Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διεστραμμένος παππούς μπήκε φυλακή επειδή κακοποιούσε την εγγονή του- Πώς παγιδεύτηκε από το ίδιο το θύμα

Ο 76χρονος παιδόφιλος αρνήθηκε τα περισσότερα αδικήματα

11 Ιουνίου 2021 11:25
Διεστραμμένος παππούς μπήκε φυλακή επειδή κακοποιούσε την εγγονή του- Πώς παγιδεύτηκε από το ίδιο το θύμα

Τον απόλυτο τρόμο βίωνε επί πολλά χρόνια η Γιασμίν Γιαπικολλάρι, η οποία υπέστη σεξουαλική κακοποίηση κατά συρροή από τον ίδιο της τον παππού!

Η νηπιαγωγός στο επάγγελμα γυναίκα άρχισε να ζει το μαρτύριό της από την ηλικία των έξι περίπου ετών τα Σαββατοκύριακα, στα Χριστουγεννιάτικα πάρτι και στα οικογενειακά γενέθλια, χωρίς οι βιασμοί να γίνονται αντιληπτοί από την υπόλοιπη οικογένεια. Θυμίζουμε ότι σε ίδια ηλικία έπεσε θύμα βιασμού για πρώτη φορά ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος.

Η φρίκη κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια με την Γιασμίν να βρίσκει το κουράγιο να μιλήσει δημόσια για την ιστορία της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η κακοποίηση από τον παππού της στέρησε την παιδική της ηλικία.

Το σχέδιο για να παγιδέψει τον παιδόφιλο παππού της

Αλλά το Νοέμβριο του 2017, με τη βοήθεια του νέου αρραβωνιαστικού της, η Γιασμίν, που τώρα είναι 23 ετών, συνέταξε ένα σχέδιο να καταγράψει την ομολογία του παππού της. Και τώρα, το βίντεο από την εξομολόγηση χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό στοιχείο, βλέπει τον κακοποιό και παππού της να φυλακίζεται για 13 χρόνια.

Η Γιασμίν εκτέλεσε το σχέδιό της στα γενέθλια του αδελφού της. Ζήτησε από τη Μάρσαλ να έρθει μαζί της για να μιλήσουν για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Βιασμός εγγονής από τον παππού της

Έκανε μικρές συνομιλίες, και παρατήρησε τον παππού της να χαμογελάει με παρόμοιο τρόπο όπως θα έκανε όταν θα την κακοποιούσε. Αλλά την κράτησε δροσερή και, με την κάμερα στο τηλέφωνό της ηχογράφησε κρυφά, τον ρώτησε απευθείας: «Γιατί με άγγιξες;»

Ο Μάρσαλ προσπάθησε να αλλάξει το θέμα, αλλάζοντας τη συζήτηση μιλώντας στην καριέρα του στην ξυλουργική. Όμως ο Γιασμίν που είχε τρομερή θέληση και υπομονή και αρνήθηκε να τον αφήσει να ξεφύγει και επανέλαβε την ερώτησή της. Τελικά, ο Μάρσαλ παραδέχτηκε τα εγκλήματά του, λέγοντας: «Νόμιζα ότι σου άρεσε».

«Ήταν τόσο αηδιαστικό να τον ακούω να το λέει αυτό, είπε η Γιασμίν. «Πώς μπορείς να σκεφτείς ότι ένα παιδί θα ήθελε κάτι τέτοιο; Σκέφτηκα πώς με έκλεψες από την παιδική μου ηλικία, με άφησες κατάθλιψη και άγχος και αυτό είναι το μόνο που μπορείς να πεις.

Στη συνέχεια, η Γιασμίν πήρε τη μυστική της καταγραφή στην αστυνομία και συνέλαβαν τον Μάρσαλ.

Το βίντεο αποτελούσε μέρος της υπόθεσης των στοιχείων εναντίον του. Ο Μάρσαλ αρνήθηκε τα περισσότερα αδικήματα. Ωστόσο, καταδικάστηκε για οκτώ από τις 11 ιστορικές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης μετά τη δίκη.

Αυτά περιελάμβαναν δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε ένα κορίτσι κάτω των 13 ετών, τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε ένα κορίτσι 13 ετών και άνω και δύο κατηγορίες για πρόκληση ενός κοριτσιού κάτω των 16 ετών να προβεί σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Κρίθηκε επίσης ένοχος για άσεμνη επίθεση σε ένα κορίτσι κάτω των 16 ετών, το οποίο αφορούσε ένα άλλο θύμα. Ο Μάρσαλ, φυλακίστηκε για συνολικά 13 χρόνια και εννέα μήνες στο δικαστήριο Snaresbrook Crown τον Απρίλιο. Η Γιασμίν ήταν ενθουσιασμένη με την αυστηρή ποινή του δικαστή εναντίον του παππού της.

Η 23χρονη είπε: «Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένιωσα ότι ήμουν ελεύθερη. Ένιωσα ανακούφιση γνωρίζοντας ότι δεν επιστρέψει ποτέ. Δε χρειάζεται να υποφέρω ακόμα όλη αυτή την κακοποίηση και να ανησυχώ για το ότι μπορεί να το κάνει αυτό σε κάποιον άλλο. Χωρίς αμφιβολία κάθεται πίσω από τα κάγκελα και υποφέρει, και λυπάμαι που το λέω, αλλά μου αρέσει. Λατρεύω το γεγονός ότι υποφέρει, θέλω να υποφέρει με τον τρόπο που υπέφερα και εγώ. Ο πόνος που πέρασα όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η οικογένειά μου γιατρεύτηκε».

Ο Μάρσαλ Κάθε Κυριακή ερχόταν για οικογενειακό δείπνο και την καλούσε να πάει στον υπολογιστή στον επάνω όροφο όπου θα πραγματοποιούσε τις απάνθρωπες πράξεις του. Θα έπαιζε στο πρόγραμμα Paint για να προσπαθήσει να απομακρυνθεί από το τι συνέβαινε. «Νόμιζα ότι ήταν κάτι που συνέβη σε όλους» είπε. «Δεν πίστευα ότι ήταν κάτι λάθος».

Η ηχογράφηση που έφερε στο φως την αλήθεια

Όταν ήταν περίπου έξι ετών, η Γιασμίν είπε στον δάσκαλό της στο σχολείο ότι κάποιος στο σπίτι είχε κάνει «άτακτα πράγματα». Κοινωνικοί λειτουργοί εξέτασαν τον Μάρσαλ – αλλά δεν ανακάλυψαν την κακοποίηση.

Παππούς βίαζε την εγγονή του

Μέχρι αυτό το σημείο η Γιασμίν φοβόταν πολύ να πει σε κάποιον άλλο για τον παππού της. «Είχα ήδη πει στον δάσκαλό μου και δεν είχε προκύψει τίποτα. Ήμουν πολύ φοβισμένη να κάνω το οτιδήποτε. Ήξερα ότι ήταν λάθος, αλλά ήταν τροχός. Όταν τον ανέφερα, το αντιμετώπισα». Μίλησαν με έναν εμπειρογνώμονα, ο οποίος εξήγησε ότι έπρεπε να ηχογραφήσουν τον στριμμένο παππού της παραδέχονταν τα εγκλήματά του.

Τότε ήταν που ο Γιασμίν τράβηξε βίντεο και κατέγραψε τον παιδόφιλο. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φυλακιζόνταν», είπε. «Υπήρχαν τόσες πολλές ευκαιρίες να πιάσω αυτό το άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής μου, που νόμιζα ότι είναι ανίκητος».

Η κυριαρχία του τρόμου που της προκάλεσε ο Μάρσαλ εξακολουθεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή του Γιασεμίν. «Νιώθω σαν να μου έκλεψε την παιδική μου ηλικία η οποία καταστράφηκε εντελώς ως φυσιολογική απώρεια.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι δεν πρέπει να το αφήσετε να σας καθορίσει, αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει. Δεν μπορώ να κάνω απλά και κανονικά πράγματα».

Η Γιασμίν εξήγησε ότι ήθελε να εμφανιστεί δημοσίως για να πάρει πίσω τον έλεγχο από τον κακοποιό της.

Πάντα πίστευε ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα θύματα, και αφού η αστυνομία άνοιξε την υπόθεση ανακάλυψαν ότι ο Μάρσαλ είχε επίσης κακοποιήσει σεξουαλικά μια άλλη γυναίκα στο Σάφολκ, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Κάθε Κυριακή, όταν ο Γιασέμιν ήταν παιδί, πήγαινε στο οικογενειακό δείπνο και την καλούσε να πάει στον υπολογιστή στον επάνω όροφο όπου θα πραγματοποιούσε την κακοποίηση της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share