Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Απαγορεύτηκαν οι στολές Squid Game για το Halloween

Σχολεία στη Νέα Υόρκη

28 Οκτωβρίου 2021 19:26
Απαγορεύτηκαν οι στολές Squid Game για το Halloween
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει για γονείς και εκπαιδευτικούς η σειρά Squid Game του Netflix.

Τρία δημοτικά σχολεία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν τις αποκριάτικες στολές για το Halloween με θέμα από την επιτυχημένη σειρά. Αιτία ο φόβος ότι θα μπορούσαν να εξυμνήσουν τη βία.

Η νοτιοκορεάτικη σειρά, που αφηγείται την ιστορία ανθρώπων με χρέη, που ανταγωνίζονται για ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο, σε μια θανατηφόρα σειρά παιδικών παιχνιδιών, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από γονείς και συλλόγους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το περιεχόμενό της σειράς ώθησε τα σχολεία να στείλουν email στους γονείς για τα «βίαια μηνύματα» που έχει ενώ ανέφεραν ακόμα ότι οι αποκριάτικες αμφιέσεις με θέμα το Squid Game σε σχολικές εκδηλώσεις είναι «ακατάλληλες». Ωστόσο ερωτευμένη με πασίγνωστο Έλληνα η πρωταγωνίστρια του Squid Game!

Τι απαγόρευσαν τα σχολεία

Τα σχολεία στη σχολική περιφέρεια Fayetteville-Manlius της Νέας Υόρκης έχουν αποστείλει οδηγίες που απαγορεύουν τις αποκριάτικες στολές με αντικείμενα «που μπορούν να ερμηνευθούν ως όπλα» και αυτά που είναι «πολύ φρικιαστικά ή τρομακτικά», ανέφερε ο αρμόδιος επίτροπος, Δρ Κρεγκ Τάις στο CBS News.

Πρόσθεσε ότι οι μαθητές αναπαράγουν σκηνές από τη σειρά στα διαλείμματα και οι διευθυντές είχαν προειδοποιήσει τους γονείς ότι «τα παιχνίδια που σχετίζονται με τη βίαιη συμπεριφορά δεν είναι κατάλληλα».

Στις ΗΠΑ, η σειρά κρίνεται ως ακατάλληλη για ηλικίες 17 ετών και κάτω. Ωστόσο, ορισμένοι γονείς φέρεται να είναι δυσαρεστημένοι με την απαγόρευση των στολών στα σχολεία.

«Είναι ένα αποκριάτικο κοστούμι. Απλά μην αφήνετε τα παιδιά σας να δουν τη σειρά», είπε μια γυναίκα στο CBS ενώ ένας άλλος γονιός χαρακτήρισε την απαγόρευση «υπερβολική».

Απαγορεύτηκαν οι στολές Squid Game για το Halloween

Squid Game: Δείτε που βρίσκεται το νησί του παιχνιδιού - Το Google Maps μίλησε!

Την ακριβή τοποθεσία του νησιού όπου οι συμμετέχοντες της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Squid Game» έπαιξαν τα βίαια παιχνίδια τους, αποκάλυψε χρήστης του TikTok

Ο TikToker χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Maps, βρήκε την ακριβή τοποθεσία του νησιού στο Squid Game και τη μοιράστηκε με τους follower του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο σχόλιο του βίντεο που ανέβασε στο social media, ο TikToker είπε «απόδειξη ότι το Squid Game είναι αληθινό».

Το μέρος όπου γυρίστηκε τμήμα της σειράς υποτίθεται ότι είναι γνωστό ως Seungbong-ri, ένα νησί στα νοτιοδυτικά της Νότιας Κορέας.

Εντωμεταξύ, η πόλη όπου γυρίστηκαν οι σκηνές στο μετρό και στην αγορά ονομάζεται Daejeon και είναι η 5η μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Κορέα. Ωστόσο γκάφα του σκηνοθέτη στη διελκυστίνδα ή κρυφό μήνυμα για το τέλος;

Η νοτιοκορεάτικη σειρά «Squid Game» («Παιχνίδι του καλαμαριού») έχει κατακτήσει τον κόσμο και έγινε η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix. Πρόκειται για τη σειρά φαινόμενο, η οποία «σαρώνει» στο Netflix, έχει γίνει η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία της πλατφόρμας.

Όπως μαθαίνουμε από τα πρώτα λεπτά της σειράς, «Squid Game» είναι ένα παλιό παραδοσιακό παιχνίδι που έπαιζαν στην Νότια Κορέα, το οποίο ωστόσο τείνει να… εξαφανιστεί.

Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που… παραλίγο να γνωρίσουμε τη σειρά με άλλο όνομα! Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στο «Hollywood Reporter», ο Kim Min-young, ο οποίος ανέφερε ότι η αρχική ιδέα ήταν να κυκλοφορήσει η σειρά υπό τον τίτλο «Round Six» (σ.σ δηλαδή έκτος γύρος), για δύο λόγους.

Squid Game: Δείτε που βρίσκεται το νησί του παιχνιδιού - Το Google Maps μίλησε!

Για ποιο λόγο θα επέλεγαν το «Round Six»;

Ο πρώτος, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ήταν ότι οι νεότερες γενιές Νοτιοκορεατών δεν θα γνώριζαν για το παλιό παραδοσιακό παιχνίδι που έπαιζαν οι παππούδες τους.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι αν και ιδιαίτερα δημοφιλές (στις παλαιότερες γενιές), ήταν παντελώς άγνωστο στον υπόλοιπο πλανήτη και έτσι κανείς δεν θα καταλάβαινε την ευθεία αναφορά του τίτλου σε αυτό.

Παράλληλα, ο Kim Min-young συνέχισε λέγοντας επίσης ότι το «Round Six» μπορεί να ήταν πιο γενικό, συγχρόνως όμως ήταν κατατοπιστικό με το θέμα, αφού αναφερόταν στα έξι παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονται οι συμμετέχοντες.

Τελικά γιατί επέλεξαν το «Squid Game»;

Τελικά, παρενέβη ο δημιουργός της πασίγνωστης σειράς, Hwang Dong-hyuk ο οποίος επέμεινε να κυκλοφορήσει η σειρά με τον τίτλο που το έμαθε όλος ο κόσμος, καθώς ήταν και ο μόνος που έδινε την πραγματική ουσία του πρότζεκτ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share