Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ρωσία: Αυτός ειναι ο 18χρονος μακελάρης! «Πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο...» - Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση στο πανεπιστήμιο

8 νεκροί και 19 τραυματίες

20 Σεπτεμβρίου 2021 12:22
Ρωσία: Αυτός ειναι ο 18χρονος μακελάρης! «Πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο...» - Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση στο πανεπιστήμιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 18χρονος, ο Timur Bekmansurov, φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Περμ στη Ρωσία.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα ο δράστης φαίνεται πως άφησε και σημείωμα πριν την επίθεσή του, την οποία όπως φαίνεται και από τις εικόνες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πραγματοποίησε πάνοπλος.

Ο τοπικός ιστότοπος ειδήσεων 59.ru δημοσίευσε μια ανεπιβεβαίωτη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ύποπτο δράστη, όπου περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδια και τα κίνητρά του για την επίθεση.

«Αυτό που συνέβη δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση (τουλάχιστον από νομικής άποψης). Δεν ήμουν μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης, ήμουν άθρησκος και απολιτικός. Κανείς δεν ήξερε τι επρόκειτο να κάνω, έκανα όλες αυτές τις ενέργειες τον εαυτό μου», γράφει στην ανάρτηση.

Στην ανάρτηση, ο φερόμενος ως σκοπευτής είπε ότι «ξεχείλισε από μίσος» και ότι σχεδίαζε τους πυροβολισμούς και εξοικονόμησε χρήματα για να αγοράσει πυροβόλα όπλα εδώ και πολύ καιρό.

Ο νεαρός εξήγησε τη διαδικασία απόκτησης άδειας οπλοφορίας - προφανώς περνώντας με επιτυχία ψυχιατρικές εξετάσεις - και είπε ότι επέλεξε το πανεπιστήμιο επειδή «διέπραξε σοβαρό λάθος» πριν από τέσσερα χρόνια. Το κείμενο φαίνεται να δείχνει έναν νεαρό άνδρα σε μια αγχώδη ψυχική κατάσταση.

«Όσο καιρό γνώριζα τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο», γράφει. «Δεν ξέρω πόσους μπορώ να σκοτώσω, αλλά θα κάνω τα πάντα για να πάρω όσους περισσότερους μπορώ μαζί μου».

Μάζευε χρήματα για να αγοράσει όπλα

Ο δράστης προσθέτει οτι «ξεχείλιζε από μίσος» και ότι σχεδίαζε το μακελειό και εξοικονομούσε χρήματα για να αγοράσει πυροβόλα όπλα εδώ και πολύ καιρό.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία, την 20η Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας» γράφει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.

«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσοι εμφανίζονται στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο.

Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα φθάνουν στα χέρια Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο σημείωμά του σύμφωνα με τοπικά μέσα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share