Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σοκ στην Κύπρο: Έλουσαν με πίσσα κουτάβια και τα πέταξαν ζωντανά στα σκουπίδια

Κτήνη!

26 Ιουλίου 2021 10:05
Σοκ στην Κύπρο: Έλουσαν με πίσσα κουτάβια και τα πέταξαν ζωντανά στα σκουπίδια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής εθελοντές της προστασίας ζώων στην πόλη της Πάφου στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, τα δύο σκυλάκια εντοπίστηκαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων σε μαύρα σακούλια του Δήμου Πάφου και ήταν καλυμμένα με μαύρη πίσσα. Οι εθελοντές του καταφυγίου έδωσαν μάχη σε μια προσπάθεια να σώσουν τα δύο σκυλάκια.

‼️‼️‼️HAPPENNING NOW ‼️‼️‼️ Two dogs were dumped at the shelter gates in two Paphos Municipality bin bags, COVERED IN TAR!!!

Posted by Animal Rescue Cyprus Reg.No.4420 on Sunday, July 25, 2021

Τα σκυλάκια καθαρίστηκαν από την πίσσα, λούστηκαν και φροντίζονται από τους ανθρώπους του καταφύγιου ενώ εκ πρώτης όψεως η υγεία τους φαίνεται καλή.

Το θέμα μάλιστα θα επιληφθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος Πάφου ο οποίος θα ερευνήσει το περιστατικό, καθώς αποτελεί μια απάνθρωπη πράξη.

Πέταξαν σαν σκουπίδι κουταβάκι σε ημιθανή κατάσταση και αφού του έκοψαν τα αυτιά - Το μικρό δυστυχώς δεν τα κατάφερε

Κουτάβι: Μια ακόμα απάνθρωπη πράξη με θύμα ένα μικρό κουταβάκι συνέβη, αυτή τη φορά, σε χωριό της Χαλκιδικής. Όπως έχουμε ξαναγράψει, η χρονιά που μόλις ήρθε φαίνεται να είναι ίδια - ελπίζουμε όχι χειρότερη-από αυτή που έφυγε. Από την πρώτη μάλιστα μέρα, την Πρωτοχρονιά, ξεκίνησαν οι εγκαταλείψεις και οι κακοποιήσεις των ζώων, σε όλα τα μέρη της χώρας μας.

Οι άνθρωποι των φιλοζωικών αλλά και όλοι οι εθελοντές τρέχουν και δεν φτάνουν με τα περιστατικά. Πυροβολισμοί, φόλες και γενικά όλων των ειδών οι κακοποιήσεις ήδη έγιναν και πάλι καθημερινότητα. Η είδηση που διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Σωματείου Πολυγύρου, Κιβωτός, Φιλοζωικό Πολιτιστικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αδιανόητη.

Όμως δεν είναι. Είναι μια πραγματική, συνειδητή πράξη κάποιου που δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που πρέπει να είναι ο άνθρωπος. Κάποιος λοιπόν απάνθρωπος πέταξε στο Γεροπλάτανο Χαλκιδικής ένα μικρό κουταβάκι σε ημιθανή κατάσταση. Παράλληλα άλλο ένα τραγικό περιστατικό συνέβη χθες στο Κιλκίς, όπου κτηνοτρόφος σκότωσε σκύλο με την καραμπίνα του.

"Προφανώς αρρώστησε και ήθελε να το ξεφορτωθεί"

Το πέταξε σαν σκουπίδι. Αφού πρώτα του είχε κόψει τα αυτιά. Συνηθισμένη πρακτική πολλών κτηνοτρόφων. Τους κόβουν τα αυτιά, συνήθως με ψαλίδι, για να τα “μαρκάρουν”. Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Προφανώς του αρρώστησε και είπε να το ξεφορτωθεί. Οι εθελοντές του σωματείου δυστυχώς δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Το μικρούλι πέθανε πριν προλάβουν να το πάνε σε κτηνίατρο. Ήταν πολύ χάλια. Το καλό σε αυτό το απάνθρωπο περιστατικό είναι ότι ο δράστης οδηγούσε ασημί αγροτικό και ότι με τη βοήθεια τεχνικού, θα δουν τις κάμερες. Το τραγικό είναι ότι όλοι αυτοί ζουν δίπλα μας. Και συχνά γνωρίζουμε τι κάνουν αλλά δεν μιλάμε. Ελπίζουμε να βρεθεί και να τιμωρηθεί.

Πέταξαν κουτάβι στα σκουπίδια αφού πρώτα του έκοψαν τα αυτιά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share