Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη στο στόχαστρο των επιστημόνων - «Χτυπά» γηροκομεία

Με αυξημένη αντοχή στα αντισώματα

22 Σεπτεμβρίου 2021 13:52
Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη στο στόχαστρο των επιστημόνων - «Χτυπά» γηροκομεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Μια νέα παραλλαγή Covid με αυξημένη αντοχή στα αντισώματα εντοπίστηκε σε ένα γηροκομείο στο Κεντάκι των ΗΠΑ και έχει ήδη μολύνει 45 ηλικιωμένους και εργαζόμενους.

Το στέλεχος που προέρχεται από την Ιαπωνία είναι γνωστό ως R.1 και περιέχει επικίνδυνες μεταλλάξεις που προσβάλουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μοιράζεται μια μετάλλαξη της ίδιας πρωτεϊνικής ακίδας, η οποία έχει επίσης εντοπιστεί σε εξαιρετικά μολυσματικές παραλλαγές που προέρχονται από τη Βραζιλία, τη Βρετανία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική. Ενώ ξεκινά και η τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 60 ετών.

Ο ειδικός στις λοιμώδεις νόσους Δρ William Haseltine έγραψε στο Forbes:

«Το R.1 είναι μια παραλλαγή που πρέπει να παρακολουθήσουμε. Έχει εδραιώσει μια βάση τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη στο στόχαστρο των επιστημόνων - «Χτυπά» γηροκομεία

Σοκ! Η Μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να προκαλέσει βλάβες ακόμη και στα μάτια

Η μετάλλαξη Delta έχει κυριαρχήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, με το 97% των κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Αύγουστο να αφορούν αυτή.

Σύμφωνα με αναφέρει ο Δρ Inci Yildirim, «και ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος, η ρινική καταρροή και ο πυρετός είναι παρόντες με βάση τις πιο πρόσφατες έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων οφείλονται στη μετάλλαξη Delta».

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για πρόκληση βλαβών στα μάτια, με τα συμπτώματα που έχουν εμφανιστεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις να είναι τα εξής:

  • -Κόκκινα, αιματηρά μάτια
  • -Ροζ μάτι (επιπεφυκίτιδα)
  • -Πονόματος
  • -Φαγούρα στα μάτια
  • -Θολή όραση
  • -Ευαισθησία στο φως

Για όσους υποφέρουν από τις εποχικές αλλεργίες, τα προβλήματα στα μάτια, όπως είναι το κοκκίνισμα είναι συνηθισμένα.

Πάντως, σε περίπτωση που κάποιος δει τα μάτια του να κοκκινίζουν, δεν σημαίνει ότι έχει κορωνοϊό, καθώς εκτός από κάποια αλλεργία μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση από κάποιο βακτήριο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share