Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μητέρα - κόρη: Βρεθήκαν 14 χρόνια μετά την απαγωγή της κόρης

Συγκλονιστική ιστορία!

16 Σεπτεμβρίου 2021 20:09
Μητέρα - κόρη: Βρεθήκαν 14 χρόνια μετά την απαγωγή της κόρης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενα κοριτσάκι απήχθη σε ηλικία 6 ετών. Κατάφερε και αντάμωσε ξανα με τη μητέρα της 14 χρόνια μετά οπως ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα της Clermont της Φλόριντα.

Η Angelica Vences-Salgado κάλεσε τις αστυνομικές αρχές στις 2 Σεπτεμβρίου αφού έλαβε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάποια κοπέλα που ισχυριζόταν ότι ήταν η κόρη της, η Jacqueline Hernandez, την οποία δεν είχε δει ή ακούσει από το 2007.

Η Hernandez φέρεται να είχε απαχθεί από τον πατέρα της στις 22 Δεκεμβρίου 2007 και το ένταλμα απαγωγής εκδόθηκε πέντε ημέρες αργότερα, αναφέρει η αρχική έκθεση της αστυνομίας.

Η κοπέλα είπε στη μητέρα της ότι ήταν στο Μεξικό και ζήτησε να τη συναντήσει στο σημείο εισόδου στο Λάρεντο του Τέξας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Στις 10 Σεπτεμβρίου, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι η νεαρή γυναίκα, ήταν όντως η κόρη της Angelica.

«Ένα παιδί που είχε απαχθεί από τη μητέρα του, την ξαναβρίσκει. Αυτή η ιστορία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι ισχυρές συνεργασίες στην επιβολή του νόμου μπορούν να λειτουργήσουν για την επίλυση προβλημάτων, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα ή την απόσταση» δήλωσε ο David Pezzutti, βοηθός ειδικού πράκτορα υπεύθυνος στις έρευνες για την εσωτερική ασφάλεια στο Ορλάντο, στο δελτίο τύπου.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή της Hernandez από τότε που εξαφανίστηκαν τα ίχνη της το 2007 δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Το πού βρίσκεται ο πατέρας της παραμένει άγνωστο και δεν είναι σαφές εάν αυτή τη στιγμή καταζητείται από τις αρχές.

Σε κώμα Βρετανίδα τουρίστρια από επίθεση κροκόδειλου – προσπάθησε να τη σώσει η δίδυμη αδερφή της

Φρικιαστική τροπή πήρε το ταξίδι που έκαναν στο Μεξικό και συγκεκριμένα στη λιμνοθάλασσα «Manialtepec», κοντά στο θέρετρο για σέρφινγκ «Puerto Escondido», οι δίδυμες Βρετανίδες αδερφές Melissa και η Georgia Laurie.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο ενώ κολυμπούσε και πλέον παλεύει να κρατηθεί στη ζωή. Η 28χρονη Melissa νοσηλεύεται με πολύ σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο της πόλης του Μεξικό όπου παραμένει σε κώμα και τις όποιες ελπίδες διατηρεί για να αποφύγει τον θάνατο τις οφείλει στην Georgia, η οποία μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε βούτηξε στο νερό για να σώσει την αδερφή της από τα σαγόνια του «φονικού» ερπετού.

Οι στιγμές που ακολούθησαν όταν η Georgia έσπευσε να παλέψει για τη ζωή Melissa ήταν δραματικές. Αφού την βρήκε αιμόφυρτη προσπάθησε να την μεταφέρει στο σκάφος, όμως ο κροκόδειλος είχε στήσει νέα ενέδρα περιμένοντας και τις δύο με τα δόντια έτοιμα να τις κατασπαράξουν. Ακολούθησε πραγματική μάχη, ένα χάος από ουρλιαχτά πασπαλισμένα με αίμα και τρόμο, μέχρι που οι δίδυμες Βρετανίδες κατάφεραν να πατήσουν σε στέρεο έδαφος. Η Melissa, όπως είπε η μητέρα της, Sue Laurie, κινδύνεψε σοβαρά με πνιγμό, ενώ και οι δύο γυναίκες έφεραν βαριά τραύματα. Η Georgia είχε καταφέρει να απωθήσει τον κροκόδειλο όμως πλήρωσε κι αυτή βαρύ τίμημα.

