Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έλον Μασκ: Πόσα δις. πούλησε μετοχές της Tesla; - Το σοκαριστικό ποσό

Λίγες ημέρες πριν είχε ρωτήσει σχετικά τους followers του στο Twitter

11 Νοεμβρίου 2021 10:01
Έλον Μασκ: Πόσα δις. πούλησε μετοχές της Tesla; - Το σοκαριστικό ποσό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετοχές αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων πούλησε ο CEO της Tesla, Eλον Μάσκ, μερικές ημέρες αφού ρώτησε τους followers του στο Twitter για αυτό. «Συμφωνείτε;», είχε γράψει χαρακτηριστικά παροτρύνοντας τους να απαντήσουν στην ερώτηση μέσω δημοσκόπησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πολυσυζητημένος δισεκατομμυριούχος είχε ρωτήσει σε ανάρτησή του, τους 62 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο twitter να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla διαβεβαιώνοντας ότι θα πράξει ό,τι εκείνοι αποφασίσουν. Με την ευκαιρία διαβάστε εδώ το απίστευτo πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google που προβλέπει το έμφραγμα.

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», είχε γράψει έγραψε ο Eλον Μασκ σε ένα tweet.

«Συμφωνείτε;» ρώτησε στη συνέχεια τους χρήστες του twitter κάνοντας μια δημοσκόπηση ζητώντας τους να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι». «Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση περίπου 16% τις δύο επόμενες ημέρες, πριν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους την Τετάρτη.

Ο Μάσκ πούλησε περίπου 3,6 εκατ. μετοχές, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων μέσω του τραστ του. Και πούλησε άλλες 934.000 μετοχές αντί 1,1 δισ. δολαρίων, αφότου εξάσκησε το δικαίωμα αγοράς (option) σχεδόν 2,2 εκατ. μετοχών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share