Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ρωσία: Συντριβή αεροσκάφους με δεκάδες νεκρούς (Video)

Tο αεροσκάφος συνετρίβη κοντά σε πόλη στην περιοχή του Ταταρστάν

10 Οκτωβρίου 2021 11:17
Ρωσία: Συντριβή αεροσκάφους με δεκάδες νεκρούς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία στη Ρωσία, όπου τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή αεροσκάφους τύπου L-410, στο οποίο επέβαιναν 23 αλεξιπτωτιστές. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις πυρόσβεσης και διάσωσης. Παράλληλα, κόβει την ανάσα το βίντεο με τη στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου που συνετρίβη σε πάρκινγκ στο Μιλάνο την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά σε πόλη στην περιοχή του Ταταρστάν, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρία άτομα. Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων επιβεβαίωσε ότι 23 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Φιλιππίνες: Στους 29 οι νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους- 17 άνθρωποι αγνοούνται

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους σημειώθηκε στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με ενημέρωση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Σιριλίτο Σομπετζάνα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 96 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Ντελφίν Λορεντζάνα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 29, ενώ όπως είπε τοπικός διοικητής, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Σε μια ανακοίνωση, ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Γκονζάλες είπε πως 17 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, ενώ 50 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου λαμβάνουν φροντίδα.

Τα μέλη του στρατού διασώθηκαν από το φλεγόμενο αεροσκάφος, ένα C-130, που συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί στο νησί Τζόλο, στην επαρχία Σούλου.

"Τα συνεργεία διάσωσης βρίσκονται στο σημείο, προσευχόμαστε να μπορέσουμε να σώσουμε και άλλες ζωές", πρόσθεσε ο στρατηγός Σομπετζάνα.

Πολλοί επιβάτες είχαν λάβει πρόσφατα τη βασική στρατιωτική τους εκπαίδευση και είχαν σταλεί σε αυτό το νησί στο πλαίσιο μιας κοινής επιχειρησιακής δύναμης καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε αυτή την περιοχή όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Ο στρατός έχει πολύ αισθητή παρουσία στις νότιες Φιλιππίνες λόγω της δράσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που θεωρείται από την Ουάσινγκτον τρομοκρατική οργάνωση.

Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ αποτελείται από ένα δίκτυο μαχητών στους οποίους αποδίδονται αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές ξένων τουριστών και χριστιανών ιεραποστόλων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share