Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βρετανία: Ποτάμια οι δρόμοι στο Λονδίνο - Σοκαριστικές εικόνες

«Πνίγηκε» το Λονδίνο

13 Ιουλίου 2021 12:39
Βρετανία: Ποτάμια οι δρόμοι στο Λονδίνο - Σοκαριστικές εικόνες

Άναυδοι έμειναν οι Άγγλοι με τις σφοδρότατες πλημμύρες που έπνιξαν το Λονδίνο. Οι σταθμοί του Μετρό έκλεισαν, ενώ κάποιοι οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αρκετοί κεντρικοί δρόμοι του Λονδίνου πλημμύρισαν εχτές, και σωστικά συνεργεία συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων, ενώ εξαιτίας της ξαφνικής κακοκαιρίας έκλεισαν και κάποιοι σταθμοί του Μετρό. Ο διάσημος δρόμος Portobello Road μετατράπηκε σε ποτάμι μετά από την σφοδρή καταιγίδα που διήρκεσε περίπου 90 λεπτά. Στο Raynes Park του Νότιου Λονδίνου, αυτοκίνητα εγκαταλείφθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους όπου το νερό έφτανε σε ύψος τα 60 εκατοστά.

Παράλληλα, πέρα από το χάος που προκλήθηκε στις συγκοινωνίες, αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. Κάποιες άλλες περιοχές που επλήγησαν σοβαρά ήταν το Turnpike Lane
στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και το Τσέλσι, όπου οι Αρχές υποχρεώθηκαν να κλείσουν τον σταθμό του μετρό, αφού τα σκαλιά του μετατράπηκαν σε «χείμαρρο».

Λονδίνο πλημμύρα σπίτι

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι έλαβε περισσότερες από 1.000 κλήσεις σε σχέση με την κακοκαιρία και ενθάρρυνε τον κόσμο να επικοινωνεί «μόνο αν πρόκειται για επείγουσα ανάγκη». «Ζητάμε από τον κόσμο να μην επιχειρήσει να οδηγήσει ή να διασχίσει πλημμυρισμένους δρόμους. Το νερό μπορεί να είναι μολυσμένο και τα αυτοκίνητα μπορεί να παρασυρθούν. Επίσης ζητάμε να έχετε το νου σας για ειδοποιήσεις σχετικά με την περιοχή σας και να ελέγξετε αν κάποιος γείτονάς σας χρειάζεται βοήθεια», ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Μετρό Λονδίνου: Επιβάτης έριξε μπουνιά σε αστυνομικό που του έκανε παρατήρηση για μάσκα

Ένα απίστευτό περιστατικό έλαβε χώρα στο μετρό του Λονδίνου, όταν ένας αστυνομικός έκανε παρατήρηση για τη χρήση μάσκας σε έναν 26χρονο νεαρό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον έντονο διαπληκτισμό τους και όχι μόνο, καθώς ο επιβάτης χειροδίκησε εις βάρος του αστυνομικού ρίχνοντας του μπουνιά.

μετρό λονδίνου καβγάς για μάσκα

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το περιστατικό συνέβη την Τρίτη (06/07) κοντά στον σταθμό Acton Town. Το περιστατικό κατέγραψε μάρτυρας με το κινητό του, όπου φαίνεται ο 26χρονος επιβάτης να κάθεται στον συρμό και έναν αστυνομικό να επιχειρεί να του περάσει χειροπέδες.

Εκείνος αντιστέκεται και γρονθοκοπεί τον αστυνομικό στο πρόσωπο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο αστυνομικός επιχείρησε να τον συλλάβει γιατί δεν φορούσε μάσκα σε δημόσιο μέσο μεταφοράς όπως προβλέπεται ενώ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του ώστε να του επιβληθεί και το σχετικό πρόστιμο.
Στα στιγμιότυπα βλέπουμε τον αστυνομικό να προσπαθεί να τον συλλάβει, ενώ ο επιβάτης τον χτυπά φωνάζοντας «μην με ακουμπάς».

«Τελείωσες, θα σε απολύσουν»

Ο αστυνομικός προσπαθεί να του περάσει χειροπέδες ενώ ο επιβάτης του λέει ότι τον «στραγγαλίζει» ενώ από τα μεγάφωνα του συρμού, ο οδηγός ανακοινώνει ότι ήχησε συναγερμός.
Ο 26χρονος συνεχίζει να αρνείται να του περάσει χειροπέδες και τον απειλεί πως «αν με χτυπήσεις θα σε κατηγορήσω για επίθεση». Από το μεγάφωνο ακούγεται ότι ο συρμός θα σταματήσει στον επόμενο σταθμό για ενισχύσεις.
Στο τέλος, ο αστυνομικός καταφέρνει να περάσει χειροπέδες στον 26χρονο και την ώρα που του διαβάζει τα δικαιώματά του, ο άνδρας του φωνάζει «τελείωσες, αυτό είναι επίθεση, θα σε απολύσουν».
Ο επιβάτης συνελήφθη με την κατηγορία της υποψίας επίθεσης και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες μετά τον ελαφρύ τραυματισμό του.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, το οπτικό υλικό ερευνήθηκε και δεν προέκυψε κακή συμπεριφορά του αστυνομικού εις βάρος του 26χρονου.
 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share