Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αφγανιστάν: Γέννησε μέσα σε αμερικανικό αεροσκάφος κατά την επιχείρηση εκκένωσης

Η γυναίκα γέννησε τελικά ένα κοριτσάκι

22 Αυγούστου 2021 19:32
Αφγανιστάν: Γέννησε μέσα σε αμερικανικό αεροσκάφος κατά την επιχείρηση εκκένωσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια γυναίκα γέννησε ένα μωράκι μέσα σε αμερικανικό αεροσκάφος που εκκένωνε το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ η γυναίκα εμφάνισε επιπλοκές κατά τον τοκετό της μέσα στο αεροπλάνο το οποίο ταξίδευε προς την αεροπορική βάση Ράμσταιν στη Γερμανία από μια άγνωστη βάση στάθμευσης στη Μέση Ανατολή.

Ο πιλότος αποφάσισε να κατέβει σε χαμηλότερο υψόμετρο για να «αυξήσει την πίεση του αέρα στο αεροσκάφος, πράγμα που βοήθησε στη σωτηρία της ζωής της μητέρας» ανέφεραν οι Αρχές στο Twitter.

Μετά την προσγείωση στη Γερμανία, οι αεροπόροι από την 86η ιατρική ομάδα επιβιβάστηκαν στην πτήση και βοήθησαν στον τοκετό.

Η μητέρα και το κοριτσάκι της μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε μια κοντινή ιατρική μονάδα και είναι σε καλή κατάσταση.

Αφγανιστάν - Αεροδρόμιο Καμπούλ: Τουλάχιστον 20 νεκροί, αγνοούνται παιδιά

Δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί εξακολουθούν και την Κυριακή να προσπαθούν απεγνωσμένα να φύγουν από την χώρα τους, την ώρα που η Ουάσινγκτον προειδοποιεί για απειλές για την ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και η ΕΕ κρίνει «αδύνατο» να απομακρυνθούν όλοι οι άνθρωποι που απειλούνται από τους Ταλιμπάν.

Από τότε που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της Καμπούλ, πριν από μια εβδομάδα, οι ισλαμιστές μαχητές προσπαθούν να πείσουν τον πληθυσμό ότι έχουν αλλάξει, βεβαιώνοντας ότι η πολιτική τους θα είναι λιγότερο ωμή από τότε που βρισκόντουσαν και πάλι στην εξουσία της χώρας από το 1996 ως το 2001.

καμπούλ νεκροί

Ωστόσο χιλιάδες τρομοκρατημένες οικογένειες εξακολουθούν να προσπαθούν για ακόμα μία ημέρα να διαφύγουν και η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ παραμένει από τις πιο χαοτικές που έχουν αντιμετωπιστεί ποτέ μέχρι σήμερα, ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πλήθη των ανθρώπων που εξακολουθούν να συρρέουν στο αεροδρόμιο με την ελπίδα να απομακρυνθούν από την χώρα.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 7 Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους στο χάος που επικρατεί κοντά στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας, χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται σε ένα μεμονωμένο περιστατικό ή σε πολλά, ούτε πότε συνέβη αυτό.

Δημοσιογράφος, που βρίσκεται μεταξύ ομάδας εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης και πανεπιστημιακών, η οποία είχε την τύχη να καταφέρει να φτάσει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σήμερα, περιγράφει σκηνές από ανθρώπους που στην απόγνωσή τους κρεμόντουσαν ή έμπαιναν στο λεωφορείο που τους μετέφερε εκεί.

«Μας έδειχναν τα διαβατήριά τους και φώναζαν: "Πάρτε μας μαζί σας, σας παρακαλούμε πάρτε μας μαζί σας"», διηγήθηκε ο δημοσιογράφος στο AFP. «Ο μαχητής των Ταλιμπάν που βρισκόταν στο φορτηγό μπροστά μας αναγκάστηκε να ρίξει στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος».

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε χθες, Σάββατο, εικόνες από τουλάχιστον τρία πτώματα που είχαν καλυφθεί με λευκά σεντόνια, τα οποία κείτονταν έξω από το αεροδρόμιο. Οι συνθήκες θανάτου τους δεν είναι γνωστές.

Ο δημοσιογράφος του Sky News Στιούαρτ Ράμσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, είπε ότι οι τραγωδίες αυτές είναι «αναπόφευκτες», καθώς κάποιοι άνθρωποι «συνθλίβονται», ενώ άλλοι «αφυδατώνονται και είναι τρομοκρατημένοι».

Αφγανιστάν: 17χρονος ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους νεκρούς του αεροδρομίου της Καμπούλ

Μια ακόμη τραγική ιστορία από το Αφγανιστάν κάνει το γύρο του κόσμου, με έναν 17χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή να χάνει τη ζωή του όταν έπεσε στο κενό από ένα μεταγωγικό C-17, στην προσπάθειά του να φύγει από την Καμπούλ.

Ο λόγος για τον 17χρονο μεσοεπιθετικό της εθνικής Κ-18 του Αφγανιστάν, Ζακί Ανβάρι ο οποίος είναι ένας από τους νεκρούς των τελευταίων χαοτικών ημερών στην ασιατική χώρα.

Ο απολογισμός που έδωσαν στη δημοσιότητα τόσο οι Ταλιμπάν όσο και το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για 12 νεκρούς την περασμένη Δευτέρα (16/8), όταν οι φονταμενταλιστές κατέλαβαν την πρωτεύουσα της χώρας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share