Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στο Κιργιστάν: Γαμπρός βίασε και στραγγάλισε 27χρονη νύφη

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος

15 Σεπτεμβρίου 2021 10:12
Φρίκη στο Κιργιστάν: Γαμπρός βίασε και στραγγάλισε 27χρονη νύφη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φρίκιαστικό έγκλημα στο Κιργιστάν με έναν γαμπρό να βιάζει και να στραγγαλίζει την 27χρονη νύφη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο υποψήφιος σύζυγος, ένας οδηγός ταξί, την βίασε και στη συνέχεια την στραγγάλισε, προτού να βάλει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Τα πτώματά τους βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή.

Η σκηνή της απαγωγής βιντεοσκοπήθηκε από κάμερες παρακολούθησης και τα πλάνα αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αγανάκτηση στο Κιργιστάν. Εκατοντάδες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της πρακτικής αυτής. Επίσης, ένα άγριο έγκλημα διαπράχθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ καθώς μια 37χρονη μητέρα πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 12χρονο γιό της!

Η «παράδοση» της απαγωγής της νύφης είναι παμπάλαια στο Κιργιστάν, μια μουσουλμανική χώρα οι κάτοικοι της οποίας ήταν, επί αιώνες, νομάδες. Υπήρχε πριν να γίνει το Κιργιστάν σοβιετική δημοκρατία, τη δεκαετία του 1920 και δεν έσβησε, παρά τις προσπάθειες των αρχών να εξαλείψουν αυτήν την πρακτική. Μάλιστα, αναβίωσε δριμύτερη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991.

 Γαμπρός βίασε και στραγγάλισε 27χρονη νύφη

Σήμερα, το δικαστήριο του Μπισκέκ καταδίκασε τους τρεις απαγωγείς σε κάθειρξη επτά ετών και τους άλλους δύο σε κάθειρξη 6,5 ετών. Θα πρέπει επίσης να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 100.000 σομ (περίπου 1.000 ευρώ) ο καθένας στην οικογένεια του θύματος.

Άγριο έγκλημα στις ΗΠΑ: Πρώην πεζοναύτης δολοφόνησε 4 ανθρώπους - Ανάμεσά τους ένα βρέφος

Άγριο έγκλημα στις ΗΠΑ: Πρώην πεζοναύτης εξαπέλυσε αιματηρή επίθεση στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος, και τραυματίζοντας ένα 11χρονο κοριτσάκι. Επίσης, ένας 24χρονος στραγγάλισε την 22χρονη κοπέλα του την ώρα του σ@ξ.

Ο δράστης, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Μπράιαν Ράιλι και είναι 33 ετών, βετεράνος των Πεζοναυτών, τραυμάτισε επίσης 11χρονο κορίτσι που υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις καθώς έχει επτά τραύματα από σφαίρες, δήλωσε ο Γκρέιντι Τζαντ, σερίφης της κομητείας Πολκ.

Ο δράστης, που δεν έχει καμιά γνωστή σχέση με τα θύματα, ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία προτού παραδοθεί, και αργότερα προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού καθώς του προσφέρονταν φροντίδες σε νοσοκομείο για τραύμα που υπέστη αλλά οι αστυνομικοί τον υπέταξαν, σύμφωνα με τον κ. Τζαντ.

Βετεράνος των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ο Μπράιαν Ράιλι εργαζόταν ως σωματοφύλακας και ιδιωτικός φρουρός. Η σύντροφός του για τέσσερα χρόνια κατέθεσε στην αστυνομία πως πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες και κατάθλιψη, σύμφωνα με τον κ. Τζαντ.

Πριν από μία εβδομάδα η ψυχική του υγεία επιδεινώθηκε. Είπε στη σύντροφό του πως είχε αρχίσει να συνομιλεί με τον θεό, ανέφερε ο σερίφης.

«Είπε κάποια στιγμή στους ντετέκτιβ μας ότι ‘εκλιπαρούσαν για τη ζωή τους αλλά τους σκότωσα ούτως ή άλλως’», πρόσθεσε ο κ. Τζαντ κατά τη διάρκεια δεύτερης συνέντευξης Τύπου. Ο δράστης παραδέχθηκε πως είχε κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης, είπε ο σερίφης.

Ο ένοπλος πήγε αρχικά τυχαία στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το μακελειό το βράδυ του Σαββάτου και έκανε παραληρηματικούς ισχυρισμούς προτού να φύγει όταν έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί.

Επέστρεψε νωρίς το πρωί της Κυριακής και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έναν 40χρονο, την 33χρονη μητέρα και το μωρό της, σύμφωνα με τον Γκρέιντι Τζαντ. Σε παρακείμενο σπίτι, πυροβόλησε και σκότωσε την 62χρονη μητέρα της 33χρονης, πρόσθεσε ο σερίφης.

«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σαν να μην είχε κάνει ήδη τόσο κακό, πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας», συμπλήρωσε ο κ. Τζαντ.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όταν αναφέρθηκε πως ακούστηκαν πυρά αυτομάτου τουφεκιού και βρήκαν τον ύποπτο έξω, με περιβολή καμουφλάζ και αλεξίσφαιρο. Ο Ράιλι ξαναμπήκε στο σπίτι και «ακούστηκε άλλη μια ριπή, το ουρλιαχτό μιας γυναίκας και το κλάμα μωρού». Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών προτού ο δράστης βγει έξω άοπλος και παραδοθεί.

«Θα ήταν καλό αν είχε βγει οπλισμένος» διότι «θα του ρίχναμε πολλές σφαίρες. Αλλά δεν το έκανε, επειδή είναι άνανδρος», είπε ο κ. Τζαντ. «Όταν κάποιος επιλέγει να παραδοθεί» απλά «τον συλλαμβάνουμε», πρόσθεσε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share