Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αίτημα της Moderna για εμβόλιο σε παιδιά 6 έως 11 ετών

Σε δύο μήνες θα αποφασίσει ο ΕΜΑ

10 Νοεμβρίου 2021 15:28
Αίτημα της Moderna για εμβόλιο σε παιδιά 6 έως 11 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίτημα για να εγκριθεί το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού, σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11, επέβαλε η ίδια η φαρμακευτική βιομηχανία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος όπως ανακοίνωσε σήμερα 10.11, θα αποφασίσει σε περίπου 2 μήνες για το αν θα δεχτεί την πρόταση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΕΜΑ, «Το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έκδοση απόφασης σε περίπου δύο μήνες, εκτός αν απαιτηθούν πρόσθετες πληροφορίες ή ανάλυση».

Είχε προηγηθεί την Τρίτη η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας ότι υπέβαλε αίτημα για παιδιατρικό εμβόλιο που περιέχει 50 αντί για 100 μικρογραμμάρια mRNA. Αντίστοιχο αίτημα είχε υποβληθεί στις ΗΠΑ έξι εβδομάδες νωρίτερα. Με την ευκαιρία δες εδώ ποιες 22 περιοχές της χώρας είναι σε βαθύ κόκκινο.

Αίτημα της Moderna για εμβόλιο σε παιδιά 6 έως 11 ετών

Ο EMA έχει εγκρίνει από τον Ιούλιο το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονωϊού για τις ηλικίες 12-17 ετών, ωστόσο η Σουηδία και άλλες χώρες έχουν παγώσει τη χρήση του σε άτομα κάτω των 30 λόγου του κινδύνου σπάνιων καρδιακών παρενεργειών.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει το εμβόλιο για τις ηλικίες 12-17, καθώς συνεχίζει την έρευνα για τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, ή φλεγμονής στην καρδιά.

Η εταιρεία δεν έχει υποβάλει ακόμα αίτημα στις ΗΠΑ για τις ηλικίες 6-11.

Έγκριση του εμβολίου της για τις ηλικίες 5-11 αναμένεται να ζητήσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη και η Pfizer.

Οι κλινικές δοκιμές των δύο εταιρειών έδειξαν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή στα παιδιά και προκαλούν επαρκή ανοσιακή απόκριση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share