Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισπανία - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι (vid)

Το ηφαίστειο εξερράγη μετά από σεισμικές δονήσεις

19 Σεπτεμβρίου 2021 18:42
Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισπανία - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι (vid)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε συναγερμό είναι οι αρχές της νήσου Λα Πάλμα στην Ισπανία, καθώς πριν από λίγο εξερράγη ηφαίστειο στην περιοχή ύστερα από μια σειρά σεισμικών δονήσεων.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως έχουν απομακρυνθεί περίπου 40 άνθρωποι με προβλήματα κινητικότητας και κάποια ζώα από αγροκτήματα, ενώ ακόμα δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του γενικού πληθυσμού.

Επιστήμονες έχουν καταγράψει σειρά σεισμικών δονήσεων μεγέθους 3,8 βαθμών στο εθνικό πάρκο Cumbre Vieja στο νότιο τμήμα της νήσου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωγραφίας της Ισπανίας.

Δείτε πώς δημιουργήθηκε η Σαντορίνη από 4 ηφαίστεια σε ένα βίντεο 6 λεπτών

Δείτε πώς δημιουργήθηκε η Σαντορίνη από 4 ηφαίστεια σε ένα βίντεο 6 λεπτών

Στη σελίδα στο Vimeo του Νίκου Κορακάκη, αναρτήθηκε αυτό το φανταστικό βίντεο, που δείχνει όλη την ιστορία δημιουργίας της Σαντορίνης.

Ξεκινάει περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν και δείχνει όλα τα στάδια διαμόρφωσης του νησιού μέσα από σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων! Πρόκειται για μια μοναδική και εξαιρετική δουλειά. Απολαύστε την, σε πλήρη οθόνη, και μοιραστείτε την ομορφιά τη Σαντορίνης!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Το συγκλονιστικό φαινόμενο στην Σαντορίνη που έκανε όσους το είδαν να παγώσουν!

Έμειναν άφωνοι στην κυριολεξία, όσοι… βρέθηκαν στη Σαντορίνη και είδαν την θάλασσα να εξαφανίζεται μπροστά απο τα μάτια τους, καθώς τα σύννεφα κάλυψαν όλη την επιφάνεια της δημιουργώντας ένα φανταστικό τοπίο Παράλληλα δείτε και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης που "ταξίδεψε" σε όλο τον κόσμο.

Συναγερμός: Κίνδυνος να ενεργοποιηθεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης - Άμεση δράση με το σχέδιο «Τάλως»

Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με την κωδική ονομασία «Τάλως» για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή, καθώς φαίνεται πως είναι ορατός ο κίνδυνος να ενεργοποιηθεί ξανά το ηφαίστειο της Σαντορίνης, προκαλώντας συναγερμό.

Εγκρίθηκε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η 1η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στο Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Σαντορίνης με την κωδική ονομασία ΤΑΛΩΣ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας Ξενοκράτης. Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις με το ζήτημα του ηφαιστείου στο νησί.

Ο σκοπός του συγκεκριμένου Γενικού Σχεδίου είναι η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων Φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο της Σαντορίνης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας και την άμεση διαχείριση των συνεπειών της, δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Όπως αναλύει το σχέδιο ΤΑΛΩΣ:

Η εκδήλωση ηφαιστειακής δράσης στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα Σαντορίνης δύναται να προκαλέσει:

- Τραυματισμούς και απώλειες ανθρώπινων ζωών και αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη.

- Καταστροφές στις υποδομές της χώρας

- Άμεσες και έμμεσες οικονομικές απώλειες από καταστροφές στις περιουσίες των πολιτών,στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία), σε διάφορες υποδομές της χώρας (δίκτυα ηλεκτρισμού, τηλεπικοινωνιών κλπ.), καθώς και συνέπειες στον τουρισμό εν γένει.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share