Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτή είναι η κοπέλα που πήδηξε για bungee jumping χωρίς σχοινί και σκοτώθηκε!

Κάμερα κατέγραψε τις εικόνες σοκ

24 Ιουλίου 2021 20:04
Αυτή είναι η κοπέλα που πήδηξε για bungee jumping χωρίς σχοινί και σκοτώθηκε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 25χρονη κοπέλα στην Κολομβία, όταν επιχείρησε να κάνει bungee jumping μαζί με τον σύντροφό της. Η νεαρή κοπέλα μπέρδεψε το σινιάλο που έκανε το προσωπικό στον φίλο της και πήδηξε χωρίς να είναι δεμένη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην οδογέφυρα στην Αμάγκα της βόρειας Κολομβίας. Η 25χρονη Γιετσένια Μοράλες ετοιμαζόταν να κάνει το πρώτο της bungee jumping στο δημοφιλές σημείο, όπου είχε πάει με τον φίλο της. Η κοπέλα άκουσε ένα σήμα που δόθηκε, αλλά ήταν για τον φίλο της και όχι γι αυτήν, με αποτέλεσμα να πηδήξει δίχως να είναι σωστά δεμένη.

Η νεαρή δικηγόρος έπεσε από ύψος 45 μέτρων στην κοιλάδα και βρήκε τραγικό θάνατο με τον σύντροφό της να τρέχει να τη βοηθήσει. Ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο της πτώσης της και προσπάθησε απεγνωσμένα να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν το θάνατό της.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η κοπέλα πέθανε στον αέρα από ανακοπή καρδιάς.

Ο δήμαρχος της πόλης είπε: «Μπερδεύτηκε, το σήμα ήταν για το αγόρι για να πηδήξει, που ήταν δεμένος σωστά με τον εξοπλισμό του. Στην κοπέλα είχαν βάλει μόνο ένα λουρί και έτσι μπερδεύτηκε και έπεσε».

Απίστευτο: 17χρονη έχασε την ζωή της κάνοντας bungee-jumping - Το μοιραίο λάθος του εκπαιδευτή και τα "κακά" αγγλικά!

Τα "φτωχά" αγγλικά ενός εκπαιδευτή bungee-jumping αποδείχτηκαν μοιραία για μια 17χρονη Ολλανδέζα, καθώς οδήγησαν στον θάνατό της, όπως αποφάνθηκε πριν λίγες μέρες δικαστήριο της Ισπανίας.

Το περιστατικό συνέβη το 2015 σε γέφυρα ύψους 40 μέτρων στην πόλη Cabezon de la Sal, στην βόρεια ισπανική επαρχία της Κανταβρίας. Ο εκπαιδευτής είπε στην κοπέλα "no jump" (όχι άλμα) αλλά λόγω της κακής προφοράς, αυτή θεώρησε ότι είπε "now jump" (τώρα πήδα) με επακόλουθο να χάσει τη ζωή της.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν ο εκπαιδευτής και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που οργάνωσε την δραστηριότητα. Κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης από ένα έως τέσσερα έτη.

Σύμφωνα με τους δικαστές, ο εκπαιδευτής θα έπρεπε καταρχάς να ελέγξει την ταυτότητα του θύματος για να βεβαιωθεί ότι ήταν τουλάχιστον 18 ετών ενώ και τα αγγλικά του ήταν "πολύ κακά". Επίσης, τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για bungee jumping.

Εκπρόσωπος της εταιρίας, δήλωσε ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι ο θάνατος της κοπέλας προκλήθηκε από μια παρανόηση στις οδηγίες. Σύμφωνα με την εταιρία, η 17χρονη όταν πήδηξε ήταν δεμένη με το σχοινί αλλά χωρίς αυτό να είναι ασφαλισμένο στη γέφυρα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share