Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Τα περιοριστικά μέτρα εκτόξευσαν τις απόπειρες αυτοκτονίας σε εφήβους 12-17 ετών – Τι έδειξαν αποτελέσματα μελέτης για τα κορίτσια

Άλλη μία τραγική επιβεβαίωση του ψυχολογικού αντίκτυπου της πανδημίας στις νέες ηλικίες

14 Ιουνίου 2021 07:23
Κορωνοϊός: Τα περιοριστικά μέτρα εκτόξευσαν τις απόπειρες αυτοκτονίας σε εφήβους 12-17 ετών – Τι έδειξαν αποτελέσματα μελέτης για τα κορίτσια

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ο τεράστιος ψυχολογικός αντίκτυπος των περιοριστικών μέτρων στις νέες ηλικίες και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ.

Εκεί, οι επισκέψεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων έπειτα από απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων, κατά κύριο λόγο κοριτσιών, αυξήθηκαν δραματικά στη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτό έδειξαν τα δεδομένα από τις υγειονομικές αρχές της χώρας: «Από τις αρχές του Μαΐου του 2020, ο αριθμός των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών για τραυματισμούς που υπήρχαν υποψίες ότι οφείλονταν σε απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ εφήβων 12 ως 17 ετών, ειδικά μεταξύ των κοριτσιών, άρχισαν να αυξάνονται», ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020, από τα τέλη του Ιουλίου ως τα τέλη του Αυγούστου, ο αριθμός των επισκέψεων εφήβων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αυξήθηκε κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Στη διάρκεια του χειμώνα (από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 ως και τα τέλη του Μαρτίου του 2021), η αύξηση ήταν ακόμη πιο θεαματική, έφθασε το 39% σε σύγκριση με το 2019.

Τα κορίτσια πιο ευαίσθητα από τα αγόρια

Πιο συγκεκριμένα, τη χειμερινή περίοδο η αύξηση έφθασε το 50,6% μεταξύ των κοριτσιών και το 3,7% στις τάξεις των αγοριών. Τα CDC σημειώνουν πως τα κορίτσια είναι πιο επιρρεπή στις απόπειρες αυτοκτονίες.

αυτοκτονία έφηβες

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα κορίτσια επηρεάζονται συναισθηματικά περισσότερο από την πανδημία απ’ ό,τι ήταν γνωστό μέχρι εδώ βάσει προηγούμενων ερευνών και αυτό σημαίνει πως υπάρχει «ανάγκη» να «δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού και να ληφθούν περισσότερα προληπτικά μέτρα».

Οι νέοι και οι νέες «αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας» πρόσθεσαν τα CDC και αναφέρονται κυρίως στην έλλειψη επαφής με εκπαιδευτικούς, συμμαθητές και συμμαθήτριες, αλλά και στην αύξηση της χρήσης ουσιών ή της ανησυχίας που οφείλονται στα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών.

24χρονη αυτοκτόνησε εξαιτίας του δεύτερου lockdown!

Το Βέλγιο παρακολουθεί παγωμένο τις πληροφορίες που έρχονται από την αυτοκτονία της 24χρονης κομμώτριας στη Λιέγη, εξαιτίας του δεύτερου lockdown.

Το Βέλγιο έχει χτυπηθεί από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ανάγκαστηκε να πάρει δραστικά μέτρα κλείνοντας εστίαση και επιχειρήσεις.

Όμως το χαμογελαστό κορίτσι από τη Λιέγη δεν άντεξε τις οικονομικές συνέπειες, αφού ειχε ανοίξει την επιχείρησή της τον Αύγουστο και οι υποχρεώσεις ακι τα χρέη έτρεχαν ενώ η ίδια ανγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή της μετά τα νέα μέτρα.

24χρονη αυτοκτόνησε εξαιτίας του δεύτερου lockdown!

Σύμφωνα με τους οικείους της, δεν άντεξε το γεγονός ότι την έκριναν «μη απαραίτητη». Με την ενέργειά της αναδείχθηκε σε σύμβολο της απελπισίας μπροστά στην πανδημία.

Χιλιάδες Βέλγοι καταφθάνουν έξω από το κομμωτήριο της και αφήνουν ένα λουλούδι, ακόμα και από μακρινές πόλεις σπάζοντας τους περιορισμούς, ως ένδειξη προς τη κυβέρνηση να λάβει μέτρα ανακούφισης προς τους πληγέντες από τα συνεχόμενα μέτρα.

Έστίαση και λιανεμπόριο έχουν δει τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται, και κόποι μιας ζωής να χάνονται, ζητώντας άμεση βοήθεια από τη κυβέρνηση.

Δημήτρης Μπέλλος: Πώς κόλλησε κορωνοϊό ο 39χρονος αδικοχαμένος dj

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες του θανάτου του γνωστού μουσικού παραγωγού, Δημήτρη Μπέλλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, ύστερα από τέσσερις εβδομάδες νοσηλείας στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Πώς, όμως, βρέθηκε σε αυτήν την τραγική θέση ο γνωστός Dj που ήταν τόσο αγαπητός στη πόλη του Πειραιά, είναι κάτι που εξοργίζει τους κοντινούς του ανθρώπους και φίλους.

Ο Δημήτρης Μπέλλος εργαζόταν σε ένα κατάστημα εστίασης που εκτός από εκείνον κόλλησαν τουλάχιστον αλλά δέκα άτομα και μάλιστα μετά από ένα live του τραγουδιστή που επίσης είχε βρεθεί και εκείνος θετικός στον κορονοϊό. Μάλιστα, το κατάστημα που εργαζόταν είχε κλείσει για λίγες ημέρες, λόγω των πολλών κρουσμάτων.

Δημήτρης Μπέλλος: Πώς κόλλησε κωρονοϊό ο 39χρονος αδικοχαμένος dj

Στις 19 Οκτωβρίου, ο Δημήτρης Μπέλλος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, έχοντας βαριά δύσπνοια, και μάλιστα οι μετρήσεις του οξυγόνου του άγγιζαν μετά βίας το 89% της φυσιολογικής οξυγόνωσης. Οι γιατροί από τον ΕΟΔΥ και ο προσωπικός του γιατρός του, αρχικά του συνέστησαν να παραμείνει σπίτι τις πρώτες ημέρες, ενώ θετική στον κορωνοϊό ήταν και η σύζυγος του.

Οι φίλοι του μιλάνε για ένα παιδί με χιούμορ και πάντα με διάθεση να βοηθάει τους γύρω του. Μάλιστα, πολλοί συνάδελφοι του λένε πως πάντα τους στήριζε και πάντα προσπαθούσε να βρει δουλειά σε άλλους dj που είχαν ανάγκη, σε καταστήματα εστίασης.

Τις τελευταίες ημέρες προτού νοσήσει ήταν πολύ χαρούμενος με τον ερχομό του νέου παιδιού στις 28 Σεπτέμβρη.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις

Ο θάνατος του Δημήτρη Μπέλλου από κορωνοϊό, σε ηλικία μόλις 39 ετών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, πέρα από το σοκ που έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο, έρχεται να επιβεβαιώσει και όλα όσα αναφέρουν καθημερινά οι επιστήμονες, ειδικότερα στη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας: Δεν υπάρχουν διακρίσεις στον κορονοϊό και πλέον οι νεότεροι σε ηλικία είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share