Η φονική επίθεση και η μάχη με το γιγαντιαίο ερπετό

«Η Μέλισσα είναι ζωντανή, αλλά δεν ξέρουμε αν οι τραυματισμοί της είναι απειλητικοί για τη ζωή της ή όχι. Έχει νερό στους πνεύμονές της και βήχει αίμα. Έτσι δεν ξέρουμε αν έχει τρυπημένο πνεύμονα ή όχι. Έχει μπει σε ιατρικό κώμα» δήλωσε στους δημοσιογράφους που πήγαν να καλύψουν το τραγικό αυτό συμβάν η μητέρα των δύο γυναικών.

Οι δίδυμες τουρίστριες από τη Βρετανία που δέχθηκαν επίθεση από κροκόδειλο στο Μεξικό

Από την πλευρά του, ο πατέρας τους, Sean Laurie, είπε πως η Melissa (σ.σ. ζωοφύλακας στο επάγγελμα) δεν πέθανε χάρη στην αδερφή της. «Η Georgia έδωσε πραγματική μάχη με τον κροκόδειλο. Το ότι εργάζεται ως δύτης και έχει εμπειρία στο να διασώσει άτομα μέτρησε πολύ. Κολυμπούσαν στο σκοτάδι (σ.σ. η συγκεκριμένη λιμνοθάλασσα διακρίνεται για το φυσικό φαινόμενο της βιοφωταύγειας, δηλαδή του φαινομένου παραγωγής και έκλυσης ορατού φωτός από ζωντανούς οργανισμούς) όταν η Melissa άκουσε ξαφνικά την Georgia να φωνάζει. Της φώναξε, αλλά δεν πήρε απάντηση κι έτσι ξεκίνησε να την αναζητάει. Ήταν πολύ γενναία! Μετά από αρκετά λεπτά, βρήκε τη Melissa να επιπλέει, την πήρε και επιχείρησε να την γυρίσει στο σκάφος. Τότε δέχθηκαν ξανά επίθεση από τον κροκόδειλο και η Georgia άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι. Δέχθηκε ισχυρές δαγκωματιές αλλά τα κατάφερε».

«Τους είπαν ότι είναι ασφαλές να κολυμπήσουν»

Το ερώτημα είναι αν η Melissa γνώριζε τους κινδύνους... Οι τουρίστες πραγματοποιούν εκδρομές το βράδυ για να δουν τα μοναδικά λαμπερά νερά που φωτίζουν τη νύχτα στη συγκεκριμένη λιμνοθάλασσα και δέχονται προειδοποιήσεις για την παρουσία κροκόδειλων. Ο πατέρας των κοριτσιών, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι τις είχαν διαβεβαιώσει πως δε διέτρεχαν κανένα κίνδυνο, ότι δεν υπήρχαν κροκόδειλοι εκεί!

Ο κ. Laurie, 63 ετών, σύμβουλος επιχειρήσεων, έδωσε τη δική του εξήγηση: «Τα κορίτσια ρώτησαν αν ήταν ασφαλές να κολυμπήσουν στο συγκεκριμένο μέρος και ο οδηγός του γκρουπ είπε ότι ήταν»

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο αδερφές σκόπευαν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο και σχεδίαζαν να επιστρέψουν τον Νοέμβριο. Ωστόσο, οι γονείς τους εξετάζουν τώρα εάν πρέπει να ταξιδέψουν στο Μεξικό για να τις φέρουν πίσω σπίτι.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο MailOnline: «Υποστηρίζουμε την οικογένεια των δύο Βρετανών γυναικών που βρίσκονται στο νοσοκομείο στο Μεξικό και βρίσκονται σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share