Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Μητσοτάκη γ@μ@@σ@@" αλλά σε Βουλγαρία και Τουρκία μετρούν νεκρούς από τις πυρκαγιές!

Οι πυρκαγιές σε Τουρκία και Βουλγαρία έχουν εξελιχθεί σε... φονικές!

4 Αυγούστου 2021 23:26
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ίδια όλα που αρκετοί βρίζουν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, σε Βουλγαρία και Τουρκία μετρούν νεκρούς ενώ εδώ η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βάλει πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή!

Συγκεκριμένα, δύο νεκρούς είχαμε σήμερα στην γειτονική Βουλγαρία από πυρκαγιές! Δύο δασοφύλακες έχασαν τη ζωή τους και ένας τρίτος τραυματίστηκε την Τετάρτη (4/8) στη Βουλγαρία, ενώ συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών που πολλαπλασιάστηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, οι δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, κοντά σε ένα χωριό στην περιοχή του Σαντάνσκι, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σήμερα το πρωί. Τέσσερα σπίτια καταστράφηκαν σε μια άλλη πυρκαγιά, στην περιοχή του Στάροσελ, όπου ο Στρατός κινητοποίησε ένα ελικόπτερο για να βοηθήσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Βουλγαρία και Τουρκία μετρούν νεκρούς από τις πυρκαγιές!

Άλλο ελικόπτερο, πυροσβεστικά και στρατιωτικά οχήματα συμμετέχουν από χθες (3/8) σε μια μεγάλη φωτιά στην οροσειρά της Στάρα Πλάνινα, στην περιοχή του Κάρλοβο, στην κεντρική Βουλγαρία. Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου κάηκαν ολοσχερώς τουλάχιστον έξι κατοικίες και ένα παλιό σχολείο, στην πυρκαγιά που έφτασε μέχρι τα σπίτια ενός χωριού στην περιοχή του Κιούστεντουλ.

Η Βουλγαρία πλήττεται από κύμα καύσωνα από την περασμένη εβδομάδα και η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση ότι τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται καθημερινά 200-240 πυρκαγιές, όπως είπε σήμερα ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Νικολά Νικόλοφ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση BNT. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 93% των πυρκαγιών προκαλείται από ανθρώπινη δραστηριότητα και λόγω της ζέστης, της ξηρασίας και των ανέμων παίρνουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Τουρκία: Οκτώ νεκροί

Κάτοικοι και τουρίστες των θερέτρων στις ανατολικές ακτές της Τουρκίας απομακρύνθηκαν με σκάφη κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου ενώ σε ετοιμότητα, ανοιχτά των ακτών, παρέμεναν σκάφη της ακτοφυλακής και του ναυτικού υπό το φόβο ανάγκης εκκενώσεων μεγαλύτερης κλίμακας.

Βουλγαρία και Τουρκία μετρούν νεκρούς από τις πυρκαγιές!

Χαρακτηριστικό του μένους των πύρινων μετώπων είναι το βίντεο του Sky News από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) όπου η δημοσιογράφος Άλεξ Κρόφορντ μεταδίδει κυριολεκτικά λίγα μέτρα από τις φλόγες κι ενώ οι άνεμοι πνέουν στην περιοχή ισχυροί!

Μέχρι στιγμής, οκτώ είναι οι νεκροί των πυρκαγιών στα νότια παράλια της Τουρκίας ενώ πάνω από 27 άτομα νοσηλεύονται.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share