Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άνδρας δέρνει χωρίς έλεος την έγκυο γυναίκα του

Σκηνές τρόμου στην Τουρκία

12 Ιουνίου 2021 11:51
Άνδρας δέρνει χωρίς έλεος την έγκυο γυναίκα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκηνές φρίκης εκτυλίχθηκαν σε μια γειτονιά της Κωνσταντινούπολης, όπου ένας άνδρας δέρνει την έγκυο γυναίκα του μέσα στη μέση του δρόμου. Παράλληλα, δες το τραγικό περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό της Super Kiki.

Ο άνδρας επιτίθεται βίαια στη σύζυγό του, η οποία «σώθηκε» αυτή τη φορά από την αστυνομία, αλλά δεν θέλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποβάλλει μήνυση.

Η αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Με το διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της 19ης Μαρτίου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία αποχωρεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την πρώτη διεθνή συνθήκη που όριζε νομικά δεσμευτικούς κανόνες σε περίπου τριάντα χώρες για να αντιμετωπιστεί η βία βάση του φύλου.

Συντηρητικές και ισλαμικές οργανώσεις ζητούσαν από τον Ερντογάν να αποσυρθεί η Τουρκία από τη Σύμβαση, υποστηρίζοντας ότι βλάπτει τις «παραδοσιακές» οικογενειακές αξίες, γιατί προάγει την ισότητα των φύλων και «ευνοεί» την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, απαγορεύοντας τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Και όλα αυτά, σε μία χώρα όπου η ενδοοικογενειακή βία και οι δολοφονίες γυναικών παραμένουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση «We Will Stop Femicide», μόνο το 2020 δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 300 γυναίκες στην Τουρκία.

Θρίλερ για Ελληνίδα στη Τουρκία: Καταγγέλλει "ομηρία" 43 ωρών, μαζί με τον γιο της, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης!

Tις στιγμές αγωνίας που έζησε όντας για 43 ώρες στα κρατητήρια του αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης, όπου βρέθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο της Ιάσωνα, περιέγραψε η διδάκτωρ Λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου.

Η κυρία Ευσταθιάδου εξήγησε πώς μία τυπική επίσκεψη σαν τις συχνές που πραγματοποιούσε στην Τουρκία εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά, αφού μόλις πάτησε το πόδι της στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενημερώθηκε ότι της έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Ακόμα όπως λέει οι αρχές του αεροδρομίου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα τόσο από την ίδια όσο και από τον γιο της και η ανάκριση ήταν συνεχής.

«Ήμασταν σ’ ένα χώρο που δεν είχε παράθυρα, δεν είχε ρολόι, οπότε η αναμονή και η προσμονή του επόμενου χτυπήματος της πόρτας για το τι θα συμβεί ήταν συνεχόμενη για 43 ολόκληρες ώρες. Ο ένας έπαιρνε δύναμη από τον άλλον», είπε αρχικά η κυρία Ευσταθιάδου.

«Κατάσχεσαν όλα τα πράγματά μου και το κινητό μου τηλέφωνο. Με κρατούσαν σε φανερά παράνομους κρατούμενους και εκτελούσαν ψυχρά, βασανιστικά και εξαντλητικά το γράμμα του νόμου. Με ρώτησαν τι δουλειά έχω εκεί. Αν έχω δουλέψει στην Τουρκία που φυσικά δεν έχω δουλέψει. Αν έχω σχέση με τους Γκιουλενιστές. Αν έχω σχέση με τους Κούρδους», προσέθεσε.

Το να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπου πραγματοποιεί έρευνα σε θέματα λαογραφίας δεν την απέτρεψε ούτε η απαγόρευση εισόδου που είχε επιβληθεί στον σύζυγό της πριν ακριβώς έναν χρόνο, στον οποίο επίσης δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις.

«Προσπαθούσαν να μας εξαντλήσουν ψυχολογικά αλλά δεν το κατάφεραν. Δεν φοβήθηκα, ήμουν ψύχραιμη. Ίσως γιατί έπρεπε πρώτα απ’ όλα α προστατέψω το παιδί μου, το οποίο επέμεινα και το είχα μαζί μου, αν και μου είπαν ότι πρέπει να μεταφερθεί στα κρατητήρια των ανδρών», κατέληξε η κυρία Ευστασιάδου και προσθέτει ότι σκοπεύει να καταθέσει ένσταση στο τουρκικό προξενείο για τους λόγους που της έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share