Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία ιερέα στη Γαλλία - Ένας υπήκοος Ρουάντας κατηγορείται για το έγκλημα

Ο κατηγορούμενος ήταν ύποπτος για τον εμπρησμό στον Καθεδρικό της Ναντ

9 Αυγούστου 2021 17:14
Δολοφονία ιερέα στη Γαλλία - Ένας υπήκοος Ρουάντας κατηγορείται για το έγκλημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δολοφονημένος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (9/8) στο δυτικό τμήμα της Γαλλίας ένας ιερέας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν. Για το έγκλημα κατηγορείται ένας υπήκοος Ρουάντας, ύποπτος για εμπρησμό του καθεδρικού ναού της Νάντης το 2020.

«Εκφράζω όλη μου τη στήριξη στους καθολικούς της χώρας μας ύστερα από τη δραματική δολοφονία ενός ιερέα στο Βαντέ», ανακοίνωσε ο υπουργός που αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή, στο Σεν-Λοράν-σιρ-Σεβρ, αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, «ένας άνδρας εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο τμήμα της χωροφυλακής της Μορτάν-σιρ-Σεβρ και δήλωσε ότι σκότωσε έναν ιερέα».

Ο άνδρας αυτός, εθνικότητας Ρουάντας, είχε τεθεί υπό επιτήρηση στο πλαίσιο έρευνας για την πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο 60χρονος ιερέας προσέφερε καταφύγιο στον άνδρα αυτό «εδώ και πολλούς μήνες», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ωστόσο πρόσφατα 13χρονος είχε βρεθεί διαμελισμένος μέσα σε βίλα!

Εθελοντής στην επισκοπή της Νάντης, ο Εμανουέλ Α., που πήγε ως πρόσφυγας στη Γαλλία, παραδέχθηκε την παρουσία του κατά την έναρξη της πυρκαγιάς στο καθεδρικό ναό στις 18 Ιουλίου του 2020. Αρχικά τέθηκε υπό κράτηση προτού αφεθεί ελεύθερος και τεθεί υπό επιτήρηση.

Δολοφονία ιερέα στη Γαλλία

Φρικιαστικό έγκλημα στην Ουκρανία: 30χρονος κυκλοφορούσε γυμνός στους δρόμους με το κομμένο κεφάλι του πατέρα του!

Ένα φρικιαστικό έγκλημα διαπράχθηκε στην Ουκρανία, όπου ένας 30χρονος κυκλοφορούσε γυμνός στους δρόμους με το κομμένο κεφάλι του πατέρα του και με αυτό χτυπούσε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μπροστά στους τρομαγμένους περαστικούς. Επίσης, ένα άγριο έγκλημα διαπράχθηκε και στη Βραζιλία, με 41χρονο να πυροβολεί 14 φορές την 35χρονη γυναίκα του, μπροστά στην 6χρονη κόρη τους!

«Ένας γυμνός άνδρας, γεμάτος αίματα και τυλιγμένος σε έντερα, κρατούσε το κεφάλι ενός άνδρα. Βγήκε από μπροστά, κάθισε σε ένα παγκάκι και άναψε ένα τσιγάρο», δήλωσε ένας γείτονας στην Οδησσό στα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε η εφημερίδα Sun.

Οι συγκλονισμένοι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε στη σκηνή και βρήκε τον 30χρονο Ντμίτρι Πονομαρένκο γυμνό. Κρατώντας το κεφάλι του πατέρα του, ο Ponomarenko δήλωσε στους αστυνομικούς ότι «είναι θεός που δεν λατρεύεται», ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Φρικιαστικό έγκλημα στην Ουκρανία

Η αστυνομία βρήκε το ακέφαλο πτώμα του 53χρονου Igor Ponomarenko σε ένα κρεβάτι στο διαμέρισμα. Στην κουζίνα, ανακάλυψαν το τεμαχισμένο σώμα του φίλου της οικογένειας, Aleksandr Demchenko, 32 ετών, ανέφερε η Sun. Ο 30χρονος είπε ότι τους σκότωσε γιατί έτσι έπρεπε. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για την διπλή δολοφονία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share