Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φρίκη! Έδωσαν σε βιαστή κούκλα για να δείξει πώς κακοποίησε τα θύματά του ζωντανά στην τηλεόραση

Ο παρουσιαστής βοήθησε τον βιαστή να ξαπλώσει την κούκλα στο πάτωμα

1 Σεπτεμβρίου 2021 18:35
Φρίκη! Έδωσαν σε βιαστή κούκλα για να δείξει πώς κακοποίησε τα θύματά του ζωντανά στην τηλεόραση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σάλο και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση των συντελεστών μιας ζωντανής εκπομπής στην τηλεόραση της Ακτής Ελεφαντοστού να δώσουν σε έναν καταδικασμένο βιαστή μια κούκλα για να δείξει πώς κακοποίησε τα θύματά του.

Σοκαρισμένοι οι τηλεθεατές, έμειναν με το στόμα ανοιχτό, βλέποντας τον παρουσιαστή Yves de M'Bella να δίνει την κούκλα στον καλεσμένο του και να τον προτρέπει να κάνει αναπαράσταση ενός βιασμού στον «αέρα».

Δεν δίστασε μάλιστα να τον βοηθήσει να ξαπλώσει την κούκλα στο πάτωμα ζητώντας του να δείξει λεπτομερώς πώς βίασε τα θύματά του.

Επίσης του έκανε ερωτήσεις για το αν προτιμούσε «τα αδύνατα ή παχύσαρκα» θύματα, αλλά και εάν θεωρούσε ότι «το απολάμβαναν».

Στο τέλος της ανατριχιαστικής, δε, «παράστασης», η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ζωντανό κοινό, ο βιαστής κλήθηκε να δώσει «συμβουλές» στις γυναίκες για το πώς να αποφύγουν μια σεξουαλική επίθεση.

Μετά την οργή που πυροδοτήθηκε, αλλά και το υπογεγραμμένο από 30.000 άτομα αίτημα να υποστούν κυρώσεις οι παρουσιαστές, το ιδιωτικό κανάλι Nouvelle Chaine Ivoirienne (NCI) ζήτησε συγγνώμη.

«Πες μου σε παρακαλώ ότι ονειρεύομαι», έγραψε στο Facebook η Priss'K, Ιβοριανή ράπερ, προσθέτοντας: «Είναι αηδιαστικό, απαράδεκτο και ασεβές, ειδικά απέναντι στις γυναίκες. Ο βιασμός είναι τόσο εξευτελιστικός και απάνθρωπος για τα θύματα».

Το αίτημα προς τη ρυθμιστική αρχή της χώρας και τα υπουργεία επικοινωνίας και νεολαίας, ζητά τη διακοπή της εκπομπής, αλλά και την τιμωρία των παρουσιαστών.

Στην απολογία της η διοίκηση του NCI δεσμεύεται για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδίως αυτά των γυναικών, εκφράζοντας «αλληλεγγύη στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας και κακοποίησης όλων των ειδών».

Παράλληλα, το κανάλι ενημέρωσε πως σταμάτησε τη συνεργασία με τον Yves de M'Bella - ο οποίος απολογήθηκε - «γι’ αυτό το σοβαρό και λυπηρό λάθος», ενώ υποσχέθηκε ότι το προσβλητικό επεισόδιο δεν θα παιχτεί ξανά.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που σόκαρα το κοινό, η πρόθεσή μου ήταν να προσφέρω ενημέρωση γύρω από το ζήτημα», έγραψε ο παρουσιαστής στο Facebook, προσθέτοντας: «Ζητώ συγγνώμη από όλα τα θύματα βιασμού που προσβλήθηκαν από όσα ειπώθηκαν και όσα δείξαμε στο χθεσινό επεισόδιο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιούνιο, μια ΜΚΟ για τα δικαιώματα των παιδιών, των γυναικών και των μειονοτήτων, που ονομάζεται CPDEFM, διαπίστωσε, μετά από έρευνα, ότι σε διάστημα δύο ετών, 416 γυναίκες είχαν σκοτωθεί μόνο στη διοικητική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν.

Επίσης εντόπισε 2.000 περιστατικά βίας κατά γυναικών, συμπεριλαμβανομένων 1.290 γάμων κοριτσιών ηλικίας κάτω των 18 ετών και 1.121 βιασμών.

Σημειώνεται ότι ότι ο βιασμός χρησιμοποιήθηκε ως «όπλο πολέμου» κατά τη διάρκεια της διένεξης στη Δυτική Αφρική την περίοδο 2002-2007.

11χρονη αφαίρεσε την ζωή της όταν έμαθε ότι επέστρεψε ο χειρότερος εφιάλτης της

Έχει ταράξει η είδηση με μία 11χρονη που αποφάσισε να αφαιρέσει την ζωή της, όταν έμαθε τα χειρότερα νέα που δεν περίμενε κανείς να ακούσει. Συγκεκριμένα το κορίτσι είχε αυτή την τραγική κατάληξη λόγω το ότι αφέθηκε ελεύθερος ο επί 6 χρόνια βιαστής της. Επίσης δείτε αυτή την ιστορία ενός κοριτσιού που απεικονίζει τον γολγοθά που περνάει από την μία ανάδοχη οικογένεια στην άλλη.

Από τα της χρόνια η Annaliese Ugle έπεφτε επανειλημμένα θύμα βιασμού από τον 66χρονο, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στην δημοσιότητα ωστόσο σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας ήταν οικογενειακός φίλος.

Η Annaliese πριν από ένα περίπου χρόνο, δεν άντεξε τον εφιάλτη που ζούσε και είπε στους γονείς της τι συνέβαινε. Όμως, πριν λίγες ημέρες ο 66χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση παρά το γεγονός πως τον βάραιναν 5 κατηγορίες, μεταξύ αυτών η σεξουαλική παρενόχληση ανήλικου.

Η 11χρονη αφαίρεσε την ζωή της όταν έμαθε ότι επέστρεψε ο επί 6 χρόνια βιαστής της

Σύμφωνα με το 7NEWS, η Annaliese δεν άντεξε όταν έμαθε πως ο βιαστής της αφέθηκε ελεύθερος και προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Περθ στις 19 Οκτωβρίου σε κρίσιμη κατάσταση και την επόμενη ημέρα άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι φωτογραφίες και το όνομα του παιδιού δόθηκαν στην δημοσιότητα από την μητέρα της ενώ και το δικαστήριο επέτρεψε να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία της. «Ράγισε η καρδιά μου. Δεν μπορώ να την φέρω πίσω. Ήταν ένα τόσο ζωντανό παιδί», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα της Annaliese.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share