Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς σε σούπερ μάρκετ – Ο δράστης αυτοκτόνησε

Ένοπλος σκότωσε μητέρα και νήπιο

11 Ιουνίου 2021 07:01
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς σε σούπερ μάρκετ – Ο δράστης αυτοκτόνησε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Eνοπλος πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα κι ένα νήπιο προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του σε σούπερ μάρκετ στη Φλόριντα χθες Πέμπτη, επεισόδιο που προστέθηκε στη μακρά σειρά παρόμοιων τραγωδιών στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.

Το φονικό έγινε σε υποκατάστημα της αλυσίδας Publix στον δήμο Ρόγιαλ Παλμ Μπιτς, 130 χλμ. βόρεια του Μαϊάμι, ενημέρωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς. Παράλληλα, δείτε έναν θαρραλέο 7χρονο που κολύμπησε για μια ώρα και έσωσε τον μπαμπά και την αδελφή του.

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς σε σούπερ μάρκετ

«Όταν έφθασαν, οι αστυνομικοί βρήκαν τρία άτομα νεκρά με τραύματα από σφαίρες», ανέφερε η αστυνομία μέσω Twitter. «Έναν ενήλικο, μια ενήλικη κι ένα παιδί».

Ο άνδρας, ο δράστης, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τέρι Μπαρμπέρα, η εκπρόσωπος του σερίφη.

Η Λιν Γουότερμαν, 61 ετών, αγόραζε τσιγάρα όταν άκουσε πυροβολισμούς. «Όλοι βγήκαν έξω τρέχοντας και έμεινα να στέκομαι στον χώρο στάθμευσης, διερωτώμενη “τι κάνω εδώ πέρα; Ο ένοπλος μπορεί να βγει έξω και να μας ρίξει”», αφηγήθηκε στην τοπική εφημερίδα Sun Sentinel.

Φλόριντα – ΗΠΑ: Νέο αιματηρό περιστατικό

Η Φλόριντα έχει ήδη βιώσει αρκετές τέτοιες τραγωδίες το τελευταίο διάστημα.

Το βράδυ της Κυριακής, πυρά στη διάρκεια γιορτής είχαν αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι πέντε να τραυματιστούν στο Μαϊάμι.

Την 1η Ιουνίου, τρεις ένοπλοι σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 21 ανοίγοντας πυρ εναντίον των θαμώνων μπαρ στη Χαϊαλία, κοινότητα στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους μέσα από το αυτοκίνητό του στη συνοικία Γουίνγουντ, πολύ γνωστή για την street-art της, επίσης στο Μαϊάμι, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και άλλοι έξι να τραυματιστούν.

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς σε σούπερ μάρκετ – Ο δράστης αυτοκτόνησε

«Αντιμετωπίζουμε πλέον με απάθεια τη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων», στηλίτευσε η Μελίσα Μακίνλεϊ, αξιωματούχος στην περιοχή Παλμ Μπιτς, όπου εκτυλίχθηκε χθες το τραγικό περιστατικό.

Φέτος τα θύματα βίαιων επεισοδίων με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχουν αυξηθεί σε όλη τη χώρα. Από τον Ιανουάριο, πάνω από 19.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από σφαίρες, κατά την μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archive. Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει τις αυτοκτονίες, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Κάπου 260 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα επιλεγόμενα mass shootings, επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τουλάχιστον τέσσερα θύματα, κατά τον ορισμό των αμερικανικών αρχών.

Αύριο Σάββατο στη Φλόριντα θα γίνουν εκδηλώσεις για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της σφαγής πριν από πέντε χρόνια στο Ορλάντο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όταν ένοπλος σκότωσε 49 ανθρώπους μέσα σε γκέι μπαρ.

Νεκροί πράκτορες του FBI σε επιχείριση για υπόθεση εκμετάλλευσης παιδιών!

