Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο! Πιγκουίνος κολυμπά 8.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να αγκαλιάσει τον ψαρά που του έσωσε τη ζωή!

Κι όμως αληθινό!

16 Σεπτεμβρίου 2021 15:50
Απίστευτο! Πιγκουίνος κολυμπά 8.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να αγκαλιάσει τον ψαρά που του έσωσε τη ζωή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Βραζιλία είναι παράνομο να έχει κανείς ως κατοικίδιο ένα άγριο ζώο. Αλλά παρά όσα λέει ο νόμος, ο Dindim επισκέπτεται τον καλύτερό του φίλο, τον οποίο γνώρισε σε μια από τις παραλίες της Βραζιλίας κάθε χρόνο, από το 2011.

Ο 71χρονος συνταξιούχος πρώην τουβλάς και ερασιτέχνης ψαράς με το όνομα Joao Pereira de Souza βρήκε τον Dindim, έναν πανέμορφο πιγκουίνο καλυμμένο με πετρέλαιο και έτοιμο να πεθάνει.

ψαράςπιγκουίνος

Όταν ο Joao φρόντισε το άτυχο ζώο, ανακάλυψε ότι ο Dindim δεν ήθελε να φύγει. Όταν αναγκαστικά αποχωρίστηκαν, ο Joao ξαφνιάστηκε όταν τον είδε να επιστρέψει ένα χρόνο μετά και στη συνέχεια για αρκετά χρόνια.

“Αγαπώ αυτόν τον πιγκουίνο σαν να είναι δικό μου παιδί και πιστεύω ότι και εκείνος με αγαπά”.

“Δεν αφήνει κανέναν να τον ακουμπήσει εκτός από εμένα, τους τσιμπά. Ξαπλώνει στα πόδια μου, με αφήνει να τον βρέχω, τον ταΐζω σαρδέλες και τον σηκώνω για αγκαλιές”.

Το ζώο που πολλές φορές στρέφεται στην... πορνεία

Το ζώο που πολλές φορές στρέφεται στην... πορνεία

Ακούγεται απίστευτο κι όμως έχει παρατηρηθεί. Κάποιου είδους πορνεία στα ζώα, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1998 από την ερευνήτρια του πανεπιστημίου του Cambridge, Fiona Hunter και τον Lloyd Davis από το πανεπιστήμιο του Otago της Νέας Ζηλανδίας. Οι δυο τους πέρασαν περίπου 5 χρόνια παρατηρώντας την συμπεριφορά των πιγκουίνων της συνομοταξίας Αντελί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο νησί Ross, που βρίσκεται σε απόσταση 1.300 περίπου χιλιομέτρων από τον Νότιο Πόλο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν από το BBC και ανέφερε πως μερικοί θηλυκοί πιγκουίνοι ξεγλιστρούν από τους συντρόφους τους. Να σας θυμίσουμε το περιστατικό όπου πιγκουίνος έπιασε την γυναίκα του με άλλον και έπεσε πολύ ξύλο!

Το ζώο που πολλές φορές στρέφεται στην... πορνεία

Προς το τέλος του σύντομου καλοκαιριού της Ανταρκτικής, οι φωλιές των πιγκουίνων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πλημμύρας. Οπότε οι θηλυκοί πιγκουίνοι βγαίνουν έξω προς αναζήτηση για καινούργια βότσαλα, ώστε να προστατέψουν καλύτερα τα σπίτια τους. Η κλεψιά είναι συνηθισμένη, το ίδιο και οι τσακωμοί μεταξύ τους. Αλλά κάποιοι θηλυκοί πιγκουίνοι έχουν βρει έναν τρόπο να αποφεύγουν να βάλουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Εντοπίζουν φωλιές πιγκουίνων χωρίς ταίρι, συνήθως στα όρια της αποικίας. Εκείνοι αφού δεν είναι γονείς, είναι πιο ελεύθεροι να κυνηγούν και να μαζεύουν βότσαλα. Και συγχρόνως θέλουν να ζευγαρώσουν.
Τα θηλυκά τους πλησιάζουν με... πονηρή διάθεση. Το σeξ που ακολουθεί είναι μια γρήγορη υπόθεση και τις περισσότερες φορές, οι άπειροι «εργένηδες» χάνουν τον στόχο τους. Όμως οι θηλυκοί πιγκουίνοι επιστρέφουν στην φωλιά τους με ένα βότσαλο κάθε φορά.

Η Hunter πάντως αναφέρει πως πολύ λίγοι θηλυκοί πιγκουίνοι που στρέφονται σε αυτή την λύση, με το ποσοστό να είναι αρκετά μικρό. Ωστόσο όπως αναφέρει η έρευνα, οι θηλυκοί πιγκουίνοι μπορεί να καταφεύγουν σε αυτή την λύση και ως μια πράξη μελλοντικού ζευγαρώματος, σε περίπτωση που το ταίρι τους πεθάνει.

Κάποιες φορές τα θηλυκά παίρνουν βότσαλα χωρίς να προηγηθεί σeξουαλική πράξη, ενώ τα περισσότερα από αυτά προτιμούν να καυγαδίσουν για το βότσαλο παρά να στραφούν στην... ποpνεία. Πολλές φορές βέβαια φτάνει και το απλό φλερτ για να κερδίσουν το πολυπόθητο βότσαλο

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share