Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

Για 6,3 Ρίχτερ κάνει λόγο το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο

26 Ιουλίου 2021 15:44
Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Σουλαουέζι της Ινδονησίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το εστιακό βάθος ήταν στα 30 χιλιόμετρα.

 Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Ανατριχιαστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το Μεξικό και την Ινδονησία. Συγκεκριμέμα, σάλο προκάλεσαν στο Μεξικό οι εικόνες απαγωγής ενός υποψήφιο δημάρχου από πολίτες που ήταν εξοργισμένοι με το πρόσωπό του επειδή δεν είχε υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε όταν ήταν στο Κογκρέσο. Επίσης, φρίκη προκαλεί μια είδηση, που προέρχεται από το Μεξικό, όπου ένας 72χρονος συνελήφθη, επειδή σκότωσε και έφαγε τουλάχιστον 30 γυναίκες τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Χουάν Καμάτσο έκανε περιοδεία στην πόλη San Cristobal de las Casas στις 16 Μαΐου όταν τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του έπεσαν θύμα ενέδρας και κρατήθηκαν όμηροι για συνολικά 9 ώρες.

Αρχικά οι κάτοικοι ρωτούσαν τον Καμάτσο για όλα όσα δεν έκανε μετά τις υποσχέσεις που τους έδωσε προκειμένου να εκλεγεί το 2018 ως γερουσιαστής.

Οι κάτοικοι της πόλης κατηγόρησαν τον Καμάτσο γιατί δεν έφτιαξε το οδικό δίκτυο, δεν εξασφάλισε την παροχή νερού και δεν βελτίωσε τις σχολικές υποδομές για τα παιδιά τους.

Κάποια στιγμή και ενώ ο Καμάτσο προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις, ορισμένοι από τους κατοίκους τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν μια θηλιά στο λαιμό και απαίτησαν 15.000 δολάρια για να τον αφήσουν ελεύθερο.

«Έχω μόνο 100.000 πέσος, σας το ορκίζομαι» είπε ο Καμάτσο στους απαγωγείς του.

Τελικά ο Καμάτσο αφέθηκε ελεύθερος με τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι πλήρωσε τα «λύτρα» μολονότι ο ίδιος αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Όπως υποστήριξε στο κανάλι Milenio TV όλα όσα συνέβησαν έγιναν για να τον πείσουν να ακούσει τα αιτήματά τους. Πρόσθεσε, δε, ότι στις 30 Μαΐου θα επανέλθει στην ίδια περιοχή για να συζητήσει τις ανησυχίες των κατοίκων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share