Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Κορωνοϊός - Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna για την χορήγηση στους εφήβους

Αρκετά ασφαλές το εμβόλιο για τις συγκεκριμένες ηλικίες

17 Αυγούστου 2021 17:14
Κορωνοϊός - Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna για την χορήγηση στους εφήβους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός - Βρετανία: Έγκριση για να χρησιμοποιείται σε παιδιά ηλικίας από 12 ως 17 ετών έλαβε το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων και προϊόντων υγείας της χώρας (MHRA) άναψε το «πράσινο φως» για την επέκταση χρήσης του «Spikevax» και στους έφηβους, καθώς διαπίστωσε πως είναι ασφαλές.

Πλέον, η επιτροπή εμβολιασμού της βρετανικής κυβέρνησης καλείται να υιοθετήσει την απόφαση της MHRA, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση του σκευάσματος της Moderna στους έφηβους. Ωστόσο πρόσφατα η Moderna και η Pfizer ανακοίνωσαν ότι αυξήσουν τις τιμές τους, όπως ανέφεραν οι Financial Times και μεταδίδει το Reuters.

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση έγκυος επτά μηνών – Θα υποβληθεί σε καισαρική

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μία έγκυος 7 μηνών με κορωνοϊό, η οποία θα υποβληθεί σε καισαρική. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται και πιθανότατα θα διασωληνωθεί. Ο διευθυντής ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Δ. Παπαλεξάτος, είπε στο OPEN «Νοσηλεύουμε εδώ και τρεις μέρες μια έγκυο 30 εβδομάδων από τη Ζάκυνθο, η οποία δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, είναι έτοιμη για καισαρική και πιθανότητα να διασωληνωθεί.

Κάναμε μια απέλπιδα προσπάθεια χθες με μία μάσκα και φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Έφτασε χθες σε οριακό σημείο και κάναμε μια τελευταία προσπάθεια. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνει άμεσα καισαρική, το παιδί πρέπει να μπει σε θερμοκοιτίδα άμεσα επειδή είναι πρόωρο».

Πώς είναι η κατάσταση στην κλινική

Ο διευθυντής είπε ότι η κατάσταση στην κλινική COVID είναι οριακή και πρόκειται να ανοίξει και άλλη κλινική. «Έχουμε 22 κρεβάτια και 21 αρρώστους» είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε επίσης και στον 19χρονο που κόλλησε κορωνοϊό και παρουσίασε πνευμονική εμβολή, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος.

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση έγκυος επτά μηνών – Θα υποβληθεί σε καισαρική

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share