Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ

Ένας τραυματίας από την επίθεση

6 Ιουλίου 2021 15:15
Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία καθώς ένα άτομο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι που έγινε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Ο δράστης διαφεύγει ακόμη της σύλληψης.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), η επίθεση συνέβη πριν ή κατά τη διάρκεια της επιβίβασης, ενώ το κίνητρο του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστο.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο dpa ότι ο δράστης καταδιώκεται από δυνάμεις της κρατιδιακής και της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ενώ ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ

Επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που με κοίταξε», αποκαλύπτει ο δράστης

ΗΠΑ: Ένας 23χρονος δράστης από το Μπρούκλιν έρχεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για έγκλημα λόγω μίσους, καθώς φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι 20 εκατοστών σε έναν 36χρονο Ασιάτη, επειδή δεν του άρεσε ο τρόπος που τον κοίταξε, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο λόγος για τον νεαρό Σαλμάν Μουφλίχι, ο οποίος περπατούσε κοντά στη γειτονιά Chinatown του Μανχάταν, ώσπου εμφανίστηκε μπροστά του ο άτυχος άνδρας. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, αμέσως μετά την επίθεση έτρεξε σε έναν φρουρό ασφαλείας που βρισκόταν στην περιοχή και ομολόγησε τα εξής: «Μόλις μαχαίρωσα κάποιον. Πού βρίσκεται η αστυνομία;»

Ο δράστης συνελήφθη επί τόπου και κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση και οπλοκατοχή, ενώ έπειτα από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχε εμπλακεί και κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες επιθέσεις. Οι αρχές κάνουν λόγο για έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο. Ωστόσο άλλη μια παρόμοια επίθεση με μαχαίρι έγινε πρόσφατα και στην Γερμανία.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ασιάτης

Ο 36χρονος Ασιάτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς τραυματίστηκαν σοβαρά ζωτικά του όργανα και μέχρι την Παρασκευή η εξέλιξη της υγείας του δεν βρισκόταν σε σταθερά επίπεδα. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε χρειάστηκε να αφαιρεθεί το δεξί νεφρό του.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο επέκρινε την επίθεση του Μουφλίχι και αναφέρθηκε στην αύξηση της εγκληματικότητας σε βάρος Ασιατών. «Παρά τις εκκλήσεις μας προς τους πολίτες να σταματήσουν τα εγκλήματα μίσους, χθες είδαμε ένα τρομερό περιστατικό, μια φρικτή πράξη βίας εναντίον ενός Ασιάτη-Αμερικανού χωρίς κανέναν λόγο, ήταν απλά μίσος», είπε. «Ο ύποπτος συνελήφθη. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε για αυτόν τον άνθρωπο που παλεύει για τη ζωή του», συνέχισε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share