Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άλεκ Μπάλντουιν: Αποκαλύψεις για την υπεύθυνη των όπλων - Είχε εκπυρσοκροτήσει ξανά το όπλο

Συμπληρώνεται το παζλ

23 Οκτωβρίου 2021 20:39
Άλεκ Μπάλντουιν: Αποκαλύψεις για την υπεύθυνη των όπλων - Είχε εκπυρσοκροτήσει ξανά το όπλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η 24χρονη υπεύθυνη όπλων στην ταινία «Rust», Hannah Gutierrez-Reed, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως δεν ήταν σίγουρη για το αν θα μπορούσε να ανταπεξέλεθει σε αυτή τη δουλειά.

«Παραλίγο να μην πάρω τη δουλειά γιατί δεν ήμουν σίγουρη αν ήμουν έτοιμη», είχε παραδεχτεί η 24χρονη ένα μήνα πριν δουλέψει ως υπεύθυνη όπλων στην ταινία «The old way» με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage.

Μάλιστα, όπως είχε παραδεχτεί τότε, είχε χρειαστεί την βοήθεια του πατέρα της πάνω στη δουλειά καθώς υπήρξε περιστατικό που δεν γνώριζε πώς να το διαχειριστεί.

Παρόλα αυτά η νεαρή κοπέλα ανέλαβε την ίδια θέση στα γυρίσματα του «Rust» όπου ο 63χρονος Αμερικανός ηθοποιός, Άλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε και σκότωσε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς.

Είχε εκπυρσοκροτήσει ξανά το όπλο

Εμπειρο μέλος του πληρώματος της ταινίας φέρεται να δήλωσε στους Los Angeles Times ότι «υπήρχε σοβαρή έλλειψη συναντήσεων ασφαλείας στα γυρίσματα». Μάλιστα πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο όπλο να εκπυρσοκρότησε κατά λάθος δύο φορές το Σάββατο και μία φορά την προηγούμενη εβδομάδα.

Μια άλλη πηγή που ενημερώθηκε για την κατάσταση είπε στην NY Post ότι ένα συνεργείο συνδικαλισμένων εργαζομένων είχε αποχωρήσει από το πλατό της ταινίας στο Bonanza Creek Ranch κοντά στη Σάντα Φε, την Πέμπτη το πρωί λόγω κακών πρωτοκόλλων ασφαλείας, προτού ο 68 ηθοποιός, πυροβολήσει με το όπλο αργότερα εκείνη την ημέρα.

 Άλεκ Μπάλντουιν: Αποκαλύψεις για την υπεύθυνη των όπλων - Είχε εκπυρσοκροτήσει ξανά το όπλο

Την ίδια ώρα, σε μια ηχογράφηση του 911 που έλαβε το TMZ, μια γυναίκα που αυτοπροσδιορίζεται ως επιβλέπουσα σεναρίου της ταινίας ακούγεται να κατηγορεί για το δυστύχημα κάποιον του οποίου το όνομα φυσικά δεν ακούγεται:

«Εντάξει, αυτός ο γ... που με φώναξε στο μεσημεριανό γεύμα ρωτώντας για αναθεωρήσεις, αυτός ο μ....», λέει, προφανώς σε κάποιον που βρίσκεται κοντά. «Τον είδες να σκύβει πάνω από το γραφείο μου και να μου φωνάζει; Υποτίθεται ότι ελέγχει τα όπλα. Είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη» προσθέτει.

Το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες

Στον Άλεκ Μπάλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ασφαλές και «άσφαιρο», αλλά τελικά περιείχε αληθινές σφαίρες, είχε ανακοινώσει νωρίτεα η αστυνομία.

Η σφαίρα χτύπησε την Χαλίνα Χάτσινς στο στήθος και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα - που καθόταν πίσω της - στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας που κατατέθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε.

Ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Baldwin το όπλο δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share