Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θλίψη και οργή προκαλεί βίντεο με σκύλο που εγκαταλείπεται στην άκρη του δρόμου!

Κυνηγά το αυτοκίνητο..

26 Ιουλίου 2021 14:56
Θλίψη και οργή προκαλεί βίντεο με σκύλο που εγκαταλείπεται στην άκρη του δρόμου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν έναν σκύλο να εγκαταλείπεται στην άκρη του δρόμου. Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τον σκύλο να κυνηγά στη συνέχεια το αυτοκίνητο που τον άφησε πίσω, την ώρα που αυτό αναπτύσσει ταχύτητα και απομακρύνεται.

Ένας άντρας από το Τέξας των ΗΠΑ συνελήφθη για την εγκατάλειψη του σκύλου την περασμένη Τετάρτη.

Ο ύποπτος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 68χρονος Λουίς Αντόνιο Κάμπος, εντοπίστηκε δύο ημέρες αργότερα και σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σκληρότητα προς τα ζώα, επειδή εγκατέλειψε το χάσκι και απομακρύνθηκε με το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με τις Αρχές.

Το βίντεο με το χάσκι να κυνηγά το αυτοκίνητο προκάλεσε αντιδράσεις από φιλόζωους online.

Πώς σχολιάστηκε το περιστατικό

«Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος θα το έκανε αυτό σε ένα ζώο», σχολίασε κάποιος.

«Η καρδιά μου προσπαθεί να θεραπευτεί μετά από αυτές τις εικόνες. Είναι σπαρακτικό και δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω», έγραψε κάποιος άλλος.

Λιγότερο από μια μέρα μετά την εγκατάλειψη, νέοι ιδιοκτήτες υιοθέτησαν τον σκύλο, σύμφωνα με το δίκτυο KFox14.

«Νομίζω ότι έκανε μια ενεργή πράξη καλοσύνης, ολοκληρώνοντας την οικογένειά μας», είπε ο νέος ιδιοκτήτης στον σταθμό. «Δεν είναι χαμένος πια».

Σκύλος - ήρωας έσωσε μωράκι που το εγκατέλειψε η μαμά του στο πάρκο

Η ιστορία ενός μεγαλόσωμου χάσκι, του Hel, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αφού το ηρωικό σκυλάκι βρήκε και έσωσε ένα εγκαταλελειμμένο μωράκι ενώ έκανε την καθημερινή του βόλτα στο πάρκο με τον ιδιοκτήτη του.

Χωρίς τη βοήθεια του Hel, ο 64χρονος άντρας (και ιδιοκτήτης του σκύλου) δεν θα είχε αντιληφθεί πως μέσα στις παλιές κουβέρτες που προσπέρασε ενώ περπατούσε με τον Hal βρισκόταν ένα νεογέννητο μωράκι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, νόμιζε πως ανάμεσα στα σκουπίδια πίσω από τους θάμνους βρισκόταν κάποιο ποντίκι ή αλεπού.

σκύλος έσωσε μωρό

Το πανέξυπνο χάσκι του, όμως, πλησίασε και ξύπνησε προσεκτικά το μωράκι με τη μουσούδα του. Αυτό άρχισε να κλαίει και ο 64χρονος κατάλαβε πως κάποιος είχε αφήσει ανάμεσα σε σπασμένα ποτήρια και σκουπίδια ένα μωρό και κάλεσε τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mirror, κάποιο άλλο σκυλάκι ίσως να είχε αντιδράσει τελείως διαφορετικά. Ίσως από το φόβο του να δάγκωνε το μωρό, ή να το περνούσε για θήραμα. Ο Hal όμως, φέρθηκε πραγματικά ηρωικά και έσωσε το μικρό πλασματάκι που εγκατέλειψε η μητέρα του λίγο αφού το γέννησε.

μωρό χάσκι ήρωας

Το μωράκι, που βρέθηκε παγωμένο, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο ενώ η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και προσπαθεί να εντοπίσει τη μαμά του μωρού που μάλλον πρόκειται για νεαρή, λευκή γυναίκα. Αυτό που μετράει για την ώρα, όμως, είναι πως ο Hal έσωσε το νεογέννητο μωρό δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Σκύλος «υιοθέτησε» επτά ορφανά γατάκια

Ένας σκύλος που ζει σε καταφύγιο ζώων βοήθησε στη διάσωση από επτά ορφανά γατάκια, τα οποία πήρε υπό την προστασία του.

Σύμφωνα με την βρετανική φιλοζωική οργάνωση Battersea, ο Μπέρτι, ένας Λαμπραντόρ Ριτρίβερ ενός έτους, ξεκίνησε να φροντίζει τα επτά γατάκια, που ήταν μόλις δυο εβδομάδων, αμέσως μόλις τα έφεραν στο καταφύγιο καθώς τα βρήκαν στην άκρη του δρόμου χωρίς τη μητέρα τους.

Τα γατάκια υποβλήθηκαν σε κτηνιατρικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε πως εκτός από πεινασμένη ήταν εντελώς καλά στην υγεία τους.

Η μαμά του Μπέρτι και επικεφαλής νοσοκόμα του Battersea προσφέρθηκε να πάρει τα γατάκια στο σπίτι της και να τα φροντίσει μαζί με τον σκύλο της, μέχρι να είναι έτοιμα προς υιοθεσία.

Σκύλος «υιοθέτησε» επτά ορφανά γατάκια

«Αυτά τα γατάκια ήταν σίγουρα μπελάς, από τις πρώτες μέρες όταν χρειάζονταν τάισμα με το μπουκάλι μέχρι την στιγμή που ανακάλυψαν για πρώτη φορά της χαρά του σκαρφαλώματος. Ο Μπέρτι, όχι μόνο τα βοήθησε να γίνουν κοινωνικές, γεμάτες αυτοπεποίθηση μικρές γάτες, αλλά με διασκέδασε επίσης αρκετά», λέει.

«Όντας και ο ίδιος πρώην ένοικος του Battersea, υπάρχει κάτι πολύ συγκινητικό στο να βλέπεις ένα κατοικίδιο που κάποτε σώθηκε να βοηθάει τώρα στη διάσωση άλλων ζώων που έχουν ανάγκη. Είμαι πολύ περήφανη για τον Μπέρτι και τον τρόπο που τα φρόντισε τις τελευταίες εβδομάδες. Λιγότερο από δυο ετών, μετά βίας ενήλικος ο ίδιος, αλλά δεν το φαντάζεσαι όταν βλέπεις πόσο υπομονετικός υπήρξε», προσθέτει.

Υιοθετήθηκαν από οικογένειες

Με τον Μπέρτι φρόντισε τα γατάκια μέχρι να μπορούν να τρώνε μόνα τους και να χρησιμοποιούν την άμμο χωρίς βοήθεια. Όταν έγιναν λίγο πιο ανεξάρτητα, επέστρεψαν πίσω στο καταφύγιο όπου υιοθετήθηκαν από διάφορες οικογένειες.

«Στενοχωρήθηκα που έφυγαν αλλά χαίρομαι που ξέρω ότι με τον Μπέρτι βοηθήσαμε να έχουν το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους. Υποψιάζομαι δε πως ο Μπέρτι μάλλον απολαμβάνει και λιγάκι πλέον την ησυχία του», σημείωσε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share