Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Είδηση σοκ: Σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί!

Συναγερμός!

1 Νοεμβρίου 2021 14:33
Είδηση σοκ: Σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλος ένα τραυματίστηκε χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια «τρομοκρατικής» επίθεσης εναντίον της θέσης τους στη βορειοδυτική Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με το Μαλί, ανακοίνωσε η γενική διεύθυνση της αστυνομίας.

Χθες το πρωί «περί τις 05:00 (σ.σ. τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας), ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον αποσπάσματος» της αστυνομίας και «θέσης της συνοριοφυλακής» στην πόλη Ντι, στην επαρχία Σουρού, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της Μπουρκίνα Φάσο.

«Ο προσωρινός απολογισμός είναι στις τάξεις των φίλιων δυνάμεων, πέντε αστυνομικοί πεσόντες και ένας ελαφρά τραυματίας»· και «στις τάξεις του εχθρού, περίπου δεκαπέντε τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν» (σ.σ. σκοτώθηκαν), κατά την ανακοίνωση.

Νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας έκαναν λόγο για «τρεις αστυνομικούς που αγνοούνται» και «μεγάλες υλικές ζημιές». Είπαν επίσης πως κλάπηκαν οκτώ μοτοσικλέτες κι ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπορική επιχείρηση» καταδίωξης των δραστών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης, που δεν αναφέρεται σε αγνοούμενους.

Σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί!

Η επίθεση αυτή ήταν η τέταρτη μέσα σε έξι ημέρες εναντίον δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας που συμμετέχουν στον αντιτζιχαντιστικό αγώνα στο κράτος του Σαχέλ.

Την Παρασκευή, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός καθώς όχημα συνοδείας περνούσε από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί στην επαρχία Ταποά (ανατολικά).

Την Πέμπτη, δύο χωροφύλακες σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου στην επαρχία Ουνταλάν (βόρεια).

Τη Δευτέρα, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον μονάδας των ένοπλων δυνάμεων στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στις αρχές του μήνα, 14 άνδρες του στρατού σκοτώθηκαν σε επίθεση στον βορρά.

Την 9η Αυγούστου, 12 μέλη του στρατού ξηράς και μονάδας ταχείας επέμβασης της χωροφυλακής σκοτώθηκαν σε ενέδρα.

Η Μπουρκίνα Φάσο, φτωχή χώρα της δυτικής Αφρικής, είναι αντιμέτωπη από το 2015 με ολοένα συχνότερες και φονικότερες επιθέσεις και ενέδρες τζιχαντιστικών οργανώσεων, ειδικά στο βόρειο και στο ανατολικό της τμήμα, όπως και γειτονικά της κράτη, το Μαλί και ο Νίγηρας.

Η δράση των τζιχαντιστών, που ορκίζονται πίστη είτε στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ή στην αλ Κάιντα, σε συνδυασμό με ξεσπάσματα βίας μεταξύ φυλών και κοινοτήτων που παρεμβάλλονται, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2.000 ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει πάνω από 1,4 εκατ. άλλους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, κατά επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share