Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

20χρονη έτρωγε τα νύχια της σε καθημερινή βάση - Λίγες μέρες μετά της ακρωτηρίασαν το δάχτυλο!

Ασύλληπτη ιστορία!

26 Οκτωβρίου 2021 22:30
20χρονη έτρωγε τα νύχια της σε καθημερινή βάση - Λίγες μέρες μετά της ακρωτηρίασαν το δάχτυλο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ονυχοφαγία η οποία είναι εξαιρετικά συνηθισμένη σε παιδιά και εφήβους δεν είναι μόνο αντιαισθητική αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Και το αποδεικνύει περίτρανα η παρακάτω ιστορία…

Μια 20χρονη κοπέλα από την Αυστραλία που έτρωγε τα νύχια της νόσησε από καρκίνο του δέρματος, σε μία από τις παράξενες και σπάνιες ιατρικές περιπτώσεις που έχουν εμφανιστεί πρόσφατα στα διεθνή ΜΜΕ.

Η Courtney Whithorn, φοιτήτρια ψυχολογίας σήμερα, είχε αρχίσει την κακή συνήθεια από τα πρώτα σχολικά της χρόνια, ως αποτέλεσμα του εκφοβισμού που δεχόταν από τους συμμαθητές της. Χρόνο με τον χρόνο τα πράγματα γινόντουσαν χειρότερα και στα 16 της, δηλαδή το 2014, η κοπέλα έφτασε στο σημείο να «φάει» τελείως το νύχι του αντίχειρά της.

Η έφηβη αρχικά δεν ανησύχησε γιατί πίστευε ότι το νύχι της θα έβγαινε ξανά, ωστόσο μετά από μερικές εβδομάδες συνειδητοποίησε ότι το νύχι της δεν μεγάλωνε κανονικά, και ότι το δέρμα του αντίχειρά της είχε μαυρίσει.

20χρονη έτρωγε τα νύχια της σε καθημερινή βάση

Αν και η εξέλιξη αυτή την τρόμαξε από ντροπή δεν μίλησε στους γονείς της ή σε κάποιον γιατρό. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει άπραγη για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, προσπαθώντας να κρύψει το πρόβλημά της με ψεύτικα νύχια και βερνίκια, ενώ παράλληλα έλεγε σε όποιον παρατηρούσε ότι κάτι πήγαινε στραβά ότι η μαύρη απόχρωση στο νύχι της ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος.

Όταν τελικά βρήκε το θάρρος να επισκεφθεί γιατρό τον Ιούλιο του 2018, η νεαρή πληροφορήθηκε ότι το τραύμα που είχε προκαλέσει στο δάχτυλό της είχε ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί εκεί μια σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος, γνωστό ως ακραίο φακοειδές υποδόριο μελάνωμα.

Παρά τις διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση του μελανώματος, οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το δάχτυλο της κοπέλας, και αναγκάστηκαν να της το ακρωτηριάσουν την περασμένη εβδομάδα.

Η 20χρονη αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της ώστε να προειδοποιήσει άλλους νέους να μην κάνουν το ίδιο λάθος με εκείνη. «Όταν σκεφτόμουν ότι προκάλεσα εγώ αυτήν την ασθένεια στον εαυτό μου, πήγαινα να τρελαθώ. Είναι αδιανόητο αν σκεφτείς πόσα παιδιά τρώνε σήμερα τα νύχια τους», δήλωσε η νεαρή, συμβουλεύοντας όποιον παρατηρήσει οτιδήποτε παράξενο στα νύχια του να τρέξει αμέσως στον γιατρό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share