Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Φρικτός θάνατος 25χρονης: Πήδηξε στο bungee jumping χωρίς να έχει δεθεί – Πέθανε στον αέρα από ανακοπή

Ασύλληπτη τραγωδία!

23 Ιουλίου 2021 21:51
Φρικτός θάνατος 25χρονης: Πήδηξε στο bungee jumping χωρίς να έχει δεθεί – Πέθανε στον αέρα από ανακοπή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει η ιστορία της Γιεσένια Μοράλες, η οποία έχασε τη ζωή της, σε προσπάθειά της να κάνει bungee jumping.

Η 25χρονη πίστεψε εσφαλμένα πως ήταν δεμένη από τους αστραγάλους της και ασφαλής και πήδηξε από τη γέφυρα ύψους 50 μέτρων.

Φρικτός θάνατος 25χρονης

Η Γιεσένια Μοράλες είχε πάει μαζί με τον φίλο της για να κάνουν το άλμα, αλλά τα πράγματα πήραν μια τραγική τροπή. Η κοπέλα άκουσε ένα σήμα που δόθηκε, αλλά ήταν για τον φίλο της και όχι γι αυτήν, με αποτέλεσμα να πηδήξει δίχως να είναι σωστά δεμένη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η κοπέλα πέθανε στον αέρα από ανακοπή καρδιάς.

Ο δήμαρχος της πόλης είπε: «Μπερδεύτηκε, το σήμα ήταν για το αγόρι για να πηδήξει, που ήταν δεμένος σωστά με τον εξοπλισμό του. Στη κοπέλα είχαν βάλει μόνο ένα λουρί και έτσι μπερδεύτηκε και έπεσε».

Απίστευτο: 17χρονη έχασε την ζωή της κάνοντας bungee-jumping - Το μοιραίο λάθος του εκπαιδευτή και τα "κακά" αγγλικά!

Τα "φτωχά" αγγλικά ενός εκπαιδευτή bungee-jumping αποδείχτηκαν μοιραία για μια 17χρονη Ολλανδέζα, καθώς οδήγησαν στον θάνατό της, όπως αποφάνθηκε πριν λίγες μέρες δικαστήριο της Ισπανίας.

Το περιστατικό συνέβη το 2015 σε γέφυρα ύψους 40 μέτρων στην πόλη Cabezon de la Sal, στην βόρεια ισπανική επαρχία της Κανταβρίας. Ο εκπαιδευτής είπε στην κοπέλα "no jump" (όχι άλμα) αλλά λόγω της κακής προφοράς, αυτή θεώρησε ότι είπε "now jump" (τώρα πήδα) με επακόλουθο να χάσει τη ζωή της.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν ο εκπαιδευτής και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που οργάνωσε την δραστηριότητα. Κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης από ένα έως τέσσερα έτη.

Σύμφωνα με τους δικαστές, ο εκπαιδευτής θα έπρεπε καταρχάς να ελέγξει την ταυτότητα του θύματος για να βεβαιωθεί ότι ήταν τουλάχιστον 18 ετών ενώ και τα αγγλικά του ήταν "πολύ κακά". Επίσης, τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για bungee jumping.

Εκπρόσωπος της εταιρίας, δήλωσε ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι ο θάνατος της κοπέλας προκλήθηκε από μια παρανόηση στις οδηγίες. Σύμφωνα με την εταιρία, η 17χρονη όταν πήδηξε ήταν δεμένη με το σχοινί αλλά χωρίς αυτό να είναι ασφαλισμένο στη γέφυρα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share