Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν ανήμερα της μαύρης επετείου! Ανοίγουν το 3,5% της Αμμοχώστου

Σε μια εμπρηστική ομιλία του -παρουσία και του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ- ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «εχθρούς των Τουρκοκυπρίων», στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

20 Ιουλίου 2021 11:37
Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν ανήμερα της μαύρης επετείου! Ανοίγουν το 3,5% της Αμμοχώστου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το άνοιγμα του 3,5% της περιοχής της Αμμόχωστου ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το ψευδοκράτος για να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους, υπό τον όρο βέβαια, ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση. Όλα αυτά ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής στη Κύπρο.

Σε μια εμπρηστική ομιλία του- παρουσία και του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ - ο Ερντογάν έκανε λόγο για «εχθρούς των Τουρκοκυπρίων», στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Μητσοτάκη. «Όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε, είπε αλλά δεν μας νοιάζει τι θα πουν» ανέφερε, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη.

Επιτέθηκε δε και στην Ευρωπαική Ένωση, «λέγοντας ότι εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους... Θα κάνουμε αυτό που πρέπειο» δήλωσε, και επανέλαβε τη θεωρία του για «δυο κράτη στην Κύπρο».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι «η πολιτική των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων στηρίζονται πάνω στο ψέμα», και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι υποσχεθήκαν βοήθεια στους Τουρκοκύπριους και δεν το έκαναν.

Αψηφώντας τη διεθνή νομιμότητα και τις αντιδράσεις, επέμεινε ότι «η νέα διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μεταξύ δύο κρατών». «Δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια να χάσουμε για την Κύπρο, οι τουρκικές προτάσεις για ειρηνική διευθέτηση είναι ακόμα στο τραπέζι» επανέλαβε ο τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: Νέο εξοχικό με ιδιωτική παραλία και 300 δωμάτια

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία της βαθιάς οικονομικής κρίσης το σχέδιο που διέρρευσε για την πολυτελή εξοχική κατοικία του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

Το εξοχικό που εκτείνεται σε 92 στρέμματα, έχει ιδιωτική πισίνα, ιδιωτική παραλία ενώ ακούγεται πως έχει περίπο 300 δωμάτια.

Στο θέρετρο Ερντογάν φιλοξενούνται τακτικά ξένοι ηγέτες όπως ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

εξοχικό Ερντογάν Μαρμαρίδα

Δραματική η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας

Ο επίσημος πληθωρισμός βρίσκεται στο 17,53% ωστόσο οι πολίτες είναι δύσπιστοι και καταγγέλλουν ότι ο πληθωρισμός είναι άνω του 40% και η κυβέρνηση το αποκρύπτει για να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Χαρακτηριστικές δηλώσεις Τούρκων πολιτών που μεταδόθηκαν στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Σήμερα»:

«Είμαι 76 ετών και πηγαίνω και καθαρίζω χώρους. Και βεβαία εργάζομαι πώς να ζήσω με τη σύνταξη των 1.800 λιρών (175 ευρώ)».

εξοχικό Ερντογάν Μαρμαρίδα δωμάτια

«Πριν από 50 χρόνια ένας συνταξιούχος με το εφάπαξ πήγαινε και αγόραζε διαμέρισμα. Σήμερα με το εφάπαξ δεν μπορούμε να αγοράσουμε δύο κιλά μπακλαβά».

«Σε αυτή τη χώρα ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 60%. Θα βγουν όμως να μας πουν για πληθωρισμούς 14% για να δώσουν αυξήσεις 7% το εξάμηνο».

«Ο πληθωρισμός στην πραγματικότητα είναι πάνω από 40% Η κυβέρνηση λέει 17%, 14%. Αυτό το κάνουν για να μην δώσουν αυξήσεις. Στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους».

Κάτω από το όριο της φτώχειας 40 εκατ. πολίτες

Το όριο φτώχειας στην Τουρκία έφτασε τις 2.865 λίρες, ο ελάχιστος μισθός είναι 2.825, δηλαδή, το όριο φτώχειας έχει υπερβεί τον ελάχιστο μισθό. Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό στην Τουρκία και περί τα 40 εκατομμύρια άνθρωποι με τις οικογένειές τους βρίσκονται κάτω από το όριο της πείνας.

Ο Σαρουχάν Ολούτς, βουλευτής του φιλοκουρδικού ΗDP, δήλωσε ότι η σύζυγος του Τούρκου προέδρου θα έπρεπε να ντρέπεται, είπε ότι ο λαός δεν έχει κάτι άλλο να κόψει, ενώ παρέθεσε τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι καθημερινές δαπάνες για τους εργαζομένους στο προεδρικό σαράι του Ερντογάν στην Άγκυρα υπερβαίνουν τα 8,6 εκατ. τουρκικές λίρες. "Αυτό αντιστοιχεί στο κατώτατο μηνιάτικο πάνω από 3.700 ανθρώπων"

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share