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η είδηση για πυροβολισμούς στην Φλόριντα, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα δύο πράκτορες του FBI να πεθαίνουν και άλλους τρεις να τραυματιστούν, στην προσπάθεια τους να ξεσκεπάσουν κύκλωμα εκμετάλλευσης παιδιών, έχοντας εκδώσει ένταλμα έρευνας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «The Miami Herald», ένας πράκτορας -και πιθανός και δεύτερος- πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ένοπλο άνδρα το πρωί της Τρίτης (2/2), με μια άλλη υπόθεση επίσης να σοκάρει την χώρα.

Μια άλλη ομοσπονδιακή πηγή ανέφερε ότι τουλάχιστον πέντε πράκτορες τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της επιδρομής, με το FBI στη συνέχεια να επιβεβαιώνει το δεύτερο θάνατο, με τρεις ακόμη τραυματίες.

ΗΠΑ: Το χρονικό της συμπλοκής στην προσπάθεια ξεσκεπάσματος του κυκλώματος

Όπως μετέδωσε η «The Herald», ο ένοπλος φέρεται να αυτοκτόνησε μετά από «αντιπαράθεση» που κράτησε αρκετές ώρες, κατά τη διάρκεια της οποίας «ταμπουρώθηκε» στο σπίτι.

Ο δράστης φέρεται να κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η ομάδα παιδικής πορνογραφίας του FBI είχε φτάσει στην οικία του για να πραγματοποιήσει μία έρευνα ρουτίνας βάσει εντάλματος, προκειμένου να κατασχεθεί ο υπολογιστής του υπόπτου και να αναζητηθούν περαιτέρω στοιχεία.

Οικογενειακή τραγωδία: Πατέρας σκότωσε τα ανήλικα παιδιά του, την γυναίκα του και έπειτα αυτοκτόνησε

Οικογενειακή τραγωδία: Ένα τρομερό και σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις ΗΠΑ όπου ένας πατέρας προέβη σε τριπλή δολοφονία με τα θύματα να είναι η οικογένεια του.

Συγκεκριμένα μία μεγάλη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στις ΗΠΑ όπου ένας πατέρας σκότωσε τα δύο του παιδιά έπειτα την σύζυγο του ενώ μετά από όλα αυτά έδωσε τέλος στην ζωή του.

Στις ΗΠΑ σημειώθηκε ένα άγριο έγκλημα.

Οικογενειακή τραγωδία: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα μια οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην Πενσιλβάνια με δράστη τον 50χρονο Ντιπάκ Κουλκάρνι, ο οποίος αφού πυροβόλησε τη σύζυγό του, την 47χρονη Αρτι Κουλκάρνι, στη συνέχεια σκότωσε τους δύο γιους τους, τον 14χρονο Σουμπχάμ και τον 7χρονο Σαρβίλ.

Η τριπλή δολοφονία έγινε στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας και μετά το άγριο φονικό ο 50χρονος άνδρας έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας που επικαλείται ο Philadelphia Inquirer ο 50χρονος είχε αγοράσει όπλο δύο εβδομάδες πριν το φονικό. Τα τέσσερα πτώματα ανακάλυψαν αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από συγγενείς της οικογένειας στις 24 Ιανουαρίου καθώς δεν είχαν νέα τους για αρκετές ημέρες.

Μία μεγάλη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στις ΗΠΑ.

Τα σημάδια που είχε δώσει ο σύζυγος

Ο αδερφός της 47χρονης, Ανάντ Αντια, υποστηρίζει ότι τους προηγούμενους μήνες ο 50χρονος είχε δώσει ανησυχητικά σημάδια με τη συμπεριφορά του.

«Την ρωτούσα αν είναι όλα εντάξει και δεν μου απαντούσε» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η αδερφή του ποτέ δεν απαντούσε αν είναι όλα εντάξει με το γάμο της.

«Δεν τους άξιζε τέτοια μοίρα», σημειώνει ο Αντια, καταλήγοντας ότι «η Αρτι ήταν μια αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγος και ήμουν τυχερός που υπήρξα αδελφός της»

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share