Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Αυστραλία: Αυτοκτόνησε 19χρονη influencer του TikTok

Η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι πέθανε

9 Ιουλίου 2021 14:18
Αυστραλία: Αυτοκτόνησε 19χρονη influencer του TikTok

Η Κέιτλι Λόαν ήταν μια πολύ νεαρή αγρότισσα στην Αυστραλία που μοιραζόταν καθημερινά στιγμιότυπα από την αγροτική ζωή και αύξανε τον αριθμό των followers της στο TikTok. Ώσπου ξαφνικά, μετά από ένα βίντεο, ο λογαριασμός «σίγησε» και η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι πέθανε.

Σύμφωνα με τη βρετανική The Sun, η κοπέλα αυτοκτόνησε. Η οικογένειά της πάντως δεν ανακοίνωσε την αιτία του θανάτου της.

Σε δηλώσεις του, ο πατέρας της κοπέλας, Φιλίπ, απέφυγε να αναφερθεί στην αιτία του θανάτου της ΤikToker και είπε μόνο ότι είναι τεράστιος ο πόνος της οικογένειας.

αυτοκτονία influencer αυστραλία tik tok

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το 7news.com.au, άγνωστοι διοργάνωσαν ψεύτικο έρανο στη μνήμη της και η μητέρα της ζήτησε από τους followers της κοπέλας να μη δώσουν χρήματα καθώς είναι απάτη.

17χρονη μαθήτρια αυτοκτόνησε λόγω της αποξένωσης που προκάλεσε η πανδημία

Μια 17χρονη μαθήτρια αυτοκτόνησε, καθώς δεν μπόρεσε να αντέξει την κοινωνική απόσταση που υιοθετήθηκε ως μέτρο από τις αρμόδιες αρχές για την προφύλαξη της υγείας από τον κορωνοιό.

Η ανήλικη κοπέλα Gabrielle Treharne βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της από τον πατέρα της τον περασμένο Μάρτη, ενώ οι γονείς της δεν είχαν παρατηρήσει κάτι διαφορετικό στη συμπεριφορά της για να προλάβουν το κακό που βρήκε την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail η μαθήτρια ζούσε στο Cannington της Αγγλίας και δυσκολεύτηκε πολύ ψυχολογικά λόγω του παρατεταμένου lockdown και της απουσίας αλληλεπίδρασης με τον κοινωνικό περίγυρο, καθώς ήταν ιδιαίτερα κοινωνική.

17χρονη αυτοκτονία πανδημία

Η νεαρή κοπέλα κρεμάστηκε στο δωμάτιο της, όταν οι γονείς της βρίσκονταν στη δουλειά και έλειπαν από το σπίτι.

Ο πατέρας της τόνισε πως «αν δεν υπήρχε η πανδημία, είναι πολύ πιθανό να ήταν ακόμα στη ζωή». Παράλληλα, μίλησε για τον τρόπο που την βρήκε νεκρή, λέγοντας πως γύρισε σπίτι και άκουγε τη μουσική να παίζει από το δωμάτιο της, όπως και τις ειδοποιήσεις στο κινητό της.

Τότε μπήκε μέσα στο δωμάτιο, την είδε και σοκαρισμένος άρχισε να φωνάζει στη γυναίκα του.

Οι γονείς της φαίνεται πως δεν είχαν καταλάβει τίποτα, καθώς όπως ανέφεραν η 17χρονη κοπέλα έκανε σχέδια για το μέλλον και φαινόταν ενθουσιασμένη.

Τα περιοριστικά μέτρα εκτόξευσαν τις απόπειρες αυτοκτονίας σε εφήβους 12-17 ετών

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ο τεράστιος ψυχολογικός αντίκτυπος των περιοριστικών μέτρων στις νέες ηλικίες και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ.

Εκεί, οι επισκέψεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων έπειτα από απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων, κατά κύριο λόγο κοριτσιών, αυξήθηκαν δραματικά στη διάρκεια της πανδημίας.

αυτοκτονία ανήλικης αγγλία

Αυτό έδειξαν τα δεδομένα από τις υγειονομικές αρχές της χώρας: «Από τις αρχές του Μαΐου του 2020, ο αριθμός των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών για τραυματισμούς που υπήρχαν υποψίες ότι οφείλονταν σε απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ εφήβων 12 ως 17 ετών, ειδικά μεταξύ των κοριτσιών, άρχισαν να αυξάνονται», ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020, από τα τέλη του Ιουλίου ως τα τέλη του Αυγούστου, ο αριθμός των επισκέψεων εφήβων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αυξήθηκε κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Στη διάρκεια του χειμώνα (από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 ως και τα τέλη του Μαρτίου του 2021), η αύξηση ήταν ακόμη πιο θεαματική, έφθασε το 39% σε σύγκριση με το 2019.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share