Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε στα 46 του ο θρυλικός ντράμερ Joey Jordison!

Συνιδρυτής των Slipknot

28 Ιουλίου 2021 09:26
Πέθανε στα 46 του ο θρυλικός ντράμερ Joey Jordison!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O ντράμερ και συνιδρυτής του συγκροτήματος Slipknot, Joey Jordison πέθανε σε ηλικία 46 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τους φίλους της ροκ μουσικής.

Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένεια του ντράμερ με ανακοίνωσή της. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες γύρω από την αιτία θανάτου του, παρά μόνο πως έφυγε ήρεμα στον ύπνο του, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Με μεγάλη μας θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση πως ο Joey Jordison, διάσημος ντράμερ, μουσικός και καλλιτέχνης, απεβίωσε ήρεμα κατά τη διάρκεια του ύπνου του στις 26 Ιουλίου 2021. Ήταν 46 ετών.

Όσοι τον ήξεραν, αντιλαμβάνονταν την ευφυία και την αντίληψή του, την ευγενική του προσωπικότητα, τη μεγάλη του καρδιά και την αγάπη του για οτιδήποτε είχε να κάνει με την μουσική και την οικογένεια. Η οικογένεια του Joey ζητάει από τους φίλους, δημοσιογράφους και θαυμαστές του να δείξουν κατανόηση τη θέλησή μας για ιδιωτικότητα και ηρεμία σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες ώρες».

Ο Jordison ήταν από τους βασικούς λόγους που οι Slipknot έγιναν τόσο γνωστή απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Το 2013 έγινε γνωστό πως πάσχει από εγκάρσια μυελίτιδα και αυτό αποτέλεσε αιτία οι δρόμοι του με τους Slipknot να χωρίσουν.

Πέθανε ο ποιητής και δοκιμιογράφος Νίκος Φωκάς

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής, Νίκος Φωκάς, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο. Επίσης, σε ηλικία 80 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Παναγιώτης Βενάρδος, έπειτα από πολύχρονες περιπέτειες με την υγεία του.

Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1927, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία. Από το 1961 ως το 1974 έζησε στο Λονδίνο όπου εργάστηκε για την Ελληνική Υπηρεσία του Βρετανικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (BBC). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση και την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1954 με την ποιητική συλλογή "Κυνήγια από σύγχρονα γεγονότα". Ακολούθησαν οι συλλογές: "Δυό φορές τ' όνειρο", 1957, "Μάρτυρας μοναδικός", 1961, "Προβολή πάνω σε γαλάζιο", 1972, "Συλλυπητήρια σε μια μέλισσα", 1976, "Ο μύθος της καθέτου", 1981, "Προβολέας στα μάτια", 1985, "Γκρίζο χρώμα θερμό", 1989, "Ένα σημείο προσήλωσης", 1993, "Κοχυβαδάκια", 1995, "Στον ποταμό Κολύμα", 1997, "Το μέτρο της κραυγής μας", 2000. Εκδόθηκε, επίσης, το έμμετρο αφηγηματικό ποίημα "Παρτούζα ή Ένα κλείσιμο ματιού", 1991, και το πεζό "Το κάλεσμα της αλεπούς (ένα παραμύθι)", 1991.

Πέθανε ο Νίκος Φωκάς

Το 2002 εκδόθηκε ο συγκεντρωτικός τόμος "Ποιητικές συλλογές 1954-2000" (εκδ. "Ύψιλον"). Δημοσίευσε, επίσης, δοκίμια για τη νεοελληνική λογοτεχνία, και είχε μεταφράσει έργα των: Προσπέρ Μεριμέ, Καίης Τσιτσέλη, Γιάνους Γκλοβάσκι, Τόμας ντε Κουίνσυ, Κάρολου Μποντλέρ, Ιωάννου Μέγεντορφ, Τόμας Χάρντυ, Κώστα Αξελού, Τζόναθαν Καριάρα, Αμαλίας Φλέμινγκ, Ρόμπερτ Φροστ, Σέλμα Λάγκερλεφ, κ.ά.. Έλαβε μέρος σε διάφορα ελληνικά και διεθνή συμπόσια και σεμινάρια για τη λογοτεχνία.

Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης το 1995 για τα Δεκαπέντε ποιήματα του Μπωντλαίρ, με το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού «Διαβάζω» το 1998, για τη συλλογή Στον ποταμό Κολύμα, καθώς και με το Αριστείον Γραμμάτων και Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών το 2005, για τη συνολική του προσφορά στα γράμματα. Τα τελευταία χρόνια ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να απέχει από τα λογοτεχνικά δρώμενα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share