Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο ηθοποιός του Kill Bill Σόνι Τσίμπα από κορωνοϊό

Θρήνος!

19 Αυγούστου 2021 21:05
Πέθανε ο ηθοποιός του Kill Bill Σόνι Τσίμπα από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών άφησε ο Σόνι Τσίμπα (Sonny Chiba), ο Ιάπωνας σταρ των πολεμικών τεχνών, ο οποίος έγινε δημοφιλής στα τέλη της καριέρας του στο Χόλιγουντ, έπειτα από τη συνεργασία του με τον Κουέντιν Ταραντίνο στο Kill Bill. Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή από ασθένεια που σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Το Variety ανέφερε ότι έχει επιβεβαιωθεί η δυσάρεστη είδηση για έναν ηθοποιό που βρισκόταν στις επάλξεις για πάνω από 50 χρόνια. Ωστόσο θρήνο στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε και η είδηση του θανάτου του Τάκη από το «Παρά Πέντε».

Πέθανε ηθοποιός του Kill Bill Σόνι Τσίμπα από κορωνοϊό

Λίγα λόγια για τον Σόνι Τσίμπα

Η καριέρα του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 με μια σειρά από ρόλους σε ιαπωνικές ταινίες πολεμικών τεχνών και τηλεοπτικές εκπομπές. Έγινε ευρέως γνωστός στον δυτικό κινηματογράφο, όταν συμμετείχε το 1993 στο True Romance, σε σενάριο του Ταραντίνο και σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ. Μέχρι τότε, ο Τσίμπα είχε γίνει σταρ στην Ιαπωνία, καθώς εμφανίστηκε σε ταινίες όπως η τριλογία του Street Fighter της δεκαετίας του 1970, Bullet Train και Champion of Death.

Γεννήθηκε το 1939 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας και στην εφηβεία του ασχολήθηκε με τη γυμναστική, πριν στραφεί στο καράτε και κερδίσει μια μαύρη ζώνη το 1965. Στη συνέχεια τον κέρδισε ο κινηματογράφος, τον οποίο υπηρέτησε τόσο στην πατρίδα του όσο και στο Χόλιγουντ. Ο Τσίμπα «εκτόξευσε» την καριέρα του, όταν το το 2003 συμμετείχε στο Kill Bill.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share