Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση με μαχαίρι στις Κάννες: Νέες πληροφορίες για τον δράστη

Ο αστυνομικός «σώθηκε χάρη στο ότι φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο»

8 Νοεμβρίου 2021 12:12
Επίθεση με μαχαίρι στις Κάννες: Νέες πληροφορίες για τον δράστη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τον δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό στις Κάννες της Γαλλίας, στις 06:30 (τοπική ώρα· 07:30 ώρα Ελλάδας).

Ο αστυνομικός βρισκόταν στο τιμόνι περιπολικού τη στιγμή που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Καννών, στη νοτιοανατολική Γαλλία, από έναν άνδρα που είπε πως διέπραξε την ενέργεια αυτή «στο όνομα του Προφήτη», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν τραυματία, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέ, ενώ ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.

«Σώθηκε χάρη στο ότι φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο», καθώς ο δράστης τον μαχαίρωσε «στο ύψος του θώρακα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου για τον αστυνομικό.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο BFM και έγραψε η ιστοσελίδα της Le Figaro, ο ύποπτος είχε αλγερινή υπηκοότητα.

Το BFM TV πρόσθεσε ότι ο άνδρας αυτός δεν ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές, ενώ σύμφωνα με την Le Figaro ο ύποπτος είχε άδεια παραμονής στην Ιταλία.

Και οι δύο πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα άτομο γεννημένο το 1984.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών επικρατέστερο σενάριο θεωρείται αυτό της «τρομοκρατικής» ενέργειας.

Ενώ, ο υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν, ανέφερε μέσω Twitte, πως μεταβαίνει στον τόπο της επίθεσης «αμέσως», εκφράζοντας «όλη του την υποστήριξή » στην αστυνομία και στην πόλη των Καννών, στη γαλλική Ριβιέρα.

Το δίκτυο BFMTV, ανέφερε νωρίτερα ότι ο δράστης άνοιξε την πόρτα περιπολικού και μαχαίρωσε τον άνδρα που βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Κατόπιν προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν δεύτερο αστυνομικό μέσα στο όχημα κάνοντας τον γύρο του οχήματος, αλλά τρίτος αστυνομικός μέσα στο αυτοκίνητο τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share