Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Βιέννη: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο

26 Οκτωβρίου 2021 19:56
Συναγερμός στη Βιέννη: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν νωρίτερα απόψε στη Βιέννη, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς. Η αστυνομία «δεν θεωρεί πιθανό» ένα πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ένας 35χρονος Αυστριακός μπήκε σήμερα το απόγευμα σε εστιατόριο στο Μπριγκιτενάου της Βιέννης, άρπαξε ένα μαχαίρι και κινήθηκε κατά των πελατών, οι οποίοι έσπευσαν να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Εκείνος τους ακολούθησε και επιτέθηκε αδιακρίτως σε περαστικούς.

Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, δεν διατρέχουν ωστόσο κίνδυνο για τη ζωή τους, ενώ ο δράστης ακινητοποιήθηκε από πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, κατά την ίδια πηγή.

Βιέννη: Επίθεση με μαχαίρι σε ραβίνο - «Σφάξτε όλους τους Εβραίους»

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη σύλληψή του ο δράστης μιλούσε ασυνάρτητα, ενώ φαινόταν να μην έχει επαφή με το περιβάλλον. «Ένα πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο δεν θεωρείται πιθανό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πανικός στο Βατικανό: Με το μαχαίρι στα χέρια φώναζε «θα σας σκοτώσω όλους»!

Πανικός επικράτησε στο Βατικανό, καθώς ένας άνδρας που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση προκάλεσε αναστάτωση, φωνάζοντας με το μαχαίρι στο χέρι του πως θα σκοτώσει τους πάντες, φτύνοντας παράλληλα τους περαστικούς.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής (25/06), με το συγκεκριμένο πρόσωπο να συλλαμβάνεται τελικά από τις Αρχές. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Μessaggero, κατά τον έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί, στο σακίδιο που είχε μαζί του βρέθηκαν άλλα οκτώ μαχαίρια, με το συναγερμό να σημαίνει και σε άλλη πόλη της Ευρώπης.

Ποιος ήταν ο άνδρας που προκάλεσε αναστάτωση στο Βατικανό;

Πρόκειται για άνδρα 46 ετών, υπήκοο Γαλλίας, ο οποίος απείλησε με ένα κουζινομάχαιρο μια γυναίκα που καθόταν σε εστιατόριο της περιοχής, βάζοντας το αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπό της.

Μετά τη σύλληψή του, γίνεται γνωστό πως αξιολογείται η ψυχολογική του κατάσταση, με τις Αρχές να προσπαθούν να εξακριβώσουν τα κίνητρα της σοκαριστικής επίθεσης.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share