Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σπάνια χρυσή γάτα βρέθηκε στην Ασία!

Ελπίδα για διάσωση και διατήρηση του είδους

30 Ιουνίου 2021 11:45
Σπάνια χρυσή γάτα βρέθηκε στην Ασία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κάμερες συνέλαβαν εικόνες μιας σπάνιας χρυσής γάτας στα βορειοανατολικά της Καμπότζης, στην επαρχία Ρατανακίρη για πρώτη φορά, αυξάνοντας την ελπίδα για προσπάθεια διάσωσης και διατήρησης του είδους.

Η χρυσή γάτα της Ασίας αναφέρεται ως είδος που απειλείται με εξαφάνιση στην Κόκκινη Λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και υπάρχουν λίγες πληροφορίες για αυτήν.

 Σπάνια χρυσή γάτα βρέθηκε στην Ασία

«Η παρουσία της χρυσής γάτας σπάνια καταγράφεται επειδή είναι ένα σπάνιο είδος μεταξύ των οκτώ ειδών τίγρης», ανέφερε στο Reuters ο Νεθ Φεάκτρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 Σπάνια χρυσή γάτα

Οι εικόνες της γάτας, που ζυγίζει περίπου 9 κιλά έως 16 κιλά μέσα στο Εθνικό Πάρκο Virachey ήταν μέρος ενός τρίμηνου ερευνητικού προγράμματος για την άγρια ζωή με στόχο την καλύτερη διαχείριση των προσπαθειών διατήρησης, ανέφερε το υπουργείο.

Αυτό είναι το πιο σπάνιο ζώο του κόσμου (video)

Σκύλος ή αλεπού; Τίποτα από τα δυο! Είναι από τα πιο σπάνια ζώα ολόκληρου του πλανήτη και ονομάζονται Jungle Canines, ελληνιστί Σκύλοι της Ζούγκλας.

Το 2014 μια κάμερα κατέγραψε το σπάνιο αυτό ζώο το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να το εντοπίσει κανείς, αφού αποφεύγουν όσο μπορούν την ανθρωπινή επαφή. Μοιάζει με σκύλο, είναι μικρόσωμος και έχει κοντά αυτιά ενώ άλλοι τον παρομοιάζουν με μικρή αλεπού ή λύκο. Οι κάμερες το έχουν εντοπίσει ελάχιστες φορές και κυρίως στον Αμαζόνιο. Δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά για το είδος του και τον τρόπο συμπεριφοράς του.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ωστόσο ότι σίγουρα ο αριθμός τους έχει μειωθεί εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών και της εξάντλησης της λείας τους.

Δείτε το βίντεο με το σπάνιο ζώο το 2014 στον Αμαζόνιο:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share