Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανατροπή λεωφορείου στο Σουέζ

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 34

5 Σεπτεμβρίου 2021 15:24
Τραγωδία στην Αίγυπτο: Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανατροπή λεωφορείου στο Σουέζ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν χθες, Σάββατο, το βράδυ τη ζωή τους στο Σουέζ της Αιγύπτου, όταν ανατράπηκε το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο, στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν οικογένειες που επέστρεφαν από το παραθεριστικό κέντρο του Σαρμ Ελ Σέιχ στο Κάιρο.

Οι τραυματίες από το τροχαίο είναι τουλάχιστον 34, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Στην περιοχή έφτασαν αμέσως 30 ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών από τον τόπο του δυστυχήματος στο Γενικό Νοσοκομείο του Σουέζ και άλλα κοντινά νοσοκομεία.

Μερικοί τραυματίες βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την επίσημη Αιγυπτιακή Στατιστική Υπηρεσία (CAPMAS), το 2020 τα τροχαία δυστυχήματα στη χώρα παρουσίασαν αύξηση κατά 17,8% σε σχέση με το 2019.

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς και τραυματίες (Video)

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς και τραυματίες (Video)

Ένα τραγικό δυστύχημα με τρένο -δεύτερο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα- σημειώθηκε στην Αίγυπτο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το RT oκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ενενήντα επτά τραυματίστηκαν σήμερα όταν κάποια από τα βαγόνια ενός τρένου εκτροχιάστηκαν στην επαρχία της Αιγύπτου Καλιούμπια, βόρεια του Καϊρου.

Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο στην Αίγυπτο - Τουλάχιστον 20 νεκροί (Video)

Ένα πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα έλαβε χώρα σε επαρχία της Αιγύπτου, 400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Κάιρο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ενώ άλλοι 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αίγυπτο μετά από εκτροχιασμό τρένου.

Το συμβάν έγινε στην επαρχία Σιούντ, την ώρα προσπέρασης. Το λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό με αποτέλεσμα να γίνουν και τα δύο βαριά οχήματα μια άμορφη μάζα σιδερικών και να τυλιχθούν στις φλόγες.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες και να σώσουν τους υπόλοιπους από βέβαιο θάνατο.

Κορωνοϊός: Συγγενείς ουρλιάζουν & γιατρός κάθεται σε πανικό στο πάτωμα - Εικόνες γροθιά στο στομάχι σε νοσοκομεία της Αιγύπτου (Video)

Κορωνοϊός: Εικόνες γροθιά στο στομάχι έρχονται από δύο νοσοκομεία της Αιγύπτου με συγγενείς να ουρλιάζουν και μία γιατρό να κάθεται σε πανικό στο πάτωμα, καθώς τελείωσαν τα αποθέματα οξυγόνου σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι από αυτούς να πεθάνουν

Το πρώτο έρχεται από το νοσοκομείο της πόλης Zefra (στις 2 Ιανουαρίου) και το δεύτερο από το νοσοκομείο της πόλης El Husseiniya (στις 3 Ιανουαρίου). Παρόμοιες σκηνές «κόλασης» έχουν καταγραφεί και στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, με γιατρούς να αναζητούν χώρους για τις σορούς.

Γιατροί τρέχουν να σώσουν ασθενείς καθώς πλέον δεν υπάρχει οξυγόνο, ενώ συγγενής ουρλιάζει από τον πανικό του. «Σκότωσαν τη μητέρα μου» ακούγεται να λέει. «Όλοι οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι νεκροί, μόνο οι γιατροί ζουν» λέει άλλος.

Μία γιατρός κάθεται στο πάτωμα σε κατάσταση πανικού, με την εικόνα της να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι υγειονομικές αρχές στην Sharqia αρνούνται ότι τελείωσαν τα αποθέματα οξυγόνου στις ΜΕΘ. Στην Αίγυπτο οι νεκροί από τον κορονοϊό είναι 7.863 και ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων 143.464.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share