Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021

Φάλαινα κατάπιε και ξέρασε άντρα, ο οποίος κατάφερε και επέζησε! (video)

Από θαύμα γλύτωσε ένας παραλίγο... Ιωνάς 40χρονος ψαράς

14 Ιουνίου 2021 08:46
Φάλαινα κατάπιε και ξέρασε άντρα, ο οποίος κατάφερε και επέζησε! (video)

Την ιστορία του προφήτη Ιωνά βίωσε ένας 40χρονος υποβρύχιος αλιέας αστακών στις ΗΠΑ, τον οποίο κατάπιε μια μεγάπτερη φάλαινα και στη συνέχεια τον «έφτυσε»! Ένα περιστατικό πιο... τρελό κι από αυτό που φάλαινα επέστρεψε κινητό που είχε πέσει στη θάλασσα!

Ο Μάικλ Πάκαρντ είπε ότι πραγματοποιούσε κατάδυση στο Προβινστάουν της Μασαχουσέτης, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε μέσα στο στόμα του θαλάσσιου γίγαντα για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα. Ευτυχώς, όμως, το κήτος τον «έφτυσε» και ο Πάκαρντ τη γλίτωσε μόνο με μια εξάρθρωση γόνατος.

Παρά τις εκκλήσεις της συζύγου του να βρει μια άλλη δουλειά, ο ίδιος λέει ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει μια καριέρα 40 ετών με καταδύσεις στο Ακρωτήρι Κέιπ.

Οι μεγάπτερες φάλαινες (Humpback) έχουν μήκος έως 15 μέτρα και ζυγίζουν περίπου 36 τόνους. Σύμφωνα με την WWF, ο παγκόσμιος πληθυσμός τους είναι περίπου 60.000.

«Η φάλαινα προσπαθούσε να με καταπιεί»

Ο 56χρονος ψαράς είπε στην τοπική εφημερίδα Cape Cod Times ότι μαζί με έναν συνεργάτη του πήραν το σκάφος τους την Παρασκευή το πρωί, όταν οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές, με ορατότητα 6 μέτρα μέσα στο νερό. Φορώντας στολή δύτη βούτηξε στη θάλασσα και μετά από λίγο «ένιωσε ένα τεράστιο χτύπημα και όλα σκοτείνιασαν».

Φάλαινα κατάπιε άντρα και τον έφτυσε

Αρχικά νόμιζε ότι είχε δεχτεί επίθεση από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία «αλλά μετά κατάλαβα ότι δεν υπήρχαν δόντια». «Και τότε συνειδητοποίησα: ″Θεέ μου, είμαι στο στόμα μιας φάλαινας και προσπαθεί να με καταπιεί. Αυτό είναι, θα πεθάνω».

Ο Πάκαρντ λέει ότι σκέφτηκε τη γυναίκα του και τα δύο αγόρια τους, ηλικίας 12 και 15 ετών. Τότε ξαφνικά ανέβηκε στην επιφάνεια και άρχισε να ξεσπά και να κουνάει το κεφάλι του.

«Βρέθηκα στον αέρα και προσγειώθηκα στο νερό. Ημουν ελεύθερος και απλώς επέπλεα. Δεν μπορούσα να πιστέψω… Είμαι εδώ για να το περιγράψω».

Ο συνάδελφός του, ο οποίος έψαχνε απεγνωσμένα το νερό για φυσαλίδες από την αναπνευστική συσκευή οξυγόνου του Πάκαρντ, τον τράβηξε πίσω στη βάρκα.

Το τοπικό Πυροσβεστικό Τμήμα επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε κλήση στις 08:15 τοπική ώρα για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο αλιέα αστακών σε μια παραλία του Πρόβινσταουν. Οι μεγάπτερες φάλαινες τείνουν να τρέφονται ανοίγοντας το στόμα τους ευρέως για να καταπιούν όσο το δυνατόν περισσότερο θήραμα, οδηγώντας τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι κάτι παρόμοιο συνέβη και στον Πάκαρντ, συνεπώς πρόκειται πιθανότατα για καθαρά τυχαίο περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε στους Cape Cod Times ότι δεν έχει ξανακουστεί φάλαινα να καταπίνει άνθρωπο.

Φάλαινα που είχε σκοτώσει έναν εκπαιδευτή πάρκου χτυπούσε το κεφάλι της σε τοίχο

Την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει ένα βίντεο το οποίο δείχνει μια φάλαινα σε πάρκο στην Τενερίφη, να χτυπά με δύναμη το κεφάλι της σε τοίχο!

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, έχει γυριστεί στο γνωστό πάρκο Loro Parque. Όπως θα δείτε η γιγαντιαία φάλαινα βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Όπως λένε κάποιοι, το ζώο καταφεύγει σε αυτές τις κινήσεις, σε μια προσπάθεια να διαφύγει από τον χώρο που είναι κλεισμένο.

Η ίδια φάλαινα είχε σκοτώσει έναν εκπαιδευτή του πάρκου το 2009.

«Αυτό το βίντεο δείχνει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ζώα που είναι κλεισμένα σε τέτοιους χώρους» τονίζουν εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων. Από την πλευρά του, το πάρκο έχει διαφορετική άποψη: λένε ότι το εν λόγω βίντεο δημοσιοποιήθηκε σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και ότι τα ζώα που φυλάσσονται εκεί ζουν σε καλές συνθήκες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share