Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το «διάσημο μωρό» μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

Ο 30χρονος σήμερα Σπένσερ Έλντεν ζητά αποζημίωση 150.000 δολάρια

25 Αυγούστου 2021 14:17
Το «διάσημο μωρό» μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πρωταγωνίστησε» ως βρέφος σε ηλικία τεσσάρων μηνών, στο εξώφυλλο του άλμπουμ Nevermind των Nirvana, το οποίο την εποχή εκείνη φέρεται να απογείωσε τη δημοφιλία του συγκροτήματος. Ο λόγος για τον Σπένσερ Έλντεν, το γυμνό βρέφος, που σχεδόν τριάντα χρόνια, μετά κάνει μήνυση στα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος, στους κληρονόμους του Κερτ Μομπέιν, σε δισκογραφικές εταιρείες, φωτογράφους και άλλους τους εμπλεκόμενους για την περιβόητη γυμνή φωτογραφία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η New York Post, o 30χρονος σήμερα Έλντεν στο κείμενο της αγωγής του αναφέρει πως η μπάντα παραβίασε τους νόμους περί παιδικής πορνογραφίας. Παράλληλα σημειώνει πως οι γονείς τους δεν έδωσαν ποτέ επίσημα την άδεια για να χρησιμοποιηθεί η γυμνή φωτογραφία του στο εξώφυλλο των Nirvana και πως τους είχαν υποσχεθεί ότι τα γεννητικά όργανα του παιδιού θα καλυφθούν με ένα αυτοκόλλητο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, ο Έλντεν ισχυρίζεται ότι «η ταυτότητα και το νόμιμο όνομά του συνδέθηκαν για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση που γνώρισε ως ανήλικος και η οποία διανέμεται και πωλείται παγκοσμίως μέχρι σήμερα».

Τι αναφέρει το κείμενο της αγωγής

Στο κείμενο της αγωγής αναφέρεται ακόμα ότι οι εναγόμενοι «εν γνώσει τους παρήγαγαν, κατείχαν και διαφήμιζαν εμπορική παιδική πορνογραφία που απεικονίζει τον Σπένσερ και πως εν γνώσει τους αποκόμιζαν οικονομικά οφέλη μέσω αυτής».

Ο Σπένσερ Έλντεν καταγγέλλει ακόμα ότι «για να διασφαλιστεί ότι το εξώφυλλο θα προκαλούσε άμεση σεξουαλική αντίδραση στον θεατή, ο φωτογράφος Κερκ Γουέντλ προκάλεσε τάση για εμετό στον Σπένσερ πριν τον φωτογραφίσει κάτω από το νερό σε πόζες που τόνιζαν τα εκτεθειμένα γεννητικά του όργανα».

Ο 30χρονος υποστηρίζει πως οι εναγόμενοι χρησιμοποίησαν παιδική πορνογραφία που απεικονίζει τον ίδιο ως κεντρικό πρόσωπο για την προώθηση του άλμπουμ τους του έχει προκαλέσει μόνιμη βλάβη συναισθηματικής, ψυχολογικής και οικονομικής φύσης και οι επιπτώσεις τον ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.

Ο Έλντεν ζητάει αποζημίωση 150.000 δολάρια από καθέναν από τους 17 εναγομένους, ή απροσδιόριστη αποζημίωση που θα καθοριστεί στη δίκη.

Να σημειωθεί πως το Nevermind των Nirvana κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1991 και σε λίγες μέρες θα γιορτάσει την 30ή του επέτειο. Το άλμπουμ πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ το εξώφυλλο θεωρείται ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα όλων των εποχών.

Υπενθυμίζεται πως η περιβόητη φωτογραφία τραβήχτηκε στο Υδάτινο Κέντρο της Πασαντίνα το 1990 όταν ο Έλντεν ήταν 4 μηνών. Το 2016, ο Έλντεν φωτογραφήθηκε σε παρόμοια πόζα μέσα σε πισίνα, φορώντας αυτή τη φορά μαγιό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share