Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεντάτ Πεκέρ: Φοβάται πως θα τον δολοφονήσουν - Νέο βίντεο από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο

Βίντεο Νο 10

21 Ιουνίου 2021 10:31
Σεντάτ Πεκέρ: Φοβάται πως θα τον δολοφονήσουν - Νέο βίντεο από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με νέο βίντεο εμφανίστηκε ο τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος καταγγέλλει για διαφθορά πρώην και νυν Τούρκους αξιωματούχους. Επίσης, δείτε τι συζήτησαν Ερντογάν και Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στο τελευταίο του βίντεο, που προκάλεσε αναστάτωση στην Τουρκία, υποστηρίζει ότι οι αρχές της χώρας που μένει, του ζήτησαν επειδή υπάρχει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον του, να μην να μην ανεβάζει βίντεο για 15 τουλάχιστον ημέρες.

«Αξιότιμοι φίλοι μου κάποιοι ισχυρίστηκαν πως έχω πεθάνει ή πως έχω φυλακιστεί. Επίσης πως τα μηνύματα μου στο twitter τα γράφουν άλλοι κι όχι εγώ. Για αυτό αισθάνθηκα την υποχρέωση να γυρίσω και να δημοσιεύσω αυτό το σύντομο βίντεο. Αξιότιμοι φίλοι μου δεν αποφάσισα εγώ να μην δημοσιεύω βίντεο. Στη χώρα την οποία ζω με ενημέρωσαν πως είμαι στο κόκκινο, δηλαδή υπάρχει μεγάλο ρίσκο να με δολοφονήσουν. Σε 15 ημέρες θα επανεξετάσουν το ρίσκο για τη ζωή μου για συνωμοσία εναντίον μου και θα αποφασίσουν. Όμως εγώ, ή εδώ ή σε άλλη χώρα ή με άλλον τρόπο, θα ολοκληρώσω το έργο που ξεκίνησα. Αξιότιμοι φίλου μου, να είστε καλά, να μην στερείτε τις προσευχές σας. Ο Θεός να σας προσέχει», ανέφερε ο Πεκέρ.

Ο «φιλάνθρωπος επιχειρηματίας»

Ο Πεκέρ παραμένει ωστόσο ιδιαίτερη περίπτωση. Έχει λάβει ακόμη και επιχειρηματικά βραβεία από διάφορα ιδρύματα, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τον τίτλο του «πιο φιλάνθρωπου επιχειρηματία» από την Milliyet Daily το 2017. Άγνωστο για ποιά επιχειρηματική δραστηριότητα.

Γεννήθηκε το 1971, στο Ανταπαζαρί, στην τουρκική επαρχία του Σαγγάριου. Πέρασε πολύ χρόνο στη Γερμανία. Και τη δεκαετία του 1990 ανέβηκε στην κλίμακα του οργανωμένου εγκλήματος. Το 2008, παντρεύτηκε την δικηγόρο του Οζγκέ Γιλμάζ και η γαμήλια τελετή, συγκέντρωσε πλήθος διασήμων.

Σεντάτ Πεκέρ: Φοβάται πως θα τον δολοφονήσουν

Ο αρχιμαφιόζος που έγινε ο «εφιάλτης» του Ερντογάν

Οι χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, τον άνθρωπο που έχει κάνει τον «σουλτάνο» της γείτονος να χάσει τον ύπνο του, είναι πολλοί.

Το ίδιο και οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν εδώ και εβδομάδες, γύρω από τους στόχους και τους πιθανούς συνεργάτες του.

Τα βίντεο, που ανεβάζει εδώ και εβδομάδες στο YouTube έχουν γίνει viral εντός και εκτός Τουρκίας και ο ίδιος αποτελεί «φαινόμενο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σκηνικό στα βιντεοσκοπημένα του μηνύματα είναι ίδιο και απαρράλαχτο.

