Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Johnson & Johnson: Νέα πιθανή παρενέργεια αναγνώρισε ο EMA

Αναφορά για 6 κρούσματα

11 Νοεμβρίου 2021 14:51
Johnson & Johnson: Νέα πιθανή παρενέργεια αναγνώρισε ο EMA
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την πιθανότητα σύνδεσης με σπάνια κρούσματα φλεγμονής στη σπονδυλική στήλη μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, ανέφερε ως πιθανή παρενέργεια, την Πέμπτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, διευκρινίζοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αιτιακή σχέση. Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε το ασύλληπτο γεγονός που κολλάνε κορωνοϊό επίτηδες για να μην εμβολιαστούν!

Η σοβαρή νευρολογική πάθηση ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα και μέχρι στιγμής ο ΕΜΑ έχει λάβει αναφορές για έξι κρούσματα.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η συγκεκριμένη πάθηση είχε οδηγήσει στην προσωρινή διακοπή των αρχικών κλινικών δοκιμών τόσο για το εμβόλιο της J&J όσο και για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία ιικού φορέα.

Στην εγκάρσια μυελίτιδα, διαρροή αίματος από τα τριχοειδή αγγεία προκαλεί πρήξιμο, μούδιασμα των άκρων και πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Η ανακοίνωση για πιθανή σχέση της πάθησης με το εμβόλιο της J&J περιλαμβάνεται στην τελευταία ενημέρωση του ΕΜΑ για την ασφάλεια όλων των εμβολίων Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο οργανσιμός, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για πιθανή σχέση ανάμεσα στα εμβόλια mRNA και σπάνια κρούσματα πολυσυστημικού φλεγμονώδους συνδρόμου.

Πρόκειται για σπάνια αλλά σοβαρή πάθηση που σχετίζεται με φλεγμονή οργάνων όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, οι νεφροί, ο εγκέφαλος, το δέρμα, τα μάτια ή το πεπτικό σύστημα.

Ακόμα, o EMA ερευνά αναφορές για ενδεχόμενη σχέση του εμβολίου της Moderna με σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής, μιας άλλης πάθησης που προκαλεί διαρροή υγρών από τα τριχοειδή αγγεία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share