Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος στον επιχειρηματικό κόσμο: Πέθανε ο Μπερνάρ Ταπί

Μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες της Γαλλίας

3 Οκτωβρίου 2021 11:19
Θρήνος στον επιχειρηματικό κόσμο: Πέθανε ο Μπερνάρ Ταπί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο Μπερνάρ Ταπί, που ξεχώρισε τόσο σε αυτό τον τομέα όσο και στην πολιτική, ενώ για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος της Μαρσέιγ.

Ο Ταπί ήταν μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας, συμμετέχοντας κάποτε στην κυβέρνηση του Φρανσουά Μιτεράν και οδηγώντας την ποδοσφαιρική ομάδα της Μασσαλίας, ως πρόεδρος, στην κατάκτηση του Champions League, με έναν ακόμη γνωστό επιχειρηματία στην Ελλάδα προ ημερών να χάνει τη ζωή του.

Ποιος ήταν ο Μπερνάρ Ταπί

Ο αποθανών ήταν ένας από τους πιο πλούσιους Γάλλους, έχοντας συνδέσει το όνομά του και με την κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών, Adidas. Παράλληλα όμως, είχε βρεθεί και στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά τόσο στην ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, όσο και γενικότερα, με αποτέλεσμα να έχει πολλά «μπλεξίματα» με το νόμο.

Ως πολιτικός, έκανε δύο θητείες και ως υπουργός της κυβέρνησης Μιτεράν στη Γαλλία, την περίοδο 1992-93.

Στη Μαρσέιγ, υπήρξε πρόεδρος στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, από το 1986 μέχρι και το 1993, οδηγώντας την μέχρι και την κατάκτηση του Champions League, το 1992, επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί μέχρι και σήμερα, από γαλλικό σύλλογο.

Την επόμενη χρονιά όμως, αντιμετώπισε κατηγορίες για χρηματισμό αντίπαλης ομάδας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο και να σημάνει τη «διάλυση» της μεγάλης ομάδας των Μασσαλών. Το 1995 μάλιστα, κρίθηκε ένοχος για τις εν λόγω κατηγορίες.

Το 2017 είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του στομάχου, ενώ πέρυσι είχε βρεθεί ξανά στο προσκήνιο μετά από μία απίθανη ιστορία με ληστεία στην πολυτελή του οικεία, στην οποία φέρεται να βασανίστηκε και από τους ληστές.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share