Ο Πεκέρ με ένα γιλέκο ή ένα μισοκουμπωμένο πουκάμισο που αποκαλύπτει μία χρυσή αλυσίδα και ένα βαρύ μενταγιόν, χλευάζει τους αντιπάλους του πίσω από ένα γραφείο. Στο φόντο υπάρχουν πάντα σημειώσεις, βιβλία και κομπολόγια…Οι αναρτήσεις του συγκεντρώνουν εκατομμύρια «κλικ». Και προσφέρουν θέμα συζήτησης επί εβδομάδες.

Το κάθε επεισόδιο διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Αγαπημένη του θεματολογία, οι σχέσεις κράτους- μαφίας και οι σκοτεινές δοσοληψίες ανάμεσα σε υπουργούς, μέλη της οικονομικής και πολιτικής ελίτ και ανθρώπους των μίντια με «νονούς» του υποκόσμου.

Στόχος του μεταξύ άλλων ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου και πρώην υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ αλλά και ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο τελευταίος αναγκάστηκε να εμφανιστεί στην τηλεόραση για να απαντήσει στους ισχυρισμούς του μαφιόζου και να τον απειλήσει με σύλληψη.

Ο Πεκέρ ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ο Σοϊλού τον είχε «καλύψει» στο παρελθόν.

Τον είχε ενημερώσει όπως λέει για ένταλμα σύλληψης εναντίον του, δίνοντάς του τη δυνατότητα να διαφύγει.

Οι αποκαλύψεις -που δεν επιβεβαιώνονται- «καίνε» στενούς συνεργάτες του Ερντογάν, αλλά αποκαλύπτουν και ένα βαθύ ρήγμα στους κόλπους του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Μέχρι πρόσφατα, ο Πεκέρ μαγνητοσκοπούσε τα επίμαχα βίντεο, από ένα ξενοδοχείο στο Ντουμπάι όπου φέρεται να είχε καταφύγει. Πλέον έχει αλλάξει βάση -όπως είπε- υπό τον φόβο της σύλληψης.

Σεντάτ Πεκέρ: Φοβάται πως θα τον δολοφονήσουν - Νέο βίντεο από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο

Νέος γύρος «αποκαλύψεων» από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο - Εμπόριο όπλων σε τζιχαντιστές

Στο τελευταίο – ένατο κατά σειρά – από τα βίντεο, που ανεβάζει εδώ και εβδομάδες στο YouTube κι έχουν γίνει viral στην Τουρκία, ο 49χρονος Πεκέρ υποστηρίζει ότι χρηματοδοτούσε τον βουλευτή του AKP του Ερντογάν, Μετίν Κιουλιούκ: «Δεν του έστελνα χρήματα κάθε μήνα, αλλά του έστειλα πάνω από 10.000 δολάρια. Του έβαζα λεφτά στο πορτ-μπαγκάζ».

Ο αρχιμαφιόζος, που λέει ότι διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες και εις βάρος του οποίου οι τουρκικές Αρχές έχουν εκδώσει από τα τέλη Μαϊου ένταλμα σύλληψης, συνέχισε τον χορό των καταγγελιών κατά του πανίσχυρου υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστηρίζοντας πώς ο τελευταίος είχε έλθει σε επαφή με τον καταζητούμενο για διεθνές ξέπλυμα χρήματος σε Τουρκία και ΗΠΑ, Σεζγκίν Μπαράν Κόρκμαζ και του είπε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι οι καφέδες που μοίραζε στη διάρκεια των εκλογών το ΑΚP, το κόμμα του Ερντογάν, προέρχονταν απ’ τον Πεκέρ. «Με λένε βρωμομαφιόζο. Δεν μοιράσατε καφέδες αξίας δεκάδων εκατ. τουρκικών λιρών από το δικό μου εργοστάσιο παντού; Δώσατε έστω και μια λίρα; Αν δώσατε, που είναι οι αποδείξεις; Ντροπή σας». Είπε ακόμη ότι δεν έγινε ποτέ εξαγορά του ομίλου CNN Turk, ιδιοκτησίας του Ντεμίρ Οράν, αλλά ότι όλα έγιναν μέσω δανείου 750 εκατ. δολαρίων από την Ζiraat Bank, που «ο απατεώνας αυτός δεν ξόφλησε, ούτε το κεφάλαιο, ούτε τους τόκους. Το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο δεν του ανήκει, είναι ο διαχειριστής του».

Ο μαφιόζος εμπλέκει συγγενή του Ερντογάν σε εμπόριο όπλων με τζιχαντιστές

Ο Πεκέρ ενέπλεξε κι ένα συγγενή του Ερντογάν με εμπόριο όπλων στους τζιχαντιστές της Συρίας. Αναφέρθηκε, σύμφωνα με το ahvalnews, σε συνομιλία που είχε με τον Σερντάρ Εκσί, ιδιοκτήτη της ενεργειακής εταιρείας Lazil και σύζυγο ανεψιάς του Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι αμφότεροι έχουν αναμειχθεί σε εμπόριο όπλων προς τους τζιχαντιστές και ο Εκσί το παραδέχθηκε.

Στο προηγούμενο βίντεό του ο Πεκέρ υποστήριζε ότι μέσω της MIT το σύστημα Ερντογάν προμήθευε με όπλα την τρομοκρατική οργάνωση Al Nusra (που συνδέεται με την Αλ Κάιντα) στη Συρία.

Πέθανε ο πρώην μαφιόζος - αφεντικό της οικογένειας Γκαμπίνο, Πίτερ Γκότι

Θάνατος: Απεβίωσε μέσα στις φυλακές της Βόρειας Καρολίνα ο πρώην μαφιόζος και αφεντικό της οικογένειας Γκαμίνο, ο Πίτερ Γκότι.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Ραφαέλε Κούτολο που ήταν ο πανίσχυρος νονός της ναπολιτάνικης μαφίας «Καμόρα».

Συγκεκριμένα σε ηλικία 81 ετών απεβίωσε ο πρώην μαφιόζος Πίτερ Γκότι που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών το 2003.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Πίτερ Γκότι

Ειδικότερα ο βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ και αδιαφιλονίκητο άλλοτε αφεντικό του συνδικάτου των Gambino πέθανε σε ηλικία 81 ετών μέσα στις φυλακές της Βόρειας Καρολίνα.

Ο αδερφός του προβεβλημένου «νονού των νονών» John Gotti, γνωστού και ως «Dapper Don», είχε καταδικαστεί το 2003 σε κάθειρξη 25 ετών για μια σειρά από βαριά αδικήματα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο «νονός» πέθανε από φυσικά αίτια στο κελί του. Γέννημα θρέμμα του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, ο Gotti ήταν ήδη 17 χρόνια στη φυλακή και προσπαθούσε τελευταία να αποφυλακιστεί πρόωρα, παραθέτοντας ως λόγο την κακή του υγεία.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο παλιός μαφιόζος και έμπιστος του John Gotti, Lewis Kasman, στο AP, ο Peter Gotti έπασχε από προβλήματα στον θυρεοειδή και δεν έβλεπε πια από το ένα μάτι.

«Ανησυχούμε αλήθεια πως θα πεθάνει τώρα, το νιώθει πως θα πεθάνει», είχε γράψει ο δικηγόρος του James Craven τον Δεκέμβριο του 2019 στην εισαγγελία, προσπαθώντας από τότε να τον βγάλει από τη φυλακή.

undefined

Ο Kasman τον περιέγραψε ως έναν «νοικοκύρη άντρα που δεν άφηνε τον τίτλο του να κάνει κουμάντο». Και επειδή ήταν τόσο καλός, λέει πάντα ο Kasman, δεν ήταν ο κατάλληλος για να ηγηθεί της εγκληματικής φαμίλιας των Gambino.

«Ήθελε να κάνει ό,τι και ο αδερφός του, έχοντας ένα δύσκολο έργο. Πολλοί μαφιόζοι στράφηκαν εναντίον του επειδή δεν ήταν ισχυρό αφεντικό. Η οικογένεια των Lucchese τον ποδοπάτησαν».

Ο Peter Gotti ήταν ο ισχυρός άντρας των Gambino από το 1999-2002, όταν ο μικρότερος αδερφός του, John, μπήκε στη φυλακή για φόνους και εκβιασμούς.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share