Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο ηθοποιός Νορμ Μακντόναλντ

Άφησε πίσω του μία μεγάλη καριέρα

15 Σεπτεμβρίου 2021 09:59
Πέθανε ο ηθοποιός Νορμ Μακντόναλντ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θλίψη προκάλεσε έχτες 14 Σεπτεμβρίου 2021 ο θάνατος του γνωστού κωμικού ηθοποιού στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο που τον γνώριζε και τον παρακολούθουσε επί χρόνια, Νορμ Μακντόναλντ, μετά από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 61 ετών. Επίσης, πλήρης ημερών, σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αρτ Μετράνο, που έγινε διάσημος μέσα από τον ρόλο του «αστυνόμου Μάουζερ» στη σειρά ταινιών «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή».

Η διάγνωση του καρκίνου του Μακντόναλντ κρατήθηκε κρυφή από το κοινό, αλλά το ίδιος το πάλευε για εννέα χρόνια, σύμφωνα με το Variety. Δεκάδες κωμικοί, όπως ο Seth Rogen, ο Jon Stewart, ο Ron Funches και ο Jim Gaffigan, απέτισαν φόρο τιμής στα κοινωνικά μέσα στον Macdonald, «έναν από τους μεγαλύτερους κωμικούς που έχουν ζήσει ποτέ».

Ο κωμικός ξεκίνησε στη showbiz ως συγγραφέας στο “Roseanne” το 1992, αφού έκανε περάσματα σε comedy club στον Καναδά. Εντάχθηκε στο καστ του "Saturday Night Live" το 1993 και την επόμενη χρονιά ξεκίνησε την αξέχαστη θητεία του ως παρουσιαστής του Weekend Update μέχρι τις αρχές του 1998, όταν αντικαταστάθηκε από τον Colin Quinn.

Ο Νορμ Μακντόναλντ ήταν γνωστός για τις μιμήσεις του ως Burt Reynolds, David Letterman, Larry King, Quentin Tarantino και πολλούς άλλους κατά τη διάρκεια της πενταετούς πορείας του στο σόου.

Μετά την αποχώρησή του από το "SNL", δημιούργησε το "The Norm Show" με τον Bruce Helford στο ABC, το οποίο προβλήθηκε από το 1999 έως το 2001.

Ο κωμικός πρωταγωνίστησε ως Norm Henderson, ένας παίκτης του NHL που είχε αποκλειστεί ισόβια λόγω τυχερών παιχνιδιών και φοροδιαφυγής και έπρεπε να εκτελέσει πέντε χρόνια κοινωφελούς εργασίας. Το καστ περιλάμβανε τους Laurie Metcalf, Ian Gomez, Max Wright, Artie Lange και Faith Ford και η παράσταση διήρκεσε τρεις σεζόν.

Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο Μακντόναλντ είχε στα σκαριά για λογαριασμό του Netflix μια ταινία βασισμένη στα απομνημονεύματά από το βιβλίο που είχε γράψει το 2016, όπως αναφέρει δημοσίευμα του hollywoodreporter.com.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share