Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κολομβία: Εκρηξη σε ανθρακωρυχείο με δύο νεκρούς και παγιδευμένους

Τρεις τραυματίες διασώθηκαν μετά το δυστύχημα

12 Ιουνίου 2021 09:52
Κολομβία: Εκρηξη σε ανθρακωρυχείο με δύο νεκρούς και παγιδευμένους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά παγιδεύτηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη σε ορυχείο άνθρακα στη Σότσα, στην κεντρική Κολομβία, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM).

Τρεις τραυματίες διασώθηκαν μετά το δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο όπου η αστυνομία, ο Ερυθρός Σταυρός και μηχανικοί συμμετέχουν στις έρευνες.

Η έκρηξη ίσως οφειλόταν σε συγκέντρωση μεθανίου και σκόνης άνθρακα στο ορυχείο Diamante 5, διευκρίνισε η Υπηρεσία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Κολομβία: Εκρηξη σε ανθρακωρυχείο με δύο νεκρούς και παγιδευμένους

Το κράτος των Άνδεων κατέγραψε 171 θανάτους εξαιτίας δυστυχημάτων σε μεταλλεία και ορυχεία το 2020, έναντι 82 την προηγούμενη χρονιά. Η εξόρυξη πετρελαίου, άνθρακα και μετάλλων είναι η πηγή του μεγαλύτερου μέρους των εσόδων της Κολομβίας από τις εξαγωγές.

Η Κολομβία, η χώρα που κατατάσσεται πέμπτη στον κόσμο ως προς τις εξαγωγές άνθρακα, εξόρυξε πέρυσι 48,4 εκατομμύρια τόνους, έναντι 82,4 εκατ. το 2019, σύμφωνα με την ANM.

Αυτό το ξενοδοχείο είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες! Ο λόγος θα σας ανατριχιάσει…

Ο καταρράκτης Tequendama (Salto del Tequendama) είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο περίπου 30 χλμ νοτιοδυτικά της Μπογκοτά, της πρωτεύουσας της Κολομβίας. Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή για να θαυμάσουν τον καταρράκτη ύψους 157 μέτρων αλλά και την μοναδική ομορφιά της φύσης τριγύρω του.

Σύμφωνα με το μύθο κατά τη διάρκεια της ισπανικής κατάκτησης στη Νότια Αμερική, προκειμένου να ξεφύγουν από τη σκλαβιά οι ιθαγενείς της περιοχής πηδούσαν από το Salto Del Tequendama, μεταμορφώνονταν σε αετοί και πετούσαν προς την ελευθερία τους. Ένα άλλο πολύ κοντινό στον καταρράκτη αξιοθέατο είναι το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο del Salto.

Παράλληλα δείτε και παράξενες ιστορίες και καλα κρυμμένα μυστικά για γνωστά αξιοθέατα που σίγουρα θα σας σοκάρουν.

Εγκαταλελλειμένο ξενοδοχείο στην Κολομβία

Κολομβία παρατημένο ξενοδοχείο

Παρατημένο ξενοδοχείο στην Κολομβία - Τι φοβούνται οι  κάτοικοι της περιοχής

Το Hotel del Salto βρίσκεται πάνω στην άκρη του γκρεμού

Το πολυτελές Hotel del Salto άνοιξε το 1928 για να υποδέχεται τους πλούσιους ταξιδιώτες που επισκέπτονταν τον καταρράκτη. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Tequendama, πάνω στην άκρη του γκρεμού, και παρείχε καταπληκτική θέα στους επισκέπτες του.

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν όμως, ο ποταμός Μπογκοτά μολύνθηκε και οι τουρίστες έχασαν σταδιακά το ενδιαφέρον τους για την περιοχή. Το ξενοδοχείο έκλεισε τελικά στις αρχές της δεκαετίας του 90 και από τότε είναι εγκαταλελειμμένο.

Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στο παρελθόν επέλεξαν το σημείο που βρίσκεται το ξενοδοχείο για να αυτοκτονήσουν πηδώντας στο κενό, έχει κάνει τους ανθρώπους της περιοχής να πιστεύουν ότι το ξενοδοχείο είναι στοιχειωμένο.

Παρατημένο ξενοδοχείο στην Κολομβία

Ξενοδοχείο στην Κολομβία παρατημένο

Παρατημένο ξενοδοχείο στην Κολομβία

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share