Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φρικιαστική παρενέργεια ασθενών στο πρόσωπο μετά τον εμβολιασμό τους - Εξανθήματα, πρήξιμο και κοκκινίλες

Τι λένε οι επιστήμονες για την σπάνια παρενέργεια

31 Ιουλίου 2021 09:37
Φρικιαστική παρενέργεια ασθενών στο πρόσωπο μετά τον εμβολιασμό τους - Εξανθήματα, πρήξιμο και κοκκινίλες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φρικιαστική παρενέργεια ασθενών στο πρόσωπο μετά τον εμβολιασμό τους! Δύο άνδρες αντίκρυσαν εξανθήματα, πρήξιμο και κοκκινίλες στο πρόσωπό τους, μετά την χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Τι λένε οι επιστήμονες για την σπάνια παρενέργεια.

Άνδρες γέμισαν εξανθήματα, κοκκινίλες και πύον στο πρόσωπό τους, μετά από τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, σε μία σπάνια παρενέργεια. Παράλληλα, δείτε τις δύο θεωρίες των ΗΠΑ για την πραγματική προέλευση του κορωνοϊού! Ποιες είναι οι επίσημες 4 εκδοχές;

Όπως μεταδίδει η σκωτσέζικη έκδοση της Sun, ασθενείς στις ΗΠΑ εμφάνισαν πρήξιμο του προσώπου, «κρούστα» στα μάγουλα και φλύκταινες, μετά από δόση του εμβολίου της Moderna.

Μία έρευνα μελέτησε την περίπτωση των δύο ανδρών, οι οποίοι υποφέρουν από αυτήν την σπάνια παρενέργεια, μετά την πρώτη ή δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εξέτασαν σε βάθος την επίσκεψη των ασθενών στο νοσοκομείο.

Ένας από τους άνδρες ηλικίας περίπου 50 ετών, αναζητούσε βοήθεια για τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna. Αναφέρει ότι υπέφερε από ρίγη αλλά δεν είχε πυρετό ενώ είχε πρήξιμο και φλύκταινες στα μάγουλά του και κοντά στα μάτια του.

Ο ασθενής δεν είχε ιστορικό με αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα του και του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά μέχρι να επανέλθει πλήρως μετά από μία εβδομάδα. Στη συνέχεια έκανε την δεύτερη δόση της Moderna, χωρίς να έχει προβλήματα.

Ο δεύτερος ασθενής, στα 80 του περίπου, πήγε στο νοσοκομείο πέντε ημέρες μετά την δεύτερη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Ανέφερε πρήξιμο του προσώπου του μέσα σε 24 ώρες από το εμβόλιο, το οποίο επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες.

Υπέφερε επίσης από πόνο, κούραση και πυρετό με σβόλους από πύον στο δέρμα του και «κρούστα» στα μάγουλα και στη μύτη του. Το πρόσωπό του καθάρισε, μετά από δέκα ημέρες και αφού το χορηγήθηκαν δύο αντιβιοτικά.

Τα λευκά αιμοσφαίρια και το εμβόλιο

Και οι δύο άνδρες, σύμφωνα με αναφορές που δημοσιεύθηκαν στο JAMA, είχαν υψηλά επίπεδα ουδετερόφιλων, ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων.

Εκτιμάται ότι το εμβόλιο προκάλεσε την υπερ-αντίδραση στο σώμα των δύο ανδρών, με την αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που προκάλεσε εξανθήματα.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας «αυτό συμβαδίζει με την απόδειξη ότι οι περισσότερες δερματικές αντιδράσεις που σχετίζονται με τα εμβόλια mRNA SARS-CoV-2 είναι γενικά αυτο-περιορισμένες και ανεπαίσθητες».

Συμβαίνει σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο της Moderna, και είχαν αντίδραση στο χέρι τους μέχρι και 11 ημέρες μετά την δόση τους.

Η παρενέργεια που ονομάζεται «Covid arm» παρατηρήθηκε σε μικρό αριθμό ασθενών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια, στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οποιοσδήποτε είχε τέτοια εμπειρία, θα πρέπει να κάνει κανονικά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share