Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε ο ηθοποιός του «Deliverance» και του «Superman», Νεντ Μπίτι!

Ήταν πατέρας οκτώ παιδιών

14 Ιουνίου 2021 12:55
Πέθανε ο ηθοποιός του «Deliverance» και του «Superman», Νεντ Μπίτι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O Νεντ Μπίτι, ο ηθοποιός που αναδείχθηκε μέσα από ταινίες όπως το «Deliverance» και υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ, πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο ηθοποιός κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ β΄αντρικού ρόλου για την ταινία «Network» του 1976 και έπαιξε ανάμεσα σε πολλές άλλες ταινίες και στο «Superman», του 1978. Ο Μπίτι που είχε γεννηθεί στο Κεντάκι και ήταν ένας από τους πιο πολυεμφανιζόμενους σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές «δεύτερους» ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα 10 του χρόνια όταν έστηνε αυτοσχέδιες παραστάσεις, τραγουδώντας γκόσπελ, για το χαρτζιλίκι του.

Ο ηθοποιός απεβίωσε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, δήλωσε η κόρη του, Μπλόσομ Μπίτι στο The Hollywood Reporter. Το πρακτορείο που τον εκπροσωπούσε, το Shelter Entertainment Group, επιβεβαίωσε αργότερα την είδηση σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

«Ο Νεντ πέθανε από φυσικά αίτια την Κυριακή το πρωί, έχοντας γύρω του την οικογένειά του και αγαπημένα του πρόσωπα», διευκρίνισε η μάνατζερ ταλέντων του Shelter Entertainment Group Ντέμπορα Μίλερ σε ανακοίνωση την οποία επικαλέστηκε το CNN.

Ποιος ήταν ο Νεντ Μπίτι;

Γεννηθείς στο Λούισβιλ, στο Κεντάκι, ο Μπίτι ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από το θέατρο, προτού πάρει τον πρώτο κινηματογραφικό ρόλο του στην ταινία Deliverance, απέναντι στον Μπαρτ Ρέινολντς και τον Γιον Βόιτ.

Ο Μπίτι ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου το 1976 για τον ρόλο του στην ταινία «Network» και είχε παίξει σε περισσότερες από 150 ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα.

Ο Μπίτι ήταν πατέρας οκτώ παιδιών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share