Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προκλητική Αλβανίδα ιστορικός: «Οι Αλβανοί είναι οι μόνοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων»

Γελάει ο κόσμος

20 Αυγούστου 2021 09:02
Προκλητική Αλβανίδα ιστορικός: «Οι Αλβανοί είναι οι μόνοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αλβανίδα ιστορικός Έλενα Κοτσάκι «ξαναχτύπησε», κατηγορώντας την Ελλάδα πως «έκλεψε την ιστορία από άλλους λαούς χειραγωγώντας την», φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ανιστόρητα πως οι Αλβανοί είναι: «οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας».

Απαντώντας στο βιβλίο του ομογενή εκπαιδευτικού Παναγιώτη Μπάρκα, το οποίο εγείρει αμφιβολίες για τους Αλβανούς, την καταγωγή του Σκεντέρμπεη και την εθνική σημαία της Αλβανίας, η Κοτσάκι εξαπέλυσε επίθεση κατά του συγγραφέα, του βιβλίου αλλά και της χώρας μας.

Αλβανίδα ιστορικός

Μιλώντας πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή, η Κοτσάκι δήλωσε για τον Μπάρκα : «Ο ίδιος είναι Αλβανός, αλλά δεν γνωρίζει σωστά τις ιστορικές πηγές, για να μιλάς για αυτά τα πράγματα πρέπει να είσαι επαγγελματίας ιστορικός. Αυτό είναι ένα πολιτικό, προκατειλημμένο βιβλίο» είπε, υποστηρίζοντας πως οι Αλβανοί είναι οι πιο αυθεντικοί άνθρωποι στην Ευρώπη, πριν από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους και όλους τους άλλους.

«Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των Ιλλυριών και των Πελασγών. Οι Αλβανοί ήταν χριστιανικός ορθόδοξος λαός πριν από την άφιξη των Οθωμανών. Οι ιστορικές πηγές είναι πλήρεις που δείχνουν ότι οι Αλβανοί είναι αυτόχθονος λαός. Άκουσα επίσης αμφιβολίες για τον Σκεντέρμπεη, αλλά δεν καταλαβαίνω αυτήν την άγνοια. Όλα αυτά γίνονται πολιτικά για να χειραγωγήσουν την ιστορία» είπε.

Επιζητώντας μερικά λεπτά δημοσιότητας η νεαρή ιστορικός, έκανε αναφορά και στην ιστορία της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως: «δεν υπάρχει ελληνικός λαός», αλλά πελασγική-ιλλυρική ταυτότητα και στις δύο πλευρές των συνόρων. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν μπορείτε να είστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Οι Έλληνες έχουν συγγένεια με τους Αλβανούς. Στην εποχή της Τροίας, μας λένε ότι οι Τρώες προσεύχονται με τους Έλληνες. Βλέπουμε ιστορικές πηγές και ο ελληνικός όρος δεν αναφέρεται ποτέ, αλλά οι συγγραφείς αναφέρουν ιλλυρικές φυλές και από τους Αχαιούς και τους Πελασγούς, δεν αναφέρονται οι Έλληνες. Τι γίνεται με τον Δούρειο Ίππο και την Ελένη; Είναι Πελασγοί» τόνισε προκλητικά, ζητώντας μάλιστα δημόσιο διάλογο με Έλληνες ιστορικούς και φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως οι Αλβανοί θα πρέπει να είναι οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας.

Αλβανοί απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι λάθος. Είναι ιστορία των Αρβανιτών. Η χειραγώγηση έγινε τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αρνούνται ότι είναι Αλβανοί. Οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας είναι οι Αλβανοί. Επικεφαλής της Ελληνικής Εκκλησίας είναι, επίσης, αρβανίτης», κατέληξε η Κοτσάκι που δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις ανιστόρητες δηλώσεις της. Σοβαροί ιστορικοί και ερευνητές μπορεί να μη παίρνουν στα σοβαρά τους ισχυρισμούς της, εν τούτοις η ίδια έχει ένα φανατικό εθνικιστικό ακροατήριο που την ακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα αφροδισιακά φαγητά των αρχαίων Ελλήνων - Οι τροφές που τους βοηθούσαν να έχουν διάρκεια στο σ@ξ

Συγκεκριμένες τροφές που ανεβάζουν την λίμπιντο, την επιθυμία και την αντοχή στο σ@ξ χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Παράλληλα, σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, το σ@ξ κατείχε ιδιαίτερη θέση. Όπως τεκμηριώνεται οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι για σ@ξ.

Ο Ιπποκράτης αναφέρει τις φακές ως μια τροφή που μπορεί να κρατήσει έναν άντρα ικανό σε μεγάλη ηλικία, και μαζί του συμφωνούσε ο Αριστοτέλης. Ο Πλούταρχος πάλι πρότεινε την φασολάδα ως φαγητό που αυξάνει την λίμπιντο. Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου, αναφέρει στο βιβλίο της «Πολύτιμες Αρχαίες Αφροδισιακές Συνταγές», μερικές από τις τροφές που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ως αφροδισιακές.

Μεταξύ τους είναι φαγώσιμοι βολβοί που οι αρχαίοι πρόγονοί μας τους μαγείρευαν με διάφορους τρόπους και τους έτρωγαν με σαλάτα, η οποίες περιείχαν μέλι και σουσάμι, δυο τροφές που επίσης αυξάνουν τη λίμπιντο. Το σκόρδο είναι ίσως το πιο γνωστό αφροδισιακό που χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα. Την εποχή του Ομήρου αναφέρεται πως οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν σκόρδο καθημερινά.

 Οι τροφές βοηθούσαν  τους Αρχαίους Έλληνες να έχουν διάρκεια στο σ@ξ

Τα μανιτάρια επίσης θεωρούνταν αφροδισιακά, με τις τρούφες να είναι στην κορυφή. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται τα κρεμμύδια, ο σταφυλίνος και τα πράσα.

Από την άλλη, ο Ιπποκράτης πίστευε πως η μέντα κούραζε το σώμα και περιόριζε της τη στύση. Μαζί του όμως δεν συμφωνούσαν όλοι, αφού ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει τον Μέγα Αλέξανδρο να μην δίνει στους στρατιώτες του να πίνουν αφέψημα μέντας, αφού το θεωρούσε ως ένα πολύ δυνατό αφροδισιακό.

Το σέλινο ανήκει στην ίδια κατηγορία, αφού κάποιοι στην αρχαία Ελλάδα το απέφευγαν συνδυάζοντάς το με τον θάνατο, αλλά ο Όμηρος στην «Οδύσσεια» το αναφέρει ως μια τροφή που ανεβάζει κατακόρυφα το πάθος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share