Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια και ανέβασαν φωτογραφίες από το πτώμα της στα social media

Σοκ και αποτροπιασμός!

21 Οκτωβρίου 2021 16:38
Φρίκη στο Αφγανιστάν: Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια και ανέβασαν φωτογραφίες από το πτώμα της στα social media
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζουν τις φρικαλεότητες οι Ταλιμπάν, προκαλώντας σοκ τόσο στο Αφγανιστάν όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτήν τη φορά μαχητές των Ταλιμπάν αποκεφάλισαν νεαρή αθλήτρια της εθνικής ομάδα βόλεϊ και στη συνέχεια ανέβασαν φωτογραφίες από το πτώμα της στα social media, σύμφωνα με αναφορές.

Η Μαχτζαμπίν Χακίμ σφαγιάστηκε από τους Ταλιμπάν νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, όπως υποστήριξε ένας από τους προπονητές της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών σε συνέντευξή του στην Persian Independent.

Ο άνδρας, που μίλησε πίσω από την προστασία ψευδώνυμου, επιβεβαίωσε ότι η Μαχτζαμπίν Κακίμι δολοφονήθηκε αλλά κανείς εκτός από την οικογένειά της δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία ή τον τρόπο του θανάτου της. Θεωρείτο, ανερχόμενο αστέρι του ομίλου του δήμου της Καμπούλ, πριν από την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία και ήταν από τις πιο επιτυχημένες βολεϊμπολίστριες.

ταλιμπαν αθλήτρια αποκεφαλισμός

Σύμφωνα με αντικρουόμενες πληροφορίες στα social media, η αθλήτρια σκοτώθηκε μία εβδομάδα πριν από την εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, με πιστοποιητικό θανάτου να καταγράφει τον θάνατό της στα μέσα Αυγούστου. Άλλοι λένε ότι αυτοκτόνησε.

Φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το πτώμα της Μαχτζαμπίν δείχνει τραυματισμό στον λαιμό της αλλά δεν είναι δυνατόν να πει κάποιος με βεβαιότητα αν πρόκειται για σημάδι από μαχαίρι ή θηλιά, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο θάνατός της αναφέρεται τώρα γιατί όπως είπε ο προπονητής οι μαχητές απείλησαν την οικογένειά της να μην πουν το παραμικρό. Όταν η φωτογραφία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου ο άνδρας αποφάσισε να μιλήσει. “Όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες είναι σε κακή κατάσταση και σε απόγνωση, ενώ είναι γεμάτες φόβο. Όλοι αναγκάζονται να φύγουν και να ζήσουν σε άγνωστα μέρη” πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε, η Μαχτζαμπίν ήταν μία από τις δύο αθλήτριες που δεν κατάφερε να διαφύγει από το Αφγανιστάν. Αναφορές ότι την αποκεφάλισαν προκάλεσαν πανικό στις άλλες αθλήτριες που ζουν κρυμμένες.

Να σημειωθεί ότι η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών έχει ζητήσει βοήθεια από ξένους οργανισμούς και οργανώσεις για να τις βγάλει από τη χώρα αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές τους έχουν αποβεί άκαρπες.




 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share