Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Ισχυρή φωτιά έξω από την Ιερουσαλήμ - Έκκληση στην Ελλάδα για βοήθεια

Εκκενώνονται πόλεις

16 Αυγούστου 2021 22:51
Ισραήλ: Ισχυρή φωτιά έξω από την Ιερουσαλήμ - Έκκληση στην Ελλάδα για βοήθεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στο Ισραήλ: Έκκληση στους διεθνείς συμμάχους να παράσχουν βοήθεια για τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα από χθες, Κυριακή (15/8), απηύθυνε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη έξω στην Ιερουσαλήμ, με τις φλόγες να κατακαίνε δασώδεις λόφους. Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση κι άλλων κατοικιών σήμερα, καθώς αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις επιχειρούν την κατάσβεση για δεύτερη ημέρα.

Η Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ δήλωσε ότι 75 πυροσβεστικές ομάδες, συνοδευόμενες από 12 αεροπλάνα, εργάζονταν για να περιορίσουν μια σειρά από μέτωπα στους λόφους δυτικά της πόλης.
Τουλάχιστον 17 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν ήδη καεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της χώρας.

Το πύρινο μέτωπο, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων δυτικά της Ιερουσαλήμ, είχε ως αποτέλεσμα να υψωθούν σύννεφα καπνού ανατολικά, φθάνοντας πάνω από την πόλη. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως ορισμένοι άνθρωποι δέχθηκαν φροντίδα, επειδή εισέπνευσαν καπνό. Ωστόσο μάχη με τις φλόγες δίνουν σε Βίλια και Κερατέα.

Το Ισραήλ απήυθυνε έκκληση στους διεθνείς συμμάχους για βοήθεια

Το Ισραήλ ζήτησε από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Γαλλία να βοηθήσουν τη χώρα στην προσπάθεια της κατάσβεσης. Ισραηλινός δημοσιογράφος ανέφερε στο Twitter ότι η χώρα μας έχει προσφέρει τη βοήθειά της για την κατάσβεση. Να υπενθυμίσουμε ότι, το Ισραήλ ήταν μια από τις χώρες που προσέφερε μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα στην προσπάθεια κατάσβεσης των πολλών πύρινων μετώπων στη χώρα μας το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ (Yair Lapid), είπε πως συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ζητώντας επιπλέον αεροσκάφη για τις προσπάθειες κατάσβεσης και ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν. Ο Λαπίντ είπε επίσης ότι το Ισραήλ απευθύνθηκε στην Κύπρο, την Ιταλία και τη Γαλλία, καθώς και σε άλλες χώρες, σχετικά με πιθανή βοήθεια. Οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται για τον προσδιορισμό των αιτιών που ξέσπασε η φωτιά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share