Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Σάσσεξ - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

Αρκετοί τραυματίες

16 Αυγούστου 2021 21:20
Συναγερμός στο Σάσσεξ - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν - ανάμεσά τους και παιδιά - όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Σάσσεξ. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα προκειμένου να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν άμεσα στο κοντινότερα νοσοκομεία. Παράλληλα στην περιοχή έσπευσε και ένα ελικόπτερο για πιθανή αεροδιακομιδή τραυματιών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πληρώματα των ασθενοφόρων προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιον θάνατο ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υπαιτιότητα του οδηγού του αυτοκινήτου.

Δολοφονία ιερέα στη Γαλλία - Ένας υπήκοος Ρουάντας κατηγορείται για το έγκλημα

Δολοφονημένος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (9/8) στο δυτικό τμήμα της Γαλλίας ένας ιερέας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν. Για το έγκλημα κατηγορείται ένας υπήκοος Ρουάντας, ύποπτος για εμπρησμό του καθεδρικού ναού της Νάντης το 2020.

«Εκφράζω όλη μου τη στήριξη στους καθολικούς της χώρας μας ύστερα από τη δραματική δολοφονία ενός ιερέα στο Βαντέ», ανακοίνωσε ο υπουργός που αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή, στο Σεν-Λοράν-σιρ-Σεβρ, αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, «ένας άνδρας εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο τμήμα της χωροφυλακής της Μορτάν-σιρ-Σεβρ και δήλωσε ότι σκότωσε έναν ιερέα».

Ο άνδρας αυτός, εθνικότητας Ρουάντας, είχε τεθεί υπό επιτήρηση στο πλαίσιο έρευνας για την πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο 60χρονος ιερέας προσέφερε καταφύγιο στον άνδρα αυτό «εδώ και πολλούς μήνες», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ωστόσο πρόσφατα 13χρονος είχε βρεθεί διαμελισμένος μέσα σε βίλα!

Εθελοντής στην επισκοπή της Νάντης, ο Εμανουέλ Α., που πήγε ως πρόσφυγας στη Γαλλία, παραδέχθηκε την παρουσία του κατά την έναρξη της πυρκαγιάς στο καθεδρικό ναό στις 18 Ιουλίου του 2020. Αρχικά τέθηκε υπό κράτηση προτού αφεθεί ελεύθερος και τεθεί υπό επιτήρηση.

Δολοφονία ιερέα στη Γαλλία